![]() |
|
DiSEqC 1.0 a vice jak 4 LNBZdravim,vim, ze DiSEqC verze 1.0 podporuje prepinani max. 4 LNB, vrta mi vsak hlavou jedna vec. Kazde DiSEqC kompatibilni zarizeni musi umet zopakovat prikaz minimalne 3x po sobe. Pokud dobre chapu princip funkce tzv. option switche ptam se, proc nelze udelat jednostupnovou kaskadu, kdy prvni vyslani DiSEqC prikazu prenastavi tento option switch do spravne pozice a druhe (zopakovane) vyslani DiSEqC prikazu je pro tento options witch pruchozi a prenastavi se finalni switch, na ktery jsou naveseny LNB. Pokud existuje option switch (a on existuje) pro 4/1 konfiguraci, pak by i s receiverem podporujici pouze DiSEqC 1.0 bylo mozne ovladat az 16 LNB. Kde je tedy zakopany pes? Konkretne resim DVB-S2 tuner v Panasonic V10 televizi, ktery bohuzel umi jen DiSEqC 1.0, ale jde mi spise o princip proc to nefunguje a popsano je maximalne schema s 12V rele (a tedy max 8 LNB). |
PaJaSoft
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 50 |
![]() |
|
RE: DiSEqC 1.0 a vice jak 4 LNBChapes to dobre logicky, ale neznas podstatu.Option i Positon maji kazdy dve pozice, tedy A a B. Nejdrive jde Option a potom Position. Proto zname pozice AA,AB,BA a BB. To to je Diseqc 1.O. Pro vice uz musis zaradit povely Uncomited tedy Diseqc 1.1 Tam je maximalne 16 pozic a daji se kombinovat s Option a Position.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
uncommittedto jsou zase 4 po sobe jdouci dvouurovnove povely. Dvojkova soustava je ti snad jasna...CauOn Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
PaJaSoftExistuje nejake rele pro koax kabely? Potrebuji pripojit na jednu parabolu s motorem dve Skystar karty, ktere nemaji loop (kazda bude v jinem PC a v provozu bude v jednom okamziku jen jedno PC).Fuba 85, Inverto Black Premium, SG-2100A Moteck, Skystar HD2, HTPC
|
pavsla
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 509 |
![]() |
|
RE: DiSEqC 1.0 a vice jak 4 LNBhttp://www.omko.cz/?kod=ALXPD2PSATR |
netace
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 3 747 |
![]() |
|
RE: DiSEqC 1.0 a vice jak 4 LNBSaxon: diky, zrejme jsem tedy precenil (= spatne si vysvetlil) schopnosti option switche...:-) (jeho vyznam je tedy ve verzi 1.0 nulovy). Zeptam se tedy jinak - proc se nevyrabi switch, ktery "posloucha" na koaxu a na zaklade poslaneho prikazu (a ted je v principu asi jedno zda-li Option nebo Position) se prenastavi (ale neprovede Commit! - neco ala "position uncomitted") a kdyz receiver nedostane odpoved, posle prikaz znovu (option switch "vi", ze to je znovu to same - sequence je stejna, tedy nic neprovede) a tento "option" switch je jen pass-through a prenastavi se finalni switch, ktery prikaz take commitne receiveru? Problemem by byla nespolehlivost takoveho reseni? (potom k cemu jsou nepotvrzene - "uncomitted" prikazy obecne? - vim, ze od DiSEqC 1.1., ale princip je stejny)Jenom zduraznim, ze se stale bavim o povelech, ktere se vejdou do 2 bitu (Option a Position) = DiSEqC 1.0 a spoleham na deklarovane (minimalne 3x) opakovani sequence receiverem... (tedy ne o definovani a podpore delsiho prikazoveho retezce na strane receiveru) PS: Myslel jsem, ze chapu slozite 3 stupnove kaskady (schemata) pro rekneme 64 satelitu (napr. 16 * 4) s "beznych" prvku, ale neco mi asi unika...:-( - viz satlex.de a podobne... |
PaJaSoft
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 50 |
![]() |
|
netaceVim, ze existuji rozbocovace, ktere maji pruchozi stejnosmerne napajeni na vsechny vystupy, je to treba i http://www.omko.cz/?kod=APRSAT3DCPropusti tyto rozbocovace DiSEqC i 22khz? Ma to nekdo v odzkouseno v praxi s motorem? Fuba 85, Inverto Black Premium, SG-2100A Moteck, Skystar HD2, HTPC
|
pavsla
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 509 |
![]() |
|
@pavslaPředpokládám, že pokud to podobným způsobem funguje u mě (pc karta, receiver a diseqc 4/1), tak by to mělo fungovat i s motorem |
netace
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 3 747 |
![]() |
|
![]() |