Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem VKV/FM

Přibyla nová sekce =Příjem VKV/FM=

Děkuji tímto redakci za vytvoření nové sekce, jejíž náplní budou příspěvky z rádiové oblasti.
Co jsem v historii fóra našel, to jsem tam přesunul.
Je ovšem možné, že se na něco ještě zapomnělo, uvítám proto, pokud mě upozorníte odkazem na téma, které patří do této sekce a ještě tam není, děkuji.
Nechám toto informační sdělení pár dní přišpendleno nahoře.

125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434. Pokud chcete přežít doktorské studium, nesmí se váš školitel nikdy dozvědět, že vůbec existujete.
Text zeditoval moderátor D2MAC. Datum editace: 02.09.2009, 23:11.48

D2MAC
Registrace: 8/2004
Stránka: 1 2 3 [ 4 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 86
Odpověď v diskusním vlákně

@D2MAC

Jestli byla inverze si už nevzpomínám. InfoPro na 107,6 je z vysílače Oradea, což je u madarsko-rumunských hranic. Signál byl v šumu a trpěl častými a hlubokými úniky a díky úzkým filtrům byl i poněkud zkreslený. Mám někde záznam, tak ho sem v případě zájmu můžu na ukázku dát. Supersonic není nijak upravený. Ted ho mám ale vertikálně a pro horizontální příjem používám tříprvek. Můj rotátor by neunesl dva supersonicy. Výhledově se chystám na výměnu rotátoru a pořízení ještě jednoho supersonica. Jsem zvědav jestli InfoPro chytnu i na ten tříprvek pří úterní odstávce Katowic, ale obávám se, že ne.

stapa
Registrace: 9/2006

@kubu

...kdyby brtník chytl ROCKMAX na fm tak to neposlouchá z netu,a protože tu možnost nemá tak je lepší ROCKMAX na netu jako Blaník ve větru,jinak, já mám všechny rádia ze Zlína na FM,bydlím kus od olmiku na sever a na satu mám pár rádií taky v oblibě včetně slovenských komerčních.ahoj

...rukama mi prošlo snad vše co má scart a HDMI a DVI

paprika007
Registrace: 11/2006

@stapa

Tak pokud dokážeš chytit u Ostravy Rádio 1 z FM. Tak to jsi borec a to je jedno z těch mála, co se rozhodně poslouchat dá, respektive je to nejlepší rádio v ČR. Vím o tom, že na ostravsku má hodně posluchačů, ale jaksi netem, že. Já tedy Rock Max ze Zlína chytit nedokážu. Nejdále jsem chytil nějaké Italy a Švýcary. Tak asi 1x za rok, když jsou nějaké zvláštní podmínky. Ale to bylo ještě před tím, než to tady u nás zapráskali těma nesmyslnejma (nevhodné slovo)ma všude kolem aby se jo nešlo dostat někam dál a aby si to ta komunistická mafie jo dobře utěsnila. A vyrábět nějaké zádrže a propustě, to už se mi vážně nechce.

JoséBrtník
Registrace: 12/2004

RE: Přibyla nová sekce =Příjem VKV/FM=

To že mi svátečně hraje Radio 1 jsem uvedl jen jako perličku. Rozhodně se nejedná o stabilní a pravidelný příjem. Ale když je inverzní počasí tak někdy naskočí i RDS. To se podaří tak jednou dvakrát do roka. Vždy je to ale se šumem a na kvalitní poslech to nikdy nebude. Už i proto,že na stejné frekvenci 91,9 mám slabě R.Haná a silné slovenské Radio FM. Rock Max ze Zlína by tu šel perfektně nebýt "rušičky" Rádia Čas na 89,5. Tady mi pro čistý příjem nepomohou ani úzké filtry.

stapa

rere

celkom solidně jede Rádio Slovensko 103,5 FM s 20kW ze Žiliny cca 200km,mám natočenej pásek z fm z roku 1988 ze stanicema z jihu Evropy a francie , španělska když E vrstva ještě byla k něčemu,chytal sem to na doma dělaném tuneru s BF981 na vstupu s anténou HB9CV 4m na zemí,jo to byly časy hitpanorama v 11,00 na O3....

paprika007

Napr. z mesta Enying pri Balatone sa dá pri výluke FUN 104.0 chytať ZET 104.1 Krakow (veľmi slabo) a taktiež niekedy aj 104.1 Radio Romania Act... (rovnako biedny príjem).

PeterHumax
Registrace: 3/2007

@paprika007

Es vrstva je stále k něčemu, ale dříve při prázdnějším nebo před r.89 úplně prázdném pásmu to bylo pravda jednodušší. Pamatuji si na svoji první zachycenou sporadiku někdy začátkem 80.let kdy jsem nechápal, kde se na jindy prázdném pásmu najednou vzalo tolik stanic:-) Na Hitpanoramu a taky na hitparádu v neděli v 19 též rád vzpomínám. Ono je to i o tom, že v 80.letech se hrála úplně jiná poslouchatelná muzika než v současnosti.

stapa

Ba nielen po roku 89 boli dobré stanice ako devín a relácia ,ktorú uvádzal fero hora 3x60 a to stereo.
poľská stanica názov si už nepamätám po polnoci az do rána rock ova hudba
a to najdôležitejšie rádio petofi poptorizsňa každú nedeľu.
toto bolo v pásme VKV OIRT
V pásme VKV CCIR som mal možnosť počúvať najlepšiu stanicu v tej dobe Osteraich 3 program.
Anténa Yagi 5 metrová , vyrobená v martinských strojárňach podľa plánu , presne na milimeter.
Tuner AKAI ats-7 za 15 000 Kčs a sencor prevodník z CCIR do OIRT na 4 hrubé monočlánky za 3600 Kčs.
Veru zlaté sedemdesiate roky.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

rere

poptorizsňa a mognušok,mognušok o 17,00 to sa nahrávalo ,kamoš mal pod strechou 3-prvkovú yaginu a dvojlinkou do Safíru,CRo2 maxelky a ....to sme chytali prosím pekne v Strečne,signál mezi horami až z Pešti... :crying: signál za 5!!!

paprika007

@stapa

Napsat o Času, že je to ,,rušička", je velmi příznačné a pravdivé. Patří to člověku, co je vedený jako bývalý agent StB a ta stanice hraje normalizační pazvuky. Čímž odpovídám na další tvůj příspěvek. Poslouchatelná hudba. Ono asi takto, když by to zde bylo normální, tak by zde běžela nějaká oldies rádia a hrála by světovou starou hudbu, ale ta prakticky neexistují, hraje se hudba komunistů. Tyto podivné pazvuky dokonce i vytlačily světové disco, tedy nedostaneš to, co se hraje po celém světě, dostaneš ty české nesmyslné předělávky s trapnými texty a špatně zahranou hudbou, samozřejmě ne proto, že by to ti lidé neuměli zahrát s větší energií, šťávou nebo šmrncem a zaaranžovat podobněji originálu, ale jednoduše proto, že nesměli a že nad nimi stál soudruh cenzor. Zároveň i tyto neposlouchatelné pazvuky dostáváš v podstatě i místo klasické lidové a etnické atd. Takže je vnucena všem a všude. Dokonce se snažili prosadit zákon, že všechny stanice budou muset hrát 60% takových pazvuků. To jim naštěstí nevyšlo. Tak jen rozmísaťují své rušičky, záměrně tak aby jsi se nedostal třeba na Radio 1 apod. zajímavé stanice. Nehledě na to, že podobné rušičky disponují třeba i 30 vysílači a jsou v některých městech třeba i 2x. Zatím co jiné slušné stanice se nikam nedostanou. Např. Rock Max žádal 2x o Jihlavu, žádal o Brno. Nedostal nic. atd. Takže takhle to tady chodí. Netvrdím, že poslech netem je buh ví co, ale tvrdím, že FM je zcela ovládané starými strukturami, jejich nejmocnější nástroj je MMS a že jediná možnost, jak zjistit, co některá česká rádia dokáží hrát a že to umí a jak jsou 100x lepší, než nám všude vnucovaná, ta soudružská, je internet. Jinak se to zjistit nedá. Bohužel. A toto není normální stav. Ale nutnost v ČR v roce 2009.

JoséBrtník
Registrace: 12/2004

gabricius a to rádio je na akej frekvencií ? Fm ,LW SW atď. (napr.106,5 atď). lebo aj ja bývam na Juhu Stredného Slovenska okres Veľký Krtíš a toto rádio som zatiaľ nenaladil. :(

Sk Jano
Registrace: 6/2008
Stránka: 1 2 3 [ 4 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 86

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra