Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
24.07.2007, 13:36.38

UPC na 42 in. plazmě...

Zdravím všechny!

Chtěl bych se zeptat, jestli někdy provozuje UPC Direct na plazmě 42 palců, jestli se na to dá koukat. Mám plazmu Panasonic PX70E, která slušněj signál zobrazí dost dobře, ale nevím, co UPC. Ta ČT24, co tam maj volně, má docela nízký bitrate, ale myslím, že jsou i programy, který jsou lepší, tak bych se chtěl zeptat na zkušenosti...

Díky za odpovědi!
uživatel
Fantomas
24.07.2007, 13:49.16

RE: UPC na 42 in. plazmě...

všechno hrůza hlavně nova a galaxiesport, jedině MGM jakštakš koukat z velké dálky, lepší je CS LINK nebo SkyLink
uživatel
1801
24.07.2007, 14:01.08

RE:UPC na 42 in. plazmě...

je to tak...ještě chci podotknout, že určité zlepšení vidím při použití strojů jako je openbox x 810 a he@d SD 2500, ale to je hardwerová záležitost...
uživatel
Babui
24.07.2007, 14:49.28

RE:

Je to strašné. Absolútne nepozerateľné...zahmlené.Prídeš o oči..
uživatel
McLaren
24.07.2007, 14:54.04

Tohle bylo bývalo lepší řešit před nákupem. Možná bys pak kouknul na rozdíl mezi 70E a 700E.
Rozhodně uvidíš všechny problémové věci, které na UPC jsou. Galaxie je ovšem úplně stejně špatná i v CSlinku. Nova možná o krůček lepší v CSlinku, ale taky špatná. To není ani tak problém UPC.
UPC rozhodně neposkytuje kvalitní signál pro kvalitní televizi, ale přežít se to dá. I koukat třeba na HBO. Přežít, nikoliv se kochta krásou a dokonalostí obrazu. Taky musím říct, že ČT a Primu je lepší odebírat z CSlinku, je tam lepší i než v DVB-T. Rozdíl je takový, že mi to stálo za montáž druhé antény se šilháním k motoru, abych nemusel tolik čekat.
uživatel
Antonín
24.07.2007, 14:57.31

Díky za odpovědi. Ani moc neřeším, s plazmou jsem spokojenej, vím že UPC by na tom bylo hrozný, ale zajímá mě jak moc hrozný, jestli se těch 1720 Kč na zkoušku vyplatí, nebo ne. Zatím jsem toho názoru, že spíš ne...Ale co kdyby, od toho tu to fórum je...:-)

Mimochodem fakt ta 700E udělá z UPC lepší obraz, než ta 70E??
uživatel
Fantomas
24.07.2007, 15:07.55

@Antonín

Taky by mě zajímalo proč by 700E byla lepší než 70E, můžeš to prosím zkusit popsat pro laiky? Dík.
uživatel
nikonov
24.07.2007, 15:26.24

Má jiný software pro upscale a více vstupů, a je proto dražší.
Ovšem je potřeba to posoudit subjektivně.
Proto je dobré si nejdříve určit, jaké signály budu používat, a teprve podle toho vybrat televizi. Někomu se třeba vyplatí dát za malinko lepší obraz, více peněz, někdo ten rozdíl nepovažuje za podstatný.
Rozdíl mezi 70 a 700 jsem pro UPC nesrovnával, takže nemám žádný závěr, jenom bych to prostě doporučil udělat předem.
uživatel
Antonín
24.07.2007, 15:45.56

Antonín

O Panasoniku taky uvažuji a nemohu se rozhodnout zda mi některé funkce stojí za ten cenový rozdíl.Všude se člověk dozví že obrazově je to stejné.A v obchodě jsem je vedle sebe stát neviděl,abych to posoudil.Mohu se zeptat jak to víte,že má jiný soft?Mě tvrdil člověk ,co pracuje přímo tam kde se vyrábí,že to není pravda.
uživatel
RAD
24.07.2007, 15:49.05

Koukání na jakoukoliv !!! plasmu nebo LCD / i když budou stát třeba XXXXXXXXX tisíc/ z obyčejného jakéhokoliv !!! satelitního signálu ja opravdu jak píše Antonín jen přežívání a spíše bych řekl TRÁPENÍ.Ani Premiere,ani např.Multivison a další kvalitní sat signály nejsou na těchto zobrazovačích k pokoukání a k pokochání....Možná co by stálo za řeč je SKY SPORT Italy.
Prostě tyhle ,,krásné" a ,,štíhlé" zobrazovače čekají jen na krmení v podobě HD vysokého rozlišení.
Koukání na cokoliv jiného přes tyhle ,,krasavce" je jen kompromis,trápení,přežívání a čekání právě na to správné krmení..
Přeju všem ostrý obraz a dobrý zvuk i když bohužel na Plasmách a LCD se o ostrosti zatím dá jen snít....
Kdo si počká ten se dočká.
uživatel
pat
24.07.2007, 16:12.25

Neviem co tu riesite katastroficke, ja mam doma 50 palcovu TV (Sony KDF50E2010) a mam DigiTV a je to v pohode. Ked na to pustim HD signal moja zena to vobec nerozpozna od normalneho SD signalu. Takze na bezne pozeranie sprostosti co ide v TV je to v pohode a ked si chce clovek nieco vychutnat tak si pusti nejake HD video. Na internete sa da zohnat uz dost vela veci v HD.

Mimochodom, ked som porovnaval HD 720p video s DVD diskom (zhodou okolnosti mam obe verzie filmu) je to brutal rozdiel. Pri pozerani si to ale clovek az tak neuvedomuje.
uživatel
jeeff
24.07.2007, 16:15.27

Jenicek

Vy my davate,UPC spatny,Digi TV spatny, CS Link nic moc a ja se tu tydny ptam co koupit. Asi budu opravdu koukat z okna. :O
uživatel
jenicek
24.07.2007, 16:24.39

Mám 107cm plazmu od LG a 66cm LCD SONY. Obraz z DVD - heký. Z počítače s HD - super. Analog + satelit - dá se na to dívat. ( Lepší podívaná je na plazmě ) Už jen k vůli velikosti obrazovky bych za CRT zpátky neměnil. A že CRT má nějaký extra ostřejší a lepší obraz bych rozhodně netvrdil. Ale pokud chce člověk sledovat jen TV (bez DVD, HD) a stačí mu uhlopříčka do 70cm s černými pruhy , není důvod investovat do těchto přístrojů.
uživatel
pakusi
24.07.2007, 18:21.52

Smysl LCD nebo plazma je:
a. v úhlopříčce
b. v zobrazení signálu 720x576 a více.
Proto je logický závěr koupit si co největší, nebo žádnou, pokud nemáte potřebná vstupní data nebo úhlopříčka není cílem.
uživatel
Antonín
24.07.2007, 18:24.36

Panasonic PX70E,

mám tú plazmu napojenú na dream.
trochu som prekvapený s názormi čo sú tu . UPC, SK/CZ link mi pripadajú "pozerateľné" - bezproblémové. Dôležité je pripojenie . Doporučujem pripojenie cez YPBR a audio extra. A funguješ
uživatel
trace
24.07.2007, 20:18.58

Mam Sony Bravia 102 cm a obraz z CS link, Sky Link je OK. HBO mam z Astry 1D a tiez je OK.O Premiere a Taquila paket tiea OK. UPC je rozmazanejsie pre nizsie rozlisenie a tiez bitrate, ale nieje to taka tragedia ako pisete. Skuste sa na to pozriet tak zo 4 metrov a nie z 1 metra. Ani Bilboard nieje z blizka k pozeraniu. Budte realisti a nie technomani. Samozrejme prinos HDTV na kvalitu bude znacny.
uživatel
ACD
24.07.2007, 21:21.39

Rozdil mezi 70E a 700E

Obe pouzivaji V-Real 2 , obrazove v nich neni zadny rozdil.
Pouze ve vybave(repro,HDMI navic,PIP,C.A.T.S,design atd),ale obraz je stejny !!!!!!
uživatel
FAB5
24.07.2007, 21:29.44

Na mé 42" LG plazmě je UPC docela koukatelné, sedím ale od obrazovky cca 4,5 metru. Při bližším koukání je poznat nízké rozlišení, u většiny programů jen 480 řádků a datový tok kolem 2Mb :( . Když chcete lepší koukání českých stanic, tak CSlink. Ten má skoro vše v plném Palu a tok je taky mnohem lepší.
uživatel
hanz1
25.07.2007, 08:34.49

Mám PX700 asi dva týdny. Pořizoval jsem si ji kvůli uhlopříčce pro DVD filmy. Moje zkušenosti - analog všelijaké ty ruchy(dáno pravděpodobně všemi těmi kaskádami v signálové cestě od STA), digital je mnohem lepší, i když je někdy vidět nízký bitrate (třeba finále ČR-Argentina, kdy signál přenášený několika satelity byl předán do digitálu), jinak ČT a Prima lepší od Novy... ale s tím jsem měl problém už i na 100Hz 29 od Panasonicu. Satelit - tam je vidět rozdíl od poskytovatelů - datový tok Premiere je někde jinde, než UPC a taková SKY Italia- to je pošušňáníčko. UPC ujde, zejména filmové kanály. Takový ten "opar" je, dle mého názoru, dán již zpracováním filmů ve výrobě - zdá se mi to takový trend a pozoruji to už několik let. Stejný jev v UPC, jako SKY Italia... Mimochodem, pravděpodobně záleží dost i na přijímači, alespoň mně se to tak jeví. Prozatím mám Kaon 570 Combo a jen tak z legrace jsem vytáhl černého Philipse od UPC a dle mého názoru, na výstupu RGB přes SCART byl subjektivně i objektivně mnohem lepší obraz. Takže i výstupní obvody přijímačů jsou důležité. Teď čekám na Fergusona 8800, tak jsem zvědav na HDMI připojení...
uživatel
HonzaA