Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem VKV/FM

Dipol 3/RZ B

Dnes jsem řešil komplexně FM+DVB-T+DVB-S v RD v Nové Vsi u Českých Budějovic.
Požadavek byl mimo jiné co nejvíce s-r-a-č-k-o-v-i-t-é-h-o Českého VKV (např. Evropa2). Použil jsem zmíněnou anténu polské výroby ve vertikání pozici pomocí výložníku. Namířil jsem jí na Český Krumlov. Po zvážení jsem se nakonec rozhod zariskovat a použít brutální šumítko Alcad AM-416, oplývající samostatným FM vstupem. Risk se vyplatil. Protlačila se horizontální Kleť, Kluk a vertikální Včelná + toužebně očekávaná Evropa2 a KissJČ z Křížového Vrchu u Č.K.
Vzdalenost k Evropě2 byla 20kM - vysílač má 200W. Takže jí můžeme označit jako anténu za rozumný peníz (300,-) na střední vzdálenosti.
Zisk v pásmu 88-108 je udáván v rozsahu 2 až 5 dB.
Délka antény je udávána 1,3 m.
Jedná se o tříprvek.
Hlavní dipól je naladěn, světe div se, na 105 Mhz.
Hmotnost je 1,2 kg.
Upnout se dá na holý konec trubky o průměru do 42mm. Pro vertikál je nutné použít rovný výložník.
Na závěr bych měl otázku.
Co je to:
Stosunek promieniowania glównego do wstecznego 8dB ?
Že by předozadní poměr ? :)

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006
Odpověď v diskusním vlákně

jojo

jo je to předozadní poměr... :-)
stosunek-poměr
promienowanie-záření
glowne-snad netřeba-hlavní :-)
wsteczne-zadní
Taky by mohli mít něco jako my, že: ČZP :-) a ne takový šílený slovní popis.

davidkriz
Registrace: 8/2009

re:

Ta "anténa" je,ale hrozné bláto,jestli je to tedy ta samá,se kterou jsem měl kdysi tu "čest".Od té doby jedině Schwaiger,nebo alespoň KB.

Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK

lubbik
Registrace: 11/2006

ahoj panove,

muzete mi nejak zdelit/zjistit/, zda je v nedeli otevrena vyhlidka na vysilaci Zizkov? Jsem v Praze a musim si odbyt jednu romantickou prochazku...Diky

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

re :

Ahoj,tak ta kavárna,či co je to tam přesně by měla být určitě otevřená,ne?
Hele ty romantická prohlídko...jestli chceš udělat dojem,jdi do hospody u Houdků,která je nadeleko věže,doptáš se na ni bez problémů,je to v té ulici,kde ve filmu Vrcní prchni Abrhám měnil tříkolku za žigula a hned za rohem bydlel a pouštěl auto z kopce,Svěrák tam kontroloval stěrače...Tam se výborně najíš/te a není to ani drahé.Akorát záchody nic moc...Tak pětkrát jsme tam obědvali a spokojenost.Jen je tam teď problém s parkováním,od té doby jsem tam nebyl :((
Měj se R^

Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK

lubbik

RE: Dipol 3/RZ B

super.Dik

On Air!

Saxon

lubbik

Uz jsem nahore a koukame na Cukrak. ;)

On Air!

Saxon

re :

Včera jsem byl v Praze také... R^

lubbik

Jo je to bláto.

"Pane majore, četa proběhla do byl v praze a kdo ne".

Mohl jsem tam dát alespoň kontramatičky.
Ale. Když si ale vezmu, že jsem na půdě kolikrát viděl ten ohnutej dipól, tak tohle řešení je ještě zlaté. Kovoplast podobnou dělá za cca 800,-. Když si vzpomenu jaké šrůtky dělá pro VHF3, tak tuhle tam namonruju třikrát.

Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)

mirasat
Registrace: 10/2006

re :

Nic ti nevyčítám,kolikrát je třeba něco rychle a pak se musí vzít co je po ruce,proto jsem s ní měl tenkrát tu čest.
Musím napsat do Schwaigeru,zda je ještě možno objednat rovné dipoly,také ty VKV antény hodně omezili.Měl jsem jich deset a už jsou všechny na střechách.Pak už snd jedině Kathrein,nebo nevím co na ty stožáry budu dávat.Zrovna teď dělám domeček s cihlovou Fubou a zbytek samo Schwaiger anténky-radost na to pohledět.

lubbik

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra