![]() |
|
Problém s laděnímDobrý den, včera jsem zkoušel naladit nějaké stanice na satelit a zřejmě jsem něco přenastavil a přestaly jít všechny kanály chráněné CryptoWorksem, po přepnutí např. na ČT 1 se na obrazovce objeví hláška, že služba je dočasně nedostupná, jako když přepnu na placený kanál.Zkoušel jsem na přijímači vrátit tovární nastavení, prolaďovat Astru 3A, většinu kanálů(ČT, NOVA, Prima) to našlo, ale opět stejný problém, funguje jenom ČT 24 a další volné zahraniční programy.Zkoušel jsem vypnout/zapnout přijímač, vyndat kartu, ale problém pořád stejný. Koukal jsem na internet a karta je aktivovaná, možná je to nějaká blbost, máte někdo radu jak to rozjet? Poskytovatel Skylink, přijímač TOPFIELD TF6000 CR Díky za pomoc, Ondra |
ondra121
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 8 |
![]() |
|
RE: Problém s laděnímZkus smazat transp. 12525 znova ho tam vlož a prolaď. |
slapet
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 1 710 |
![]() |
|
RE: Problém s laděnímDíky za radu, ale problém přetrvává. |
ondra121
![]() |
|
RE: Problém s laděním...kartu máš vloženú správne ?? ;)Keby dačo tak nič a keby už ozaj dačo tak už ozaj nič.
|
Patko
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 1 403 |
![]() |
|
RE: Problém s laděnímKartu jsi vložil správně nebo špatná polarizace může to být cokoli snad jen si vzpomenout co si zkoušel a jít pozpátku takhle na dálku se to špatně radí hodně zdaru :) R^ |
slapet
![]() |
|
RE: Problém s laděnímano, karta by měla být vložena dobře, "čipem" nahoru a dozadu a když jsem to zkusil zapnout bez ní, vypisovalo to trochu něco jiného |
ondra121
![]() |
|
RE: Problém s laděnímse satelitem mám opravdu málo zkušeností, ale přišlo mi logické že správně bude když Úroveň a Kvalita budou co největší, ještě nevím co je nastavení LNB, popř. jestli by to na tohle taky mohlo mít vliv |
ondra121
![]() |
|
RE: Problém s laděnímVliv to má jestli máš dvě lnb treba astra3a + astra 1b tak musíš mít dobře nastavenej diseg 1a a diseg 1b nebo naopak |
slapet
![]() |
|
RE: Problém s laděnímno 2 lnb nejspíš mám, s tím disegem jsem si nevěděl rady, myslím že je defaultně vypnutej, neměl bys tip jak to nastavit? |
ondra121
![]() |
|
RE: Problém s laděnímjedno lnb musí být diseg 1a druhé 1b nebo naopak |
slapet
![]() |
|
RE:Problém s laděnímMěl jsem ten samej problém a vyřešil jsem to rozebráním všech koncovek na koaxiálu a jejich znovuzkomletování....ejhle,závada vyřešena.Zkus to |
kecachep
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 14 |
![]() |
|
RE: Problém s laděnímkdyž mi nejede auto,zavolám odborníka,n e s e r u se do toho ,čemu nerozumím |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 385 |
![]() |
|
@kecachepTaky jsem na to myslel, ale psal že něco zkoušel ladit tak z toho usuzuju že asi něco přepsal nebo vymazal |
slapet
![]() |
|
RE: Problém s laděnímauto nejde nastavit na tovární nastavení |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 385 |
![]() |
|
RE slapetJá bych zkusil ty koncovky a nakonec si půjčil jinej stoj,abych vyloučil případné omyly |
kecachep
Registrace: 3/2006 Příspěvků: 14 |
![]() |
|
@kecachepTaky na to asi dojde ten druhej stroj by to asi vyřešil |
slapet
![]() |
|
RE: Problém s laděnímkoukal jsem do manuálu a ještě zkusím polaborovat s nastavením DiSEqC v nabídce nastavení lnb, vím že lnb mám dvě a v tom nastavení jsou položky DiSEqC 1.0 a DiSEqC 1.1 a u nich se dá navolit něco jako 1 ze 4, 2 ze 4,..., defaultně je tam tuším vypnuto nebo tak něco, těm koncovkám moc nevěřím, myslím si, že to bude sw záležitost, vyzkoušel bych to asi jako poslední možnost před zavoláním profíka |
ondra121
![]() |
|
RE: Problém s laděnímVlez do menu astra 3a disegc lnb 1 astra 1b disegc lnb 2 nebo lnb a lnb b když tak zkus obracenej gard natom není co pokazit když ti to stejně nejde. montér ti to dá do kupy při tý příležitosti se poptej abys věděl pro příště čau hodně zdaru ;) R^ |
slapet
![]() |
|
Napoprvézkus restart,vytáhni ze zásuvky,chvíli počkej,znova zapni!Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 916 |
![]() |
|
Bože, Bože.Každej kdo má v p r . e l i díru tak radí. Zcela evidentně si rozhasil nastavení switche. Tady není nad čím mudrovat. Továrním nastavením ho evidentně vypnul. To, že ladí naše programy ale nejdou mu dekódovat, znamená, že je ladí z A19,2E. Z toho tedy vyplývá, že A19,E má na switch1, a A23,5E má na switch2. Je tedy nutné nastavit DISEQC 1.1. na OFF, a DISEQC 1.0. LNB1 na A19,2E a LNB2 na A23,5E. Ono stačí jen trochu myslet, a řešení je na světě. Copak se tu nenajde někdo komu to logicky myslí?Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 683 |
![]() |
|
RE: Problém s laděnímMyslím, že jsou, ale tyto blbosti je už dávno přestalo bavit opakovat. Na to je zde ABC s historií.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: Problém s laděnímTakže pro ondru121,dovolím si doplnit Enika, V nastavení LNB si nastav pro Astru 1 (19,2°E) u řádku DiSEqC 1.1 ... neumožněno u řádku DiSEqC 1.0 ... 1 ze 4 Pro Astru 3 (23,5°E) si nastav : u řádku DiSEqC 1.1 ... neumožněno u řádku DiSEqC 1.0 ... 2 ze 4 Pokud by to náhodou nefungovalo, tak potom navzájem zaměň ta čísla 1 a 2 ze 4 u obou družic.... 47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E
|
Děda Petr
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 1 309 |
![]() |
|
RE: Problém s laděnímPravdu má Enik také v tom, že po továrním nastavení se tyto hodnoty vymažou a musíme je znovu zadat, nebo nahrát do přijímače předem uložený svůj setting, který nám všechny hodnoty sám doplní...Proto používej program Top Set 2.0, pomocí nějž si do PC můžeš uložit svůj setting, můžeš si jej v PC upravovat a kdykoluv zase nahrát zpět do přijímače. 47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E
|
Děda Petr
![]() |
|
RE: Problém s laděnímdíky za rady, ale bohužel pořád nic, když u kterékoliv družice nastavím DiSEqC 1.0 na 2 ze 4 tak kvalita klesne na 0, jediné co můžu kombinovat jsou volby 1 ze 4 a MiniA, zvláštní taky je, že zaboha nemůžu naladit další programy, které by měly jít volně(Public, TV Noe), asi to vypadá na toho servisáka |
ondra121
![]() |
|
RE: Problém s laděnímtakže problém je vyřešen, donesl jsem to technikovi, ten to celé znovu natáhnul, nastavil a říkal, že jsem do toho naladil programy z UPC, takže to ani nemohlo valit, ale plus je to, že jsem za 200kč trochu pochopil princip přepínání LNB :))) |
ondra121
![]() |
|
RE: Problém s laděnímNastavení DiSEqC 1.0 na miniA, nebo miniB se používá u přepínačů 2x (nebo LNB monoblok, které jej v sobě mají zabudován).U přepínačů 4x se používá nastavení DiSEqC 1.0 na 1 ze 4. My, pochopitelně, nemůžeme vědět, co používáš, protože jsi to neuvedl... 47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E
|
Děda Petr
![]() |
|
![]() |