![]() |
|
Přibyla nová sekce =Příjem VKV/FM=Děkuji tímto redakci za vytvoření nové sekce, jejíž náplní budou příspěvky z rádiové oblasti.Co jsem v historii fóra našel, to jsem tam přesunul. Je ovšem možné, že se na něco ještě zapomnělo, uvítám proto, pokud mě upozorníte odkazem na téma, které patří do této sekce a ještě tam není, děkuji. Nechám toto informační sdělení pár dní přišpendleno nahoře. 125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434.
Pokud chcete přežít doktorské studium, nesmí se váš školitel nikdy dozvědět, že vůbec existujete.
Text zeditoval moderátor D2MAC. Datum editace: 02.09.2009, 23:11.48
|
D2MAC
Registrace: 8/2004 Příspěvků: 2 003 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 86 | |
![]() |
|
RE: Přibyla nová sekce andquot;Příjem VKV/FMandquo...A co ja s tim? Jako kdyz pes chyta svuj ocas...On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Přibyla nová sekce andquot;Příjem VKV/FMandquo...Je tu ešte niekto kto počuval laxik a carolinu na strednychvlnach? Zdravim radiovych fanuškov. |
marpoz
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 58 |
![]() |
|
RE: Přibyla nová sekce andquot;Příjem VKV/FMandquo...To já nevím, co ty s tím. Ale pokud máš v dosahu FM, BEAT, tak si toho važ a můžeš být rád. Já ho mám v dosahu FM taky. Bez problémů. Ale nezlob se na mne. Snésti z toho, co na FM chytím. 2, slovy DVĚ stanice. Tedy BEAT a VLTAVU. Tak to mi přijde v dnešní době trochu málo. To by mě fakt stačily dvě předvolby. Takže za tohoto stavu se ti snažím vysvětlit, že ať se to lidem v ČR líbí nebo ne. Musí bohužel používat SAT a NET. Tedy pokud náhodou nejsou příznivci těch Blatníků a jim podobných. |
JoséBrtník
Registrace: 12/2004 Příspěvků: 236 |
![]() |
|
RE: Přibyla nová sekce andquot;Příjem VKV/FMandquo...Asi jsi nikdy neslyšel vysílání stanice Hvězda za totality,protože bys nemohl napsat takovou blbost. Je pravda,že mě taky štvou sítě hitrádií a kissů,protože mají stejný playlist. Ale zase ne každý preferuje jenom rock music. Téměř kdekoliv na našem území se dají zachytit zahraniční stanice,které hrají dost jinak. Stačí jen chtít a něco pro to udělat na straně příjmu. |
stapa
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 505 |
![]() |
|
@marpozLuxembourg jsem sice poslouchal z SV. Ale Caroline jsem poslouchal až z analogového satelitního příjmu a poslouchám jí z digitálního satelitního příjmu. Také si ji lze bez problémů pustit z netu, což je výhodné zejména v práci atd. http://radiocaroline.servemp3.com/ Dokonce jsem zaznamenal v nějaké diskusi případ, že ji chytil někdo v ČR v DRM,http://www.drm.org/ale to byla vyjímka za příznivého počasí a teď ji snad už ruší nějaký Alžír nebo něco takového, nepamatuji si přesně. |
JoséBrtník
![]() |
|
@stapaNo to tedy s východoněmeckými stanicemi typu PSR (Eurocast, stejná firma, co má v ČR Impuls) apod. bych si vážně pomohl... A co se týče B3 a OE3 a spol. tak ti už taky nejsou dávno to, co byly před 20 lety. Kdy ještě hrávaly 2 x 2 hodiny poctivého rock and rollu týdně v kuse. |
JoséBrtník
![]() |
|
RE: Přibyla nová sekce =Příjem VKV/FM=Tak jinak, tohle je muj ackovy preset na tuneru: Cro1 - Beat - Life /Aut/ - OE3 - FM4 - ANTENNE - Bayern3 - Cro2 - BBCservice - CroCB /muj chlebodarce/. Nic jineho nepotrebuju. I jako malej smrad jsem jel kapitalisticky rozhlas. Ceskou hudbu jsem nikdy nemel rad. Vyjimku tvori: Hladik, Prokop, Redl, J.Pavlica, T.Kocko, D.Barta, Druha Trava. Jiny kafe je ceska klasika.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@SaxonČRo 1 RŽ jsem přestal poslouchat, když ho naprosto zprasila ta B.T. FM4 pouze ze SAT. OE3 a B3 jsem chytal ještě v Praze bez problémů. V Liberci ho nechytím. B3 se strašlivě pokazila, co začala vysílat Antenne Bayern, začali se po nich opičit. ČRo 2 mě moc nazajímá asi pro důchodce nad 70 let. ČRo Leonardo je o dvě třídy výše. Opět pouze SAT nebo NET. BBC Service zde máme taky bez problémů. Ale co s tím ? Na SATu a na NETu máš BBC 1, BBC 2, BBC 6 to mě zajímá. ČRo 5 ČB i ČRo 5 Plzeň jsem chytil až v Liberci. Co s tím ? Nic zajímavého tam není.( I když jsou lepší nežli náš ČRo 5 Sever. (Raději by místo ČRo 5 mohli pustit Wave, to by bylo 100x přínosnější.) |
JoséBrtník
![]() |
|
@JoséBrtníkI když je to trochu OT...Co že to Hey Morava pouze do (asi konce) září??? Nepřehlédl jsem se? To nám tu jako teď bude hrát ten český paskvil? Takže můj favorite playlist se změní na: CRo1 - CRo(OVA) - PR_Katowice - RMF-FM - RadioZET(PL) - RockMAX - Antyradio - OE3 - BBC_WS Musím ale bohužel dodat, že příjem Antyradia a OE3 je spíše sváteční... 125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434.
Pokud chcete přežít doktorské studium, nesmí se váš školitel nikdy dozvědět, že vůbec existujete.
|
D2MAC
![]() |
|
RE: Přibyla nová sekce =Příjem VKV/FM=Jsi narocny spotrebitel, vice takovych. Na Cro2 jsou zajimave veci i pro stredni generaci, neni to o hudbe. Cro1 je trochu rozharane, ale vysilaji tam nejlepsi lidi v tomhle state a puvodni zpravodajsvi ze sveta jinde u nas neuslysis. Na Leonardu jsou i veci, na kterych se primo podilim /zvuk/. Nedavno vydalo Leonardo prvni reportaz v DD5.1. Pozarni zkouska Mokrsko. Cele jsem to nabiral - 24 stop. Vyslo to i na DVD.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
@D2MACZdar. Bohužel nepřehlédl jsi se. Podrobnější info o tom jsem ti hodil už včera do top ohlasu o rádiu Beat. Nebude vám hrát český paskvil. Prostě jako se slučovala Ostrava s Brnem, což nesli v Ostravě velmi zle, odpojováky nechodily, v Brně neměli anánk, co se v Ostravě děje atd. Tak teď se to má sloučit celé. Otázkou bylo kdy. A údajně by to mělo proběhnout v září. Má zaniknout i ten normalizační humus, Hey česky a nej, tedy už zanikl a je tam teď Hey to můžeš a má zaniknout i Hey poctivý rock a opět má být také prostě Hey to můžeš. A Hey to můžeš má být něco, co si lze plus mínus představit jako nějakou kombinaci Bonton + stará F1 s dámským klubem nebo něco takového plus/mínus velmi laicky odhadem. Prostě oficiálně tvrdí, že půjde o poprock s vyšším zaměřením pro ženy.Antyradio u nás samozřejmě zase jen z Neztu, že. |
JoséBrtník
![]() |
|
RE: Přibyla nová sekce =Příjem VKV/FM=OE3 je pravda taky už Hitradio a souhlasím,že v minulosti měli podstatně lepší programovou náplň.Ale třeba takové 88,6 musiksender se poslouchat dá.A pokud někdo vyhledává alternativní hudbu tak FM4, slovenské Radio FM nebo polské EskaRock, Roxy FM. Já mám v oblibě Radio Haná. Rádio poslouchám každý den. Několikrát denně projíždím pásmo a baví mě, když díky zlepšeným podmínkám jindy slabé stanice hrají v místní kvalitě a objeví se, třeba jen na chvíli takové, které v místě příjmu jinak běžně slyšet nejsou. Prostě klasický dx. |
stapa
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 505 |
![]() |
|
@JoséBrtníkZdarec.OK, díky za info, co se dá dělat. S tím Antyradiem si ještě zkusím pohrát a asi na něj obětuji speciální anténu. Škoda, že do 105,0V se motá F1 ze Zlína a do 106,4V zase BBC z Ostravy na 106,3V (ode mě je to stejný směr), no a na 106,4H z cca 400km dálky leze Kalisz radio Centrum. O bujném Kojálu, který svařuje dechovky z ČRo Brno na 106,5H raději ani nemluvit. Člověk si nevybere, a poslouchat rádio z netu nebo ze satu...dodneška jsem si na to nezvykl. :-/ 125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434.
|
D2MAC
![]() |
|
RE: Přibyla nová sekce =Příjem VKV/FM=Jo, a jak říká stapa, až budu honit Antyradio, rovnou se zaměřím i na 106,6V a 95,5V (Roxy Opole a Eska Rock).Chytat roxy z Katowic na 94,5 je u mě naprostá utopie, slovenské RadioZET z Krížavy na stejném kmitočtu je tu super silné a neodstinitelné ani opačně polarizovanou anténou. :( 125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434.
|
D2MAC
![]() |
|
d2mac...to je všechno hrozně hezké(poslech ze sat,netu,a dálkový příjem VKV...ale co když nejsi dome? když někam jedeš a máš přenosné rádio...co na něm posloucháš? Bonton?:-)Nicméně toto bylo spíše směrováno na Brtníka:-) Diablo je stále oukejíček!:-)
|
cb21
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 5 423 |
![]() |
|
@cb21Když jedu někam pryč, řeším to velice jednoduše (pokud jsem sám). Projíždím stále pásmo od spoda navrch a když dobře hrajou, postojím. Zahrají šmejd, přeladím.Pokud je všude humus, zvítězí ČRo1. 125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434.
|
D2MAC
![]() |
|
RE: Přibyla nová sekce =Příjem VKV/FM=@Saxon - souhlasím s tím, RŽ má nejlepší zpravodajství ve státě, to je bezesporu fakt a také s tím, že jsou tam největší borci, jenže bohužel mi přijde hudebně nyní ještě horší nežli před změnou. ROZHÁRANÝ je hezký výraz, to se mi líbí. Já používám výraz ROZESTAVÉNÝ. Respektive budovu Čro dostavěli. RŽ bohužel, NE a netroufám si odhadnout, kdy s tím někdo někam pohne a pokud vůbec, někdy, někdo.@stapa - jistě slovenské radio FM také bez problémů ze SATU, jinak to u nás nejde. Na Hanou zase jedině u nás NEt. Vím, že je docela chválí. Přesně tak OE3 je dneska už ubyčejným Hitrádiem. @D2MAC - tak mě nic jiného nezbývalo, napřed SAT a někdy během minulého roku jsem si zvykl i na NET, prostě přes SAT se dostaneš na rockové zahraniční. Ale když chceš českou, musíš na NET. FM je prostě za tohoto stavu naprosto odepsaná záležitost. Uvidíme co přinesou možnosti jako DRM/DRM+ DAB/DAB+ atd. Bohužel se jim podařilo prosadit zákon o prodloužení licencí pro FM do roku 2025. Takže to minimálně o 10 let pozdrželi. Teoreticky to mohlo 2012-2015 startovat. Testy už provádělo jak ČRo hlavně jde o Wave a Leonardo, tak i třeba Dance rádio nebo Proglas. Jenže ta Zelenkova mafie (ASPV) v čele s Impulsem a F1 a spol to prostě prosadila. Proti byly třeba malá moravská rádia, které v jejich opozici právě vedla rádio Haná, ale bylo jich málo, jen asi 5, co se odvážili vzbouřit.(NRA) @cb21 - To je bohužel správná připomínka. SAT i NET i dálkový příjem FM s nějakou Yagi na motoru a spol. můžeš použít v podstatě pouze staticky. Tedy dá se říci pouze doma. V autě je to prostě v riti, co si budeme povídat. Takže samozřejmě přirozené by mělo být aby byl normální výběr na místním vysílači. Jenže to bohužel jaksi není. Právě proto se doufá tolik v DAB/DAB+ apod. Případně i v DRM. Ovšem jestli DAB+ bude jako v Německu. Takže já na severu Čech chytím Sunshine Live a dole u Plzně a Budějic zase chytí Rock Antenne. Tak to je na prd, protože já chci Rock Antenne i když uznávám, že Sunshine Live je také velmi specifické a žádané rádio. Jinými slovy, jestli DAB/DAB+ přerozdělí RRTV+ČTÚ tak idiotsky jako to udělali s FM. Nepomůže nic ničemu a budeme se do smrti tahat do auta s taškami CDéček. |
JoséBrtník
![]() |
|
Josépřesně takDiablo je stále oukejíček!:-)
|
cb21
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 5 423 |
![]() |
|
RE: Přibyla nová sekce =Příjem VKV/FM=Vy se možná ještě něčeho lepšího dožijete,já si říkám"vše lepší už je pravděpodobně pryč".Rád bych se mýlil!! |
zzaner
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 3 333 |
![]() |
|
RE: Přibyla nová sekce =Příjem VKV/FM=José, já spíš mám pocit, že ty bys měl problém vždy. Když pustím internetové radio do beden, tak je to jak z nočníku, alespoň to je můj pocit. Prostě to nemá dynamiku. FM je o něčem jiném. Kvalitní FM přijímač internetem nenahradíš. Je to asi tak, že se stále rád vracím k černým LPčkám. A tvoje vyhranněné Rockové zájmy fakt každýho neberou.Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.
|
kuba
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 4 247 |
![]() |
|
@D2MACZET na 94.5 už nevysiela z Krížavy, ale z Veľkej Lúky, ERP sa myslím nemenilo, teda 20 kW. |
PeterHumax
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 6 324 |
![]() |
|
RE: Přibyla nová sekce =Příjem VKV/FM=Inak myslite ze fm antena ktora stoji asi 500korun mi pomoze chytit neake ceske stanice?konkretne kiss jc a hana..ja byvam v pohori javornikou a chytim tu cesky helax,slabo evropa 2 na 99,3 a impuls,frekvence,orion atd..inak pocuvam regionalne radio zet,super radio,a takisto aj frontinus aj ked uz to nie je take ako kedysi |
wiking18
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 373 |
![]() |
|
To mimo jiné.Je super, když v Chorvatsku ležím na pláži s rádiem do kapsi bez antény cca za 150 kč + sluchátka-to nikdo neukradne a vyprašují tam OK Italské FM stanice. |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
RE: Přibyla nová sekce =Příjem VKV/FM=Cez more sa to skvele šíri. :) |
PeterHumax
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 6 324 |
![]() |
|
RE: Přibyla nová sekce =Příjem VKV/FM=Člověk který nadává na nízký datový tok rádií ze satelitu, a zároveň vychvaluje poslech přes net, musí být nahluchlý nebo nablblý.Taky mám několik takových individuí kolem sebe. Doma mají to nejlepší, ale zdrojem je notebook a shoutcast z internetu :-D |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
Stránka: 1 [ 2 ] 3 4 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 86 | |
![]() |
|
![]() |