Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

LNB pro dolní pásmo...

Mám starý LNB který je jen pro dolní pásmo, vím, že jde rozchodit i pro TP z horního pásma, jen si nemohu vzpomenout co musím nastavit v receiveru za frekvenci oscilátoru :((

Prosím, berte to jako dočasné řešení, jsme v lesích na chatě daleko od civilizace a nic jiného prostě teď nemám a požadavek zní jasně, musím zprovoznit Skylink (tím daleko od civilizace myslím daleko od sat.prodejny :))
Elektřinu mám :))
A ještě jsem pod vlivem alkoholu :))

kacenkin
Registrace: 1/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: LNB pro dolní pásmo...

S jednopásmovým LNB chytíš skylink pouze na spodním okraji horbního pásma. Na čt nebo stv můžeš zapomenout. Záleží na tom jestli tvůj LNB má kmitočet LO 10 nebo 9,75 GHz.

sirda
Registrace: 11/2006

sirdo díky... má 9,75 ... když jsem si, kdysi dávno, hrál s ručním zadáváním LO v menu přijímače, dokázal jsem přijímat i TP z horního pásma... prostě jsem chybným nastavením LO zblbnul LNB a ten pracoval v horním pásmu... jenže už si nemůžu vzpomenout :))

kacenkin
Registrace: 1/2007

Horní pásmo chytneš, ale pouze jeho malou spodní část.

sirda
Registrace: 11/2006

kacenkin,chybným nastavením LO v menu prijímača s konvertorom neurobíš absolútne nič,akurát sa Ti "prehádžu" frekvencie programov,s reálnymi údajmi to však bude mať málo spoločné.(Píšem o jednopásmovom LNB).
Príjem programov z horného pásma Ti viacmenej porieši šírka MF v prijímači.(950-1750,950-2050,950-2150,700-2150).

GI LX3, Octagon SF8008, T-90

Rasto
Registrace: 4/2003

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra