Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem DVB-T

Pro odborniky - DVB-T prijem

Ahojte, dnes jsem resil zajimavy problem, bohuzel nevyresil a prosim o vyjadreni odborniky - Enik,Saxon ale i dalsi, hlavne ty co maji zkusenosti a merici techniku na urovni.
Pred cca 2 mesici instalace kanalu 40/Brno. Antena TA2045, predzesilovac kanalovy s BF977 19dB. Hodnoty na Unaohm AP201T - uroven 42/59dBuV (bez a s predz), BER pred Viterbi v radu E-3, po korekci E-8, MER 24,5dB, dnes telefonat ze nejde nic - zadny signal.
Po prijezdu na misto - uroven vicemene stejna, na spektraku karsny obdelnik, jen na K41 naznak analogove Primy ze zadniho smeru (ale to bylo i posledne, proto ta dlouha smerovka), nicmene prijem nemozny - Ber pred Viterbi v radu E-1, po korekci E-2 az E-3, MER sotva 10dB.Prijem nemozny.
Zkouseno - nejprve vimena predzesu za Teroz 434 - beze zmeny, jen nizsi uroven. Antena ALCAD BU119 bez preampu - nizzsi uroven, ale opet vysoka chybovost !
Kmitani zesilovace, ruseni necim v pasmu apod... nevim, nevim, na spektraku od 50 do 1000MHz jsem nic podezreleho nevidel.
Napada Vas panove neco ?

J a
Registrace: 7/2005
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32
Odpověď v diskusním vlákně

re:

Myslím,že Černá Hora ten megawat v analogu měla povolen,ale nevysílalo se s ním..Jinak Hády ja klasický městský vysílač,nebo dokrývač pro Brno,malá kóta,nízké výkony.Dokud se nepojede z Kojálu,pokládám tam vysílání nadále za experimentální.Byl jsem v pátek v Omku pro stožáry,tak mě to potvrdili,satelity prodávají o 106.Rádia z Hádů jsou toho také příkladem-i v blízkých lokalitách není možný kvalitní ball,tak jak pak má projít UHF....

Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK

lubbik
Registrace: 11/2006

RE: Pro odborniky - DVB-T prijem

Pánové já Vás opravdu obdivuji s jakou vervou a nasazením bojujete s českým paskvilem DVB-T. Ale už pro klid zákazníka, kterého se to týká, bych mu raději nainstaloval sat.receiver a byl by klid a TV mnóóhem víc...

Vzhledem k tomu, že žiju v lokalitě, kde se na DVB-T nějak pozapomnělo (Prostějov) tak lidem montuju jen saťáky.

Ale rozhodně Vám držím palce R^

kacenkin
Registrace: 1/2007

Neztrácet trpělivost jsme kousek za =půlkou=

Dobré ráno pánové,vidím že to někteří vzdávají i když jsme s digitalizací teprve asi ve 2/3.Osobně se těším až to začnou pouštět z Kojálu a příští rok z Pradědu(nejdříve jeden a nasledně další dva muxy - každý určitě 100kW).A potom se budou Čra teprve snažit,aby to celé sladily a hrálo to v celé "republice".Krásný i když u nás zatažený(neprší)digitální den.

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Dnes jsem to nahlasil na CRa a CTU, pry toho maji moc a nejdriv za 14dni. Takze je to proste na h....
Je to paskvil a lepsi je se tomu vyhnout, bohuzel zrovna treba tahle instalace je prave pro 3 a 4 TV v domacnosti. Az pojede Kojal, ja uz budu ve cvokhausu.
Taky radeji delam saty, je fakt ze o tech lidech nevim (teda pokud si nerozdrbou sat, to zas bude ted po pridani tech programu :( ), ale obcas nekdo chce i tu ceskou mrdku DVB-T. Ale ono se to dalo delat, byla to klasicka antenarina, filtry, propusti, predzesilovace. Delal jsem anteny pres 10let, tak proc ne. Ale s timhle se fakt bojovat neda. Jenze pred rokem jsem vysvetloval lidem, ze bohuzel verejnopravcni programy (ktere si plati) mit nebudou, protoze na 25k to tady smazi Javorice (pricemz 33k z ni tady nehraje !), ted jim zase budu vysvetlovat, ze 40k mit proste na nekterych mistech nebudou, ale ze muzou otocit antenu na trutnov a budou mit ty CTcka :(
Nebo jim muzu rict - vidite blbecci, ja vam to rikal - dejte si satelit :(

J a

PS - Prostejov

Nehraje tam Mikulov ? V plumlove jsem to chytil

J a

Plumlov je na kopci, je to tam reálné, ale o stabilním příjmu to není. V okolí PV je ještě několik míst, kde to jakžtakž jede, třeba Protivanov. Určitě se to změní po najetí Kojálu, ale to už bude pozdě, všichni budou mít sat

Je to jak píšeš, sat je prostě sázka na jistotu.

kacenkin
Registrace: 1/2007

Protivanov jede stabilne, vsechny 3 muxy. Ty hodnoty na meraku v Plumlove byly velmi dobre, myslim, ze by to slo pro stabilni prijem, pokud nebudou dalsi vlivy :( CDG na Kojale ma jet az za dalsi rok, takze je to takovy kockopes.

J a
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 32

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra