![]() |
|
Problém s frekvencí kolem 12531 MHza výše. Mám poblém u přijímače s kvalitou signálu okolo 12700 MHz. Signál je na na hraně s výpadky. Mám twin LNB Edision a u druhého vývodu SkyStar 2 a tam je vše vpožádku,kvalita okolo 60%. Pro klid v duši jsem vyměnil i LNB za Golden Interstár ale příjem se ještě zhoršil. Nemá s tím někdo zkušenost proč se česem zeslábla citlivost přijímače okolo této frekvence? Dík za reakce. |
nemo
Registrace: 10/2004 Příspěvků: 489 |
![]() |
|
RE:Je slabý signál když máš zapojený jen jeden sat ,v jednom nebo druhém výstupu LNB.Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200
|
habr
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 7 106 |
![]() |
|
RE:Odpojil jsem vývod od pc a je to stále stejné. Frekvence 12563 MHz cca 50% - 12643 MHZ cca 30% a 12723 MHz je na hraně. Na SkyStar všechny okolo 60% zkoušel jsem i přehodit vývody od LNB. Sky stár ok 60% Přijímač stejná slabota. Rv |
nemo
![]() |
|
RE:Jestly chytáš 1W ,zkus ještě pootočit konventorem,já na quadu ho mám teda dost vytočený(Jeseníky).Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200
|
habr
![]() |
|
RE:Já mam motor takže LNB jde s parabolou. Kolik procent cca. máš na 1W 12723 MHz dík |
nemo
![]() |
|
RE:Přesto bych to zkusil dotočit možná chybí kousek 1,2 mm,Signál mám 65%,Opticum 9500,ale jde mi to přes DiSEqC 4/1 a ještě 12 V přepínač ,Quad Big Sat 0.2 dB, anténa 80 cm offset Big Sat,ty % nejsou směrodatné ale pokud tam je takový rozdíl tak někde je chyba,já říkám pokud to nevypadne při silném dešti tak je to ok,když už jdou blesky atd. tak už ti nepomuže ani 2m anténa.Ale nejlíp si to seřídit měřákem,muže mít koaxíal utlum,špatně nasazené F atd.,ještě jsi nenapsal co máš za sat,možná by ti poradily majitelé uvedeného typu jestly je směrodatný měřák na uvedeném satu.Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200
|
habr
![]() |
|
RE: Problém s frekvencí kolem 12531 MHzF konektory jsem 2 dny zpět přesadil znovu,pořád stejné. Když při tomto nastavení LNB to na Sky star jde na 60% tak by natočení LNB mělo být dobré né? No raději s tím ještě zkusím hnout. Myslím že chyba bude někde v utlunu kabelu a nebo v přijímači. Mám DigitAllWorld SCI 2100. Také teď při zevrubné kontrole kabelu jsem zjistil že k přijímači mám kabel RU-GU/32FA a k PC SkyStar mám BELDEN VENLO HOLLAND H125. Může být v RG-GU/32FA větší utlum? |
nemo
![]() |
|
RE:To ti neporadím,zkusil si připojit ten sat na ten kabel na kterém ta Sky star karta jede.Vše na chatě: Philips 40PFL6606H/12 - APEBOX C2 4K Skylink Full - TESLA MediaBox XA400 Android TV apka O2 TV stříbrná - Philips 32PFL6626H - Opticum SLOTH Combo Plus Philips - TCL 32S5200
|
habr
![]() |
|
RE:Problem s frekvencí kolem 12531MHzJá měl stejný problém v analogu. Je to dáno tím, že konvertor zesiluje nerovnoměrně v závislosti na frekvenci. Čím větší frekvence, tím větší zesílení...a na konci Ku-pásma už může být zesílení větší než je vstupní citlivost přijímače a pak přijímač ukazuje, že nemá signál.Vyřešil jsem to zařazením útlumového členu s nastavitelnou velikostí útlumu (na koax. mezi konvertor a receiver). |
JS1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 114 |
![]() |
|
RE: JS1Myslíš že se přijímač zahlcuje signálem? Možná i to je možné. Mám parabolu 120. Myslel jsem že když v odpoledních hodinách a na prudkém slunci začal signál vypadávat že je to LNB a slabí signál. Tak jsem tam dal LNB Golden Interstar které podle testů vykazoval solidní signál v celém pásmu. To ale bylo ještě horší. Přitom na SkyStar jsem měl kvalitu signálu orientačně o 5%lepší. Dal jsem tam zpět LNB Edision. Dopoledne to jde na těch frekvencích na hraně a odpoledne třeba vůbec nejde 12718 MHz. Parabola nastavená dobře,ať ji napružim do stran nebo nahoru dolu signál se ztrácí. Můhžeš mi dát nějakej link na shlédnutí útlumového členu s nastavitelnou velikostí útlumu? Dík |
nemo
![]() |
|
RE:Ještě zkouška na Astře 2 /28,2° 12690 MHz na Skystar 29%-jde. Na přijímači DW nejde. Tak nevím. Jestli má ještě někdo nějaký nápad tak budu rád. Dik |
nemo
![]() |
|
RE: Problém s frekvencí kolem 12531 MHzPred týždňom som riešil podobný problém. Twin monoblok - 1 prijímač v poriadku, druhý len frekvencia 12525 V. Bolo to montované pred rokom. Po premeraní vodivosti kábla sa zistilo prerušené tienenie. Na kábli nebolo vidno žiadne poškodenie. Pretož 15 m kábel mal rezervu v byte, potiahli sme ho v trubke smerom von ku parabole. Odstrihol som asi 2 m a kábel bol v poriadku. To sa mi ešze nestalo. Ak týmto nefunkčným zvodom je napájaný motor, znamená, že kábel od STB op motor je v poriadku. Treba preskúšať úsek motor - LNB, ten by mohol byť po mnohonásobných otáčaniach paraboly vnútri poškodený. |
fansat
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 297 |
![]() |
|
RE:útlumový článek - např. elektrosat.cz |
JS1
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 114 |
![]() |
|
Twin žere vícJednou z mnoha možností je ověřit napětí pro LNB. Měl jsem na Technisatu dost problémů se Syriem 5E při provozu s Twinem. Pomohlo mi zvýšit napětí pro konvertor, ale bylo to zašifrované ve volbě "jednoduchý konvertor" a "čtyřnásobný konvertor".U některých přijímačů je volba napětí pro konvertor v případě dlouhých kabelů od LNB k přijímači, například zvýšení o 1V. Doporučuji zjistit, zda Váš přijímač to umí a vyzkoušet.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 410 |
![]() |
|
RE:Vyzkoušel jsem už snad všechny varianty a nic k lepšímu. Nakonec jsem si sehnal stejný přijímač abych si byl jistý na 100%, ale nereagoval na žádné dálkové ovládání ani na moje a tak jsem se nedostal do menu. To je pech sakra! Rv :fuming: |
nemo
![]() |
|
![]() |