Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
28.08.2009, 14:50.08

Vantage 7100 HD a strih záznamu - funkčné.

Sorry, ak ste to vedeli,ale tu je návod od Zipa. Vyskúšané na 8000 u Zipa a u mňa na 7100 a je to paráda:

STŘIH ZÁZNAMU U VANTAGE!

V posledních několika FW je již funkční střih nahrávek, dovolím si napsat krátký návod, jelikož se o této funkci nikde nikdo nezmiňuje. Vantage umí vystřihnout jakoukoli část záznamu - začátek, konec i kdekoli v nahrávce.

Pustím nahrávku, v nástrojové liště (vyvolám tl. INFO) pomocí šipek vpravo vlevo najedu na znak lupy, stisknu OK, zobrazí se střihové funkce. Pomocí přetáčení, nebo šipkama vpravo/vlevo najedu na začátek střihu (nakrokuji místo střihu), ZELENÝM tl. označím začátek střihu. Poté najdu konec střihu, opět označím ZELENÝM tl., přijímač se zeptá, zda opravdu chceme vystřihnout vybranou část, potvrdíme ANO a několik min. bude Vantage sám provádět nějaké datové operace.

Střih prostě funguje, i když musím pro detailisty uznat, že trefit přesně na snímek začátek a konec střihu je nemožné. K dispozici je jen fce krokování (SLOW 1/2, 1/4, 1/8, - modré tl.).

Kdo je zvyklý stříhat na DVD rec. Panasonic (krokování po snímcích), bude mít poznámky, ale znovu opakuju - STŘIH NA VANTAGE FUNGUJE VELMI SLUŠNĚ!!

Prováděno na Vantage HD 8000S, FW 025201, HDD Seagate Pipeline 500GB.Platí aj pre Vantage 7100 HD a FW 25201 !
uživatel
Milan C
28.08.2009, 15:56.27

Re:Vantage 7100 HD a strih záznamu - funkčné.

Tak to byla super informace,ikdyž jsem ve vantageclubu,tak se mi toto velice hodí a myslím nejen mně.
V počítači používám VideoRedo.
Ještě jednou chválím Milana C.
uživatel
allfin
28.08.2009, 18:04.23

Re:Vantage 7100 HD a strih záznamu - funkčné.

Milane dík, dobrá zpráva R^
uživatel
Nervoš
28.08.2009, 18:09.10

RE: Vantage 7100 HD a strih záznamu - funkčné.

Blahopřání "Vantagistům"....to to trvalo.To je radosti.
DM 800 tohle umí už rok při okamžitém nástupu na trh a nikdo se nad tím nepozastavil ani neoslavoval.
Ale to je ta podpora a SW které je to hlavní a podstatné..a co pořád zdůraznuju.
Až bude umět Vantage titulkovat filmy v češtině(ale tomu už nevěřím)tak se tu zase sejdeme a zajásáme..
Jinak to co jsme napsal nemyslím vubec špatně ani posměvačně jen mám dobrou náladu tak jsem "dloubnul"..
Prostě to co je někde samozřejmostí tak jinde trvá dlouho a pak se slaví.
Každopádně přeju at vám to pořádně stříhá.. ;)
zdar
uživatel
pat
28.08.2009, 18:09.27

Docela nechapu, kdyz pouzivas VideoRedo, tak proc jeste potrebujes nedokonaly strih v pristroji. VideoRedo to udela po snimcich naproste precizne, dovede fixnout chyby atd. Jediny smysl ma orez zacatku a konce zaznamu, aby nebyl soubor tak veliky pro prenos do PC, protoze vetsinou kazdy nahrava s casovou rezervou, aby mel i konec filmu.
uživatel
007
28.08.2009, 18:27.28

Poďakovanie patrí hlavne Zipovi. On to objavil !!!
uživatel
Milan C
28.08.2009, 20:44.59

Pokud jsem to někde nepřehlédnul, funguje to i V HD záznamech?
Na SD používám taky VideoRedo. HD záznam jsem ještě v PC nezkoušel nějak střihat.
uživatel
Orion
28.08.2009, 21:33.00

Tímhle nedokonalým a kostrbatým způsobem funguje střih ve všech dosavadních verzích FW, není to taková novinka. Nelze např. vystřihnout scény "až do úplného konce" anebo si označit scén více a smáznout je najednout. Hlavně střih trvá cca 10-15 minut.
Sám Vantage na svých firemních stránkách ohlasil již cca před 14 dny novou úpravu střihu teprve " do některé z budoucích verzí", takže zatím není co slavit a lépe stříhat na PC.
uživatel
ivan v
28.08.2009, 22:24.17

Dovolím si dotázek

Hodilo by se mi velmi ukládat na hard disk své vlastní HD video po sestřihu. Jak jej prosím dostat do formátu .trp ?
uživatel
Nervoš
28.08.2009, 23:20.03

Milan C

Já to neobjevil, já o tom vím dávno, zkoušel jsem to a fungovalo to už před x měsíci. Jen jsem reagoval na zdejší dotaz a na cssf jsem to dal hlavně proto, že se mi tu (na parabole) nelíbí jisté věci a na cssf se to vždy lehce najde.
uživatel
Zip