Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem VKV/FM

Přibyla nová sekce =Příjem VKV/FM=

Děkuji tímto redakci za vytvoření nové sekce, jejíž náplní budou příspěvky z rádiové oblasti.
Co jsem v historii fóra našel, to jsem tam přesunul.
Je ovšem možné, že se na něco ještě zapomnělo, uvítám proto, pokud mě upozorníte odkazem na téma, které patří do této sekce a ještě tam není, děkuji.
Nechám toto informační sdělení pár dní přišpendleno nahoře.

125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434. Pokud chcete přežít doktorské studium, nesmí se váš školitel nikdy dozvědět, že vůbec existujete.
Text zeditoval moderátor D2MAC. Datum editace: 02.09.2009, 23:11.48

D2MAC
Registrace: 8/2004
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 86
Odpověď v diskusním vlákně

@kuba

Tak lepší je si pustit z netu nebo satu slušnou stanici nežli z FM něco, co jinak nežli zvratkama nazvat nelze. A takový problém samozřejmě má kdokoli ať je to příznivce metalu nebo punku nebo hardcore nebo artrocku nebo jazzu nebo folku nebo techna nebo čehokoli, prostě naše normalizační rádia na FM nejsou k použítí. Tak jistě najdou se v tomto státě i uchyláci, kteří sledují TV NOva v HD a domnívají se na jak úžasný se dívají program. Tak to zase raději budu sledovat National Geographic nebo Viasat History z nějaké crt tv o 55cm. Někdo chce kvalitu technickou s humusáckým komunistickým programem a někdo raději oželí kvalitu technickou a bude mít zvuk jak z nočníku, ale bez kupy naprostých sraček. To je každého věc. Bohužel ty rudé bestie nikdo nezruší ani jim to jejich vysílání na FM nedá na index, tak s tím terorizují ostatní a samozřejmě najdou sobě podobné. Ovšem nechápu, proč zde RRTV nedbá na pluraritu a není v každém městě zastoupené rockové rádio, folkové rádio, techno rádio, jazzové rádio atd. Ale skoro všude mimo Prahu je narváno 15 normaličních humusů. A nikdo jiný licenci nedostane ať jde třeba do každého výběrového řízení. Opravdu nádherné české FM. Děkuji, ale opravdu takový hnus k ničemu nepotřebuji, přijde mi zbytečné navozovat situaci, která vyvolává zvracení tj. pokus o poslech z českého FM. ( Samozřejmě s vyjímkou těch několika málo poslouchatelných stanic, prakticky nedostupných většině populace.)

JoséBrtník
Registrace: 12/2004

@kuba

A jen tak mimochodem, pokud např. Impuls, Frekvence 1 nebo třeba Beat nebo ČRo Region atd. používají sat jako distribuční trasu, těžko z FM půjde něco kvalitnějšího nežli z té jejich distribuční trasy, tedy toho satu, že ? ( Ovšem ani F1 ani Impuls to nemají určené veřejnosti. A Beat si o to aby to mohla ze satu přijímat i veřejnost teprve žádá. Samozřejmě by bylo přijemné, když by Beat následovala i jiná česká rádia, ale zatím co Slovensko má na sat soukromých radií rovnou desítku. Tak Češi je tam nemají a jdou poslouchat bohužel jenom netem, ale to musíš říci těm rádiím a ne mě.

JoséBrtník

RE: Přibyla nová sekce =Příjem VKV/FM=

I já jsem poslouchal Laxík ze středních vln. Krom toho jsem díky vojně mohl poslouchat pirátské hudební stanice jako Nord See, Veronika, Caroline, které tenkrát v 60 tých letech vysílaly na i na KV. Kluci co sloužili na kopcích to měli v kvalitě FM, ale ne tyto pirátské stanice. Jo to byly časy.

mirecek
Registrace: 2/2006

Přibyla nová sekce =Příjem VKV/FM

Mimochodem, nesloužil někdo v té době také na Zbirohu? Tam byl poslech. Na KV jsme naladili pomalu celý svět.

mirecek
Registrace: 2/2006

José, Na "zvracení", jak jsi napsal, mě je z tvých názorů.Tolik sprostoty a nenávisti se jen tak nevidí. Je mi tě líto.
Jen mimochodem, já něco říkal o kvalitě rádií ze satu? Nevšiml jsem si.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

José, ještě chvíli a budeš zralej jak citron.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba

Kuba

Preco by mal byt zrely na citron?V podstate ma pravdu.Väcsina radii do nas husti komercne s.r.a.c.k.y.,ktore by som hudbou ani nenazval.

Kasr
Registrace: 8/2008

Nepsal jsem "na" ale "jak".

kuba

JoseBrtnik

chtel bych vam dodatecne podekovat,myslim,ze jste to byl vy kdo mi tady poradil asi pred 3lety jak do Humaxe zadat kody pomoci dalky na Premiere:-),jsem z nedalekeho Jablonce fm pasmo je neposlouchatelne.Vsude ve svete i na vychod od nas je zachytitelne v kazde visce aspon jedno zajimave radio,treba i verejnopravni s alternativni hudbou.Nejhorsi je,ze lide asi uplne otupeli a jsou ochotni to poslouchat,jelikoz mi prijde,ze to hudebni blato z fm hraje skoro v kazde hospode,na nekterych pracovistich,na pumpach,a i bohuzel u vetsiny lidi doma.Leze mi mirne na nervy ty radia nedobrovolne poslouchat,kamaradi mi rikaji tak to neposlouchej,ja jim rikam,ze to nedovedu nevnimat.Jeste,ze mame ten orbit a treba moje favoritni radia BBC1,2,6 1xtra.Radia z netu nemaji takovy zvuk jako z fm,z fm je daleko snesitelnejsi hezky vecer

bbcman
Registrace: 12/2005

Myslím že vše už bylo řečeno. Moje výhrady se týkali hlavně komerčních rádií, které jsou neposlouchatelné. Jinak něco jiného je poslouchat int. rádia z notebooku a něco jiného ze Sangean int.tuneru, nebo squeezeboxu. Já jsem byl k int. rádiu donucen a jsem moc spokojenej.

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

No, FM je pro mě mrtvé. I v autě a dílně poslouchám CD a SAT + internet. :8)

HiFiOK
Registrace: 12/2006

@kuba

Napsal jsi v prvním příspěvku, že lidi rádia ze satu neposlouchají, tak si dávám tu práci ti vysvětlit tu věc, že lidi rádia ze satu poslouchají, protože ty z FM v ČR se většinou poslouchat vůbec nedají, dokonce znám několik lidí, kteří mají sat přijímač pouze k vůli rádiím a televize mají jen jako něco k tomu, tedy až na druhém místě...Čím to assi bude ? Určitě ne kvalitou FM, že ? Nejspíše programovou nekvalitou, toho, co nám na FM nacpali. Tedy ty štvavé vysílačky typu Impuls,Blaník a spol. To nemluvím o tak zvaných naivních projektech, kde člověk vůbec nechápe, jak se to mohlo dostat k licenci, třeba Orlík, Dobrý den apod.

JoséBrtník

@bbcman

No vím o dvou případech ne tedy rockového rádia. Ale DANCE rádia, což je také v ĆR nedostatkový styl na FM. Po té co zničili jabloneckou stanici Triangl (prý se tak dělo na přání E2 a Lagardere, tehdy přicházela do Liberce)a kdy nedávno zlikvidoval největší devastátor tedy Media Bohemia stanici Helax v Ostravě. Takže jediná stanice s Dance je v této chvíli DJ Radio (Lagardere) v Praze. Tak vím o tom, že v Liberci, kdysi existovala hospoda, kde hráli ze satu pro své hosty Sunshine Live. Totéž rádio byla slyšet hrát také v jedné prodejně obuvi v Praze. Takže i takové případy jsou. Snad časem dojde k tomuto názoru více majitelů nějakých hospod, hotelů, prodejen, holičství apod. služeb a pochopí, že to, co nevysílá v ČR se dá snadno opatřit pomocí sat ze zahraničí. Tedy kvalitní rádio, toho, či onoho, v ČR stále , jak za komunistů potlačovaného hudebního stylu.

JoséBrtník

JoseBrtnik

samozrejme ze velky podil na tom fm marastu ma rada pro rozhl vysilani,a taky ty co ty radia provozuji a snad jeste jak to tak vypada chteji provozovat,mrknul jsem na dx strankach na soucasny prehled fm stanic u nas a nejak jich pribylo,hlavne tech o malem vykonu vysilajicich snad i z panelaku

bbcman

Milý Brtníku

Nenapsal jsem v prvním příspěvku..... Napsal jsem Využití satelitních radií je všeobecně minimální." a na tom i trvám, je to prostě tak a ty s tím nic neuděláš. Jinak jsi vše otočil, vychvaloval jsi INTERNETOVÁ radia, a to je opravdová bída kvality. O to v podstatě šlo. Buď tak laskav a nepřekrucuj.Šlo opravdu jen a pouze o tvůj sprostý výlev, nic jiného!

kuba

Pouštíte se do žabomyších válek. Myslím, že Brtníkovi je úplně jedno, jaké je využití sat rádií a určitě s tím nemíní nic dělat. Je mu to u ...Kvalita příjmu internetových rádií,/ vlastně to platí o všech rádiích,/ záleží od kvality přístrojů na kterých to posloucháš.

Dm920 triple+fbc, 105gib+85fuba multifeed

tukan
Registrace: 10/2005

kuba

souhlasim,ze radia ze satelitu u nas moc lidi neposloucha,vetsina ani nevi,ze tam nejake radia jsou,maji prijimace hlavne kuli TV.Internetova radia jsou plechoveho zvuku,mam propojen pc ze zesilovacem Harman Kardon a bedny BaW a nejsem myslim uplne hluchy jako asi vetsina lidi

bbcman

@kuba

Obávám se, že jako obvykle blekotáč kraviny. Napsal jsem, že rádia na FM v ČR nejsou vůbec k ničemu a není možné je poslouchat. Až asi na deset vyjímek, které jsou většinou pouze v hl. městě. Dále jsem napsal, že od samého začátku, tedy když nepříklad ještě neexistoval a nevysílal Beat jsem musel z těhle důvodů používat SAT, protože to byla JEDINÁ MOŽNOST jak slyšet nějaké normální (rozuměj, nekomunistické rádio). Takže první byl sat. Dále jsem uvedl, takže to nepřekrucuj. Že toto samozřejmě platí pro zahraniční stanice . Bohužel ty české na SAT nejsou. S vyjímkou Wave. Leonardo apod. Takže pro česká rádia je nutnostní INTERNET. Tedy nelze si je pustit z FM pokud člověk žije mimo jejich dosah, což je většina lidí. A nejsou na rozdíl od zahraničních na SATu. Prostě NEJSOU. Takže pokud si chci např. pustit ze Zlína ROCK MAX je v ČR použitelný pouze a jedině INTERNET. Dále jsem uvedl, že samozřejmě dám přednost ROCK MAX z netu. Nežli Blaníku z FM. Takže nevím, kdo tady, co překrucuje ? V ČR lze používat k poslechu českých zajímavých stanic pouze NET a to se ví a ty s tím nic neuděláš. Leda, že by si způsobil nějak to, že vyhází z nejbližšího vysílače těch 18 nebo kolik kravin, co tam smnrdí a překáží a dal tam alespoň dvě nebo tři normální rádia. Ale to asi nezařídíš, že ? Pak se budeš muset smířit s faktem, že v ĆR se dá používat k zjištění, co které české rádio hraje pouze NET a nic jiného. Nazdar.

JoséBrtník

@kuba

Takhle prostě stojí situace v ČR http://home.tiscali.cz/~cb009902/ a nic s tím neuděláš... /toto je pro příznivce Rocku. Již tam není uvedeno Hey-poctivý rock, protože má měnit program/ přiznivci folku a country jsou na tom ještě hůře. Jediná stanice, kterou mají je Country rádio se 6 vysílači. Danceři, jak už jsem uvedl mají jediné rádio v Praze - DJ Radio. Jazzmani nemají žádné atd. atd. Jen všudepřítomný FM terror Blaníků, Hitrádií a spol. Dobré chutnání z českého FM.

JoséBrtník

Zaujímavosť

Inak len tak na okraj spomeniem, že na FM sa dá chytiť aj cca 4000 km vzdialený vysielač, jeden Maďar pri Balatone chytil rádio zo Saudskej Arábie. :8) Samozrejme sa jednalo o sporadickú vrstvu ES.

PeterHumax

Brtníku

Nějak jsi se do toho zamotal , tak ti přeji pěkný a "kvalitní" poslech z netu. :))) :laughing: Čau.

kuba

@kuba

No, pokud je to na tebe příliš složité, je to samozřejmě tvůj problém, nepředpokládal jsem, že někdo, kdo není schopen pochopit, tak jednoduchá fakta, si hraje se sat příjmem. Ale budiž. Vše je možné. Tak jistě, díky NETu nemusím poslouchat místní (nevhodné slovo)e a můžu si pustit kvalitní stanici z jiného města. A o to jde. Samozřejmě jsou lidé, co jim ty Impulsy a Blaníci stačí, já ti to neberu. Ale na to je opravdu tuneru škoda, to bych ho odnes do bazaru, jak to udělali ostatní, v těch oblastech, kde jsou jim normální rádia díky nekompetentosti RRTV, odepřeny.

JoséBrtník

Zbytečně se tady dohadujete. Nikam to nevede. Každý má svůj názor za kterým si bude stát. Rozhodně si nemyslím, jak tu někdo napsal, že FM je mrtvé. Téměř kdekoli na našem území je na VKV zachytitelná nejméně jedna zajímavá a poslouchatelná stanice (JoséBrtník napsal, že v Praze je deset vyjímek!)i kdyby nebyla tuzemská. Za bolševika jsme byli odkázáni jen na poslech zahraničních rádií. Nikdy se nelze zavděčit všem, protože každému se líbí něco jiného. A kdyby ty s.r.a.č.k.y jak říkáte nebyly poslouchatelné tak je lidi poslouchat prostě nebudou a ta rádia zaniknou. Protože proč poslouchat něco, co se mi nelíbí nebo dokonce hnusí. Tuner do bazaru určitě odnášet nebudu, protože je to u mě nejvíce využívané zařízení. Zabývám se dálkovým příjmem a lovím vzdálené signály doslova ze šumu. Těžko někomu kdo k tomu nemá vztah vysvětlím, jaký je to pocit, když mi z toho šumu tady u Ostravy třeba jen na chvíli vyleze např. pražské Radio 1.

stapa
Registrace: 9/2006

@stapa

Rád bych navázal na jednu skutečnost, kterou jsi zde uvedl (teď už nevím, jestli v tomto vláknu).
Při výluce vysílače Kosztowy jsi na 107,6MHz zachytil stanici z Rumunska.
Nebylo zároveň inverzní počasí?
Neupravoval jsi nějak poměr délky prvků na tom supersonicu?
Jak to, že máš tak dobré výsledky od 104MHz výše?

125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434. Pokud chcete přežít doktorské studium, nesmí se váš školitel nikdy dozvědět, že vůbec existujete.

D2MAC
Registrace: 8/2004

Musím dát za pravdu brtníkovi. U nás se toho z FM taky moc chytit nedá, z toho mála, co by mi po instalaci dobrých antén přijatelně hrálo by bylo polské Zet a SRo. Když jsem ještě neměl sat a měl anténu, tak jsem chytal pár slovenských stanic např. Rock fm, Fun, Koliba, žilina..ale úplně nezašuměné to nebylo nikdy. Nyní je můj hlavní zdroj rádia sat. Nejvíc Jemné melodie nebo Kiss. Z internetu si občas půstím Čas, popř F1. Rádio je pro mne hlavně jen kulisa, na soustředěný poslech si pustím CD.

Pro ty pomlouvače internetu, je rozdíl ho poslouchat na přídavných bedničkách Génius či dokonce z monitorů, nebo mít v pc zvukový výstup s kvalitnějším předzesilovačem, připojený přes koncák do kvalitních beden (u mě Denon - Dali). Neříkám, že je to extra kvalita, ale aspoň z toho nebolí uši a poslech neunavuje. Hodně lidí použije sluchátkový výstup a práskne to do plastové věže.
Každý prostě nemá možnost kvalitního příjmu FM stanice s perfektní studiovou výbavou, kde hity nevalí z mp3jek a ještě se mu líbí jejich playlist.
Mým cílem je spíš mít doma "neurážející" zvuk. Bez nutnosti tuny antén na střeše. Není to pro mne(a spoustu dalších) totiž hlavní zábava.
Samozřejmě se tedy nepovažuji za fandu FM příjmu, stejně jako rybaření či zahrádkaření.
Přeji příjemný poslech.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007
Stránka: 1 2 [ 3 ] 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 86

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra