| 28.08.2009, 08:50.51 | |
Držák v zateplení..Prosím o radu jak nejlépe namontovat držák pro 80cm parabolu na zateplenou stěnu. Zateplení bude 10cm polystyrenu+omítka. Mám dát závitové tyče a ty nějak zašroubovat až do zdi pod zateplením ?..a nějak zvětšit plochu držáku aby se to nepropadalo?..nebo dát záv. tyč a držák jako mezi dvě matky? Má někdo nějakou fintu jak nejlíp na to? děkuji |
![]() Pájík |
| 28.08.2009, 08:56.25 | |
RE: Držák v zateplení..Dávám držák na stěnu ještě před zateplením a délku větší o sílu zateplení,v tvém případě 10cm. |
![]() Harnadek |
| 28.08.2009, 08:59.52 | |
RE: Držák v zateplení..Ano, souhlas, ale firma která opláštění provádí nechce ručit a podepsat smlouvu pokud bude držák pod zateplením...Prý kvůli celistvosti a tepelnému mostu..takže tudy cesta nevede... |
![]() Pájík |
| 28.08.2009, 09:00.17 | |
RE: Držák v zateplení..vyříznout čtvercovou díru a potom zamaskovat |
![]() vortimond |
| 28.08.2009, 09:01.02 | |
Držák v zateplení..Tento problem muj znamy take resil. Nechal si to schvalit na SBD. Pote se domluvil s montazniky zatepleni. Ve hmozdinach ( snad 8/120?) mel pouze nechat zasunute spejle. Po skonceni fasady si drzak namontoval zpet primo na spaletu okna. Upozornuji, ze nema na konci pasovinu do tvaru T, ale plotnu cca 15/20. Ma to 4 roky, fasada se nepropada. |
![]() maxi6 |
| 28.08.2009, 09:01.23 | |
RE: Držák v zateplení..Zamaskovat?..a jak?.. tos e vydrolí..a bude průšvih ;) |
![]() Pájík |
| 28.08.2009, 09:07.12 | |
RE: Držák v zateplení..Tak já bych to udělal závitovové tyče na chem.kotvu a po fasádě namontovat držák,jak píše maxi6,dal bych plotnu. |
![]() Harnadek |
| 28.08.2009, 09:11.54 | |
PájíkNo, ja se tomu ze zacatku taky usmival, taky se mel obavy, spejle, na polystyren, bude se to pak vrnet...Opak je pravdou, ty montaznici to asi maj odzkouseny. Proste se to nehne. |
![]() maxi6 |
| 28.08.2009, 09:15.03 | |
RE: Držák v zateplení..Jednoduše - při síle zateplení 10 cm je asi jistější koupit závitovou tyč, tři díry přes zed, mezi držák a zed uřezat silnostěnnou trubku o síle zateplení a dotáhnout.Při tenším zateplení navrtat klasické 14 hmoždiny do zdi, ve vodo topo se prodávají šrouby, které nekončí hlavou na klíč, ale asi 8cm závitem. Pod držák 2 matky - když je zakontruješ zatáhneš si tím šroub do zdi a ně se opírá držák paraboly a netlačí na zateplení. Při troše šikovnosti oboje funkční a spolehlivé - odzkoušeno. |
![]() zolik645 |
| 28.08.2009, 09:15.40 | |
HarnadekUrcite je to taky tutovy reseni s tema chem. kotvama ze zavitovky. Akorat co potom s tim, co mi zbyde v pistoli, je to celkem dost drahy. |
![]() maxi6 |
| 28.08.2009, 09:24.08 | |
RE: Držák v zateplení..Vyříznout a nekomplikovat.Zamaskovat jak psal pár příspěvků výše.Prodávají suchou omítku,zředit vodou šikovně filcem zatřít,dát tomu patřičný barevný odstín a je to.Stejně to za parabolou nebude tak vidět. |
![]() Ji.sat |
| 28.08.2009, 09:33.28 | |
RE: Držák v zateplení..Teď jsem se dozvěděl že chem.kotva rozežírá polystyren..na záv.tyč se to přímo nedá nanést neboť rychle tuhne..už vidím jak je to poblinkané rozežrané okolo....tj..nejlepší bude asi dlouhá hmoždina spec. pro záv. tyč a kontra utáhnout a mezi kontra držák..a bude.. rychlé a bez pobryndání..že existují tyto spec. hmoždiny slyším prvně.. |
![]() Pájík |
| 28.08.2009, 09:39.48 | |
PajíkAle ne....Ty si ty zavit.tycky pripevnis jeste pred fasadou, nic pobryndany mit nebudes ;) Vtlacis hmotu do betonu a zasunes zavit. tyc. Za par minut to je tvrdy. |
![]() maxi6 |
| 28.08.2009, 09:45.00 | |
RE: Držák v zateplení..Já jsem si zateplení dělal sám a v místě, kde měla být konzole na satelit jsem na stejnou tloušťku jako polystyren dal na hmoždiny "kostku" z dubového dřeva a vrchní omítku jsem normálně udělal přes. No a pak jsem konzoli připevnil vruty do dřeva. Drží to jako čert. |
![]() joscer |
| 28.08.2009, 09:46.12 | |
kvalitné drevokus kvalitného dreva o hrúbke izolácie namontovať na pôvodné miesto, hlavy skrutiek zapustiť aspoň do polovice, diery nad hlavami vypeniť pur penou a na to drevo naskrutkovať držiak satelitu. na rozdiel od tyčí žiadne tepelné mosty s kondenzácou vody okolo tyčí, drebo je celkom slušný izolant a mechanicky pevné - priamo na polystyrén by som to pripevnil len zlej svokre. ak je drevo napustené ochranou proti vlhkosti, je to o to lepšie, aj keď samotná omietka ho určite ochráni. ja mám kus dreva zo železničného pražca... |
![]() miro333 |
| 28.08.2009, 09:53.49 | |
joscerDobrý nápad. R^ |
![]() Ji.sat |
| 28.08.2009, 11:13.51 | |
RE: Držák v zateplení..V tejto teme sa to rozoberalo:http://www.ostavbe.sk/viewtopic.php?f=4&t=636 Inac fakt je ten, ze vela moznosti nie je. Ja by som to cez EPS nekotvil. Bud to uchytil pod EPS, alebo potom kus EPS vyrezal a dal tam nejaku nahradu. Napriklad to drevo. |
![]() emkac |
| 28.08.2009, 11:21.46 | |
emkacdíkes za odobrenie, na ostavbe.sk si sa zdržal hlasovania :-) miro |
![]() miro333 |
| 28.08.2009, 11:27.04 | |
S tím dřevemje to dobrý nápad a domluvit se s chlapama co to zateplují,za 1/2 l ti udělají všechno jak chceš,to jen někteří" manadžeři" mají ke všemu zbytečné připomínky!!! |
![]() spyko |
| 28.08.2009, 11:28.49 | |
RE: Držák v zateplení..Pozor, ja stale tvrdim, ze jedine pevne trvale bezpecne riesenie je dat to POD EPS. Lenze Pajik napisal, ze firma to odmieta robit, pokial je to na stene. Cize to musi spravit nejako inak. A vtedy je to s tym drevom ako dalsia stazkymsrdcomabolehlavom akceptovatelna alternativa. :)))Este je tu moznost vymenit zateplovaciu firmu, ale to mu radsej neporadim. :-/ |
![]() emkac |
| 28.08.2009, 11:32.59 | |
RE: Držák v zateplení..O.K.děkuji všem..s tím dřevem to nevyjde jsou to "Macíci" je s nima domluva jak s kozou na ledě...nechápu to, ale je to tak..nechtějí připustit vrtání před dokončením fasády ale po už je netrápí..hádat se nebudu narvu tam hmoždiny pro záv. tyčky a držák mezi kontra matku. děkuji za nápady..hodí se příště... |
![]() Pájík |
| 28.08.2009, 12:32.14 | |
PájíkPredevsim zalezi na tech chlapech, co to budou delat. Kamos jim pred tim uvaril kafe a pak teprve s nimi pomalu zacal domlouvat ten drzak...a dopadlo to, jak pisu nahore. :)) |
![]() maxi6 |
| 28.08.2009, 13:01.36 | |
Pájikje to tvoj dom predpokladám, robia za tvoje prachy, tak aké diskusie? oni tam bývať nebudú... |
![]() miro333 |
| 28.08.2009, 13:19.53 | |
RE: Držák v zateplení..Ja mam skor pocit, ze ide o panelak, nie o rodinny dom. Pretoze ak by mi na dome nejaka partia odmietla nieco urobit podla mna, tak uz by na druhy den prist nemuseli. Cize ziadne diskusie o odmietnuti niecoho by si dovolit nemohli. Takze preto usudzujem, ze ide o panelak. A tam uz Pajik nie je investor, ale "obycajny" clen s minimalnym hlasom. |
![]() emkac |
| 28.08.2009, 13:39.13 | |
Drzak v zatepleni .Co robite z toho vedu chodim montovat satelity su na to specialne hmozdinky . |
![]() kohutms |
| 28.08.2009, 16:03.32 | |
PájíkU nás(panelák) to bylo firmě jedno,ale Společenství vlastníků zakázalo namontování držáků pod zateplení,nebo potom na fasádu.Řešil jsem to rozpěrnou tyčí,mezi horní špaletou a parapetem(horní špaletu dělali bez polysterenu) proti sloupku okna.Mám tam 60 a 80 parabolu bez probloblému. |
![]() habanero |