Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem VKV/FM

Přibyla nová sekce =Příjem VKV/FM=

Děkuji tímto redakci za vytvoření nové sekce, jejíž náplní budou příspěvky z rádiové oblasti.
Co jsem v historii fóra našel, to jsem tam přesunul.
Je ovšem možné, že se na něco ještě zapomnělo, uvítám proto, pokud mě upozorníte odkazem na téma, které patří do této sekce a ještě tam není, děkuji.
Nechám toto informační sdělení pár dní přišpendleno nahoře.

125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434. Pokud chcete přežít doktorské studium, nesmí se váš školitel nikdy dozvědět, že vůbec existujete.
Text zeditoval moderátor D2MAC. Datum editace: 02.09.2009, 23:11.48

D2MAC
Registrace: 8/2004
Stránka: [ 1 ] 2 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 86
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Přibyla nová sekce andquot;Příjem VKV/FMandquo...

No vida, mame nove piskoviste pro duchodce. :))) Diky.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

re :

Také děkuji R^
Nejsem ještě důchodce,spíše jsem tak v polovině běhu do důchodu :O

Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK

lubbik
Registrace: 11/2006

já to mám za pár:-) :bigeyes: :8) ;) :)))

Diablo je stále oukejíček!:-)

cb21
Registrace: 6/2007

Nevím, proč pro důchodce. 90 procent času rozvody po baráku jsou využívány pro VKV. Využití satelitních radií je všeobecně minimální. Tak nevím, co se Saxon diví.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

Saxon si dovolil zazertovat, VKV mam moc rad, to jiste D2Mac vi a mou poznamku pochopil jiste spravne. Sam duchodce zdaleka nejsem. Klid Kubo! ;)

On Air!

Saxon

@D2MAC

No fajn, mňa by zaujímalo, že či chytíš niečo na VKV2 z Rumunska a Ukrajiny. :8) Respektíve či si už chytal niekedy.

PeterHumax

@PeterHumax

A ty si myslis,ze tam maju niekolko MW vysielace?

Kasr
Registrace: 8/2008

RE: Přibyla nová sekce andquot...

V cechach si môzte radia z fm este popocuvat v pohode.No ja som tuner uz odlozil.Väcsina radii v sk ma distribucne trasy cez satelit.Tak mp2 s nizkym bitrate namodulovat na fm a o moje usi je postarane.Jednoducho to odmietnu.
Ale sekcia to je dobra,len trochu neskoro.Ale radsej neskôr ako nikdy.Ved radia z vkv/fm este niejaky ten piatok pôjdu(tipujem aj 10 rokov).

Kasr

@PeterHumax

Při výluce Katowice-Kosztowy mi šlo v šumu a s úniky 107,6 MHz Info Pro. Příští týden v úterý je plánovaná výluka Katovic, tak zase zkusím.Ted právě poslouchám s úniky Antenne Brandenburg na 98,6 MHz díky výluce místního vysílače na Javorovém.

stapa
Registrace: 9/2006

@PeterHumax

Nikdy nic. Možná na vrchlu Lysé hory v Beskydech, když je tropo, max. 1-2 za rok. Ani ty hypotetické megawatty by to tu přes tolik horských pásem neprocedily.

125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434. Pokud chcete přežít doktorské studium, nesmí se váš školitel nikdy dozvědět, že vůbec existujete.

D2MAC

@stapa

Aha, zaujímavé, kde bývaš ?

PeterHumax

peterhumax

ja som v tatranskej lomnici pocuval madarsky danubius radio a slager radio. Zas ked som v rumunsku (jazdim na kamione) v pohode pocuvam aj 100km za hranicou slovenske radio regina z FM pasma.tak asi tak.

Bude ako má byť!

gabricius
Registrace: 3/2006

@PeterHumax

Kousek od Ostravy.

stapa
Registrace: 9/2006

@stapa

No a hlavně nemáš narozdíl ode mě bezprostředně za zadkem více jak půlkruh kilometrového horského hřebenu... :laughing:

Když se k tomu přičtou antény s větším ziskem, úzké filtry a výhodná poloha antény na vrchu paneláku, není možné, aby se to kladně neprojevilo na dosažených výsledcích.

D2MAC

RE: Přibyla nová sekce andquot...

100km u radii,kde to nieje nahustene nie je u silnejsich stanic nic zlozite. Ja mam do madarska viac ako 100km a na antenu som prijimal kopec stanic(byvam v stredne hornatej oblasti).Na ukrajinu okolo 100km a nikdy ani ťuk.

Kasr

S křížkem po funusu, v čase internetových rádií trochu zbytečné.

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

Kasr - silne zalezi na mieste prijmu. Ak si utopeny medzi kopcami, mozes zabudnut aj na mensie oblasti ako je 100km.
Za totaca bolo v nasich oblastiach (Stara Tura, Nove Mesto n/V, Trencin) mozne prijimat vysielanie rakuskych O3, vzdialenost cca 160km. Islo to stabilne na cca 10 prvkovu antenu Yagi. Mozno to funguje doteraz, to uz neviem. Dnes sa mi sem tam podari zachytit o obdobi maja/juna nejake to francuzske ci spanielske vysielanie (cez Es vrstvu), na jesen takisto sem tam nieco vybehne cez TROPO podmienky.
----
tukan - nejde o to ci je to zbytocne alebo uzitocne. Potesenie z takehoto prijmu je trocha iny rozmer.

JanoHels
Registrace: 1/2006

Internetovy rozhlas bych si v zivote nepustil, i kdyby tam hralo nevim co. Jak se rika, dle vkusu kazdeho soudruha. Krom dvou spickovych FM tuneru mam doma i sedm predvalecnych AM krasavcu a to teprve paradicka si vecer proladit kratke a stredni vlny...

On Air!

Saxon

:laughing: a přitom si třeba lukem a slámou zapálit ohníček.. ;)

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Banská Bystrica Yagi anténa,predzosilňovač OE3,OE2,OE1. Maďarské stanice smer Lučenec v horšej kvalite, vadí kopec Urpín.Na chalupe kúsok za Žiarom nad Hronom Yagi 10 prvková OE1,2,3,International bez predzosilňovača, TV ORF1 s predzosilňovačom bez šumu, vynikajúci obraz. Keď ešte nebolo zapatlané CCIR našimi stanicami, v lete ráno a večer slušný príjem Slovinsko,Chorvátko. Na južný smer Maďarsko mám kopec. OE3 Hitradio počúvam doteraz.Ide tam dokonca aj na autorádiu v aute, síce šum,ale ide. Ale napríklad o 20 metrov ďalej nejde nič, nula:)

vw1
Registrace: 1/2006

juh stredneho slovenska,obcas ide kronehit radio z rakuska.

Bude ako má byť!

gabricius
Registrace: 3/2006

RE:

tukan napsal: S křížkem po funusu, v čase internetových rádií trochu zbytečné.

Neni zbytecne. V pripade valky net nepojede {neni pravda o nesmrtelnosti globalni site} a budeme vdecni zpravam v Morseovce :laughing:

Vědět něco je chvályhodné, hříchem je nechtít se nic učit.

Xon
Registrace: 7/2007

@Kuba a @ Saxon

Pokud vysílaní na FM v ČR vypadá tak, že z něj má člověk pocit zatuchlin, hniloby a velice silný dojem, že se píše rok 1977 a generální tajemník ÚV KSČ doktor G. Husák je na vrcholu své moci. A ve chvíli, kdy slušná rádia lze počítat na prstech a jsou převážně pouze v Praze tedy např. RADIO 1 ( Praha ) ROCK ZONE ( Praha ) ETHNO RADIO ( Praha ) OLDIES RADIO ( Praha ) ROCK MAX ( Zlín a Vsetín ) GAMA RADIO ( Most )BEAT ( 21 kousků o malém výkonu, většinou 200W )COUNTRY RADIO ( 6 kousků )HEY-poctivý rock ( pouze Morava a pouze do září ) WAVE ( pouze DVB-S + DVB- T ) atd. Tak samozřejmě BOHUŽEL v této situaci je možné v ČR používat k poslechu rozhlasových stanic pouze satelitní přijímač a chytat si tedy v pohodě CAROLINE a PLANET ROCK a VIRGIN CLASSIC ROCK a ROCK Z a ROCK ANTENNE atd. Anebo samozřejmě za účelem poslechu českých INTERNET třeba pro poslech ROCK ZONE nebo ROCK MAX apod. Přece nebudu na severu Čech poslouchat Blaník nebo Impuls a jim podobné ? Děkuji nemám chuť si zbytečně vyprázdňovat žaludek.

JoséBrtník
Registrace: 12/2004

Kdybys cetl me reakce, tak bys zjistil, ze lovim pouze radia z venku. Nasi hudbu primo nesnasim!! Z ceskych stanic jedu Beat a Cro1. Navic, tady neni reci o poslouchani radií, ale prijmu. To je trochu jine tema. Pic

On Air!

Saxon

Napsal jsi, že by jsi v životě nepoužil k poslechu rádií INTERNET a já ti odepisuji, že VKV/FM se v ČR používat NEDÁ ( Na většině míst, protože v něm vůbec nic k poslechu není !!!)Takže je INTERNET nutností a SAT taky. Ty píšeš, že by jsi nepoužil NET, já ti odpovídám, že znám dost lidí, kteří špičkové tunery odnesli do bazaru, protože dobrou stanici nechytí a takovou, co hraje jako za Husáka, poslouchat oni nebudou. Vše.

JoséBrtník
Registrace: 12/2004
Stránka: [ 1 ] 2 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 86

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra