![]() |
|
ferguson ariva 200mate niekto skusenosti stymto priimacom funguje v nom skylink - cs link dakujem vsetkym za nazor. |
ema
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 72 |
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
RE: ferguson ariva 200Podle všeho fungují. Mě by spíše zajímal názor odborníků na porovnání HF 8900 HD a Arivy. Ariva je novější, ale podstatně levnější. Nebude to takový šuntík? Díky. |
algec
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 211 |
![]() |
|
RE: ferguson ariva 200Taky by mě zajímala podpora češtiny u tohoto stroje - menu, EPG, DVB titulky. |
Sasi
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 35 |
![]() |
|
re:S modelem 200 jsem si hrál asi hodinku předevčírem a přístroj svou výbavou odpovídá své ceně. V pozitivním slova smyslu. Za málo peněz, celkem dobrý přijímač.Ihned s továrním softwarem(oficiálním) funguje s CSLink, SKYLINK i UPC a také polskou TNK kartou, čtečka je tedy univerzální. Aktivaci, tedy zápisy na kartu jsem nezkoušel. Samozřejmostí je české menu(ne všechno je přeloženo správně, jsou tam drobné chybičky) i EPG - to je bez chyb. EPG není samozřejmě promakáno jako u Enigmy na kterou jsem zvyklý z Dreamu, ale to jsem od tohohle stroje zase nečekal. Pořady jsou řazeny vedle sebe, z mého pohledu nepřehledně. Titulky jsem nepouštěl, jaksi jsem to opomenul. Po nahrání EMU softu (z flashy) se choval přístroj stejně, tedy bez nějakých chyb. Akorát flashku je lépe připojovat k přístroji, když je v pohotovostním stavu, aby ji detekoval a potom ji také přes menu bezpečně odpojit.(v podstatě jako u PC) Je možné přehrávat MP3 i prohlížet JPEG fotky a také samozřejmě nahrávat na připojený disk, v mém případě 16GB Kingston flash. Jeden program nahrávám a na další ze stejného transpordéru mohu koukat. Nahrávka se ukládá v trasport streamu. V přístroji se musí ovšem provést naformátování disku, který jej rozdělí na dvě části, jednu pro timeshift, druhou pro samotné nahrávání. Je to trošku skryté a běžný uživatel s tím může mít menší problém. Každopádně co bych přístroji vytkl, jsou pomalé odezvy při ovládání dálkovým ovládačem. Je tam prodleva cca 1,5 sekundy(hlavně, když člověk listuje v menu) a to je něco pro mě - nemám na to nervy, proto jsem vydržel si s tímto přístrojem hrát jenom hoďku. Ale pro člověka, co v životě neměl žádný přijímač v ruce, v tom nevidím problém, jelikož nemá s čím(lepším) srovnávat. Podle Fergusonu(volal jsem na vývoj) je to věc SW a mělo by to být v nejbližší době vyřešeno, takže můžeme doufat. Přepínání je standartní - cca 1 sekundu, u HD cca 2 sekundy. Přijímač je kupodivu vybaven i dvěma scarty, což u HD přijímače v této ceně nebývá zvykem a pro někoho to může být plus, třeba kvůli nahrávání. Samozřejmostí jsou i cinche a také RS232 datový port, který je v tomto případě spíše určen pro servisní účely. Abych to shrnul a zbytečně kolem toho nežvanil, tak si myslím, že uživatel dostává za své peníze(relativně malé), dobře vybavený a fungující přijímač, který má i podporu EMU softu(KD O.K., Digi O.K.) Pokud se ještě vylepší ta odezva na DO, tak si myslím není co řešit ;) Netflix, Max, Oneplay, Apple TV, Lepší.Tv, AntikTV, Skylink Live TV, Sweet.TV, TiViMate, KODI, Homatics Box 4R K PLUS, ... Na něco koukám, s něčím si hraji, testuji a zkouším nové věci.
|
BBS
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 394 |
![]() |
|
@BBSDík za recenzi R^Ta odezva je nepříjemná, snad to příští softy vyřeší. Doufám, že Babui nezanevře a taky se s náma podělí o zkušenosti s tímto přijímačem za velmi sympatickou cenu. Tímto ho zdravím. Aspoň se dovíme, zda jedou korektně oboje titulky, tento problém totiž zrovna trochu po zařazení NGC a NGW vyvstal do popředí. Hezký den. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
for Tomik535K recenzi to má hodně daleko, jsou to jen první nabité dojmy.Zapoměl bych ještě, že přijímač disponuje konektorem LAN, který bude mít největší význam u sharingu. Ti titulky odzkouším asi někdy jindy, nechce se mi ho znovu vybalovat... :))) Netflix, Max, Oneplay, Apple TV, Lepší.Tv, AntikTV, Skylink Live TV, Sweet.TV, TiViMate, KODI, Homatics Box 4R K PLUS, ... Na něco koukám, s něčím si hraji, testuji a zkouším nové věci.
|
BBS
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 394 |
![]() |
|
for BBSnezkoušel jsi také Arivu TT PVR? Jak se tváří na jiné softy než originál? |
Pokusnik
Registrace: 7/2007 Příspěvků: 62 |
![]() |
|
RE: ferguson ariva 200tak abych také trošku přispěl:stroj je postaven na novém čipu a hned to jde vidět u obrazového zpracování jak v SD tak HD (o 20% lepší obraz než HF 8800-8900 HDTV - a to je co říct) DO je velmi luxusní RCU640 jak jsme zvyklí u HF 8900, fosforové tlašítka (důležitá) jsou velmi příjemná. tedy hlavně v noci. Jak jsem psal minule, abych se tolik nerozepisoval koupí neprohloupíte Prosba : nikde na netu nemohu najít originál firmware tohoto stroje. Mohl by mě někdo prosím pomoci? Děkuji Při vkládání CAMů, flešky nebo připojení kabelu RS232 do stroje, musí být vždy vypnutý. To samé platí i při jejich odejmutí. Předejdete tak zbytečným starostem.
|
Babui
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 4 143 |
![]() |
|
A co sdílení???Ta síťovka tam je jenom na přenos nahrávek, nebo je už i soft pro sdílení ??? Díky. |
polulin
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 534 |
![]() |
|
@BabuiCo tento?http://www.ferguson-digital.eu/pl/download.html?func=select&id=81 Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
@Tomík535díky za ochotune, ne píšeme zde o Ariva 200 už jsem volal přes dodavetele výrobci a ten tvrdí, že ho tam dá a dal tam pouze EN návod...0/6 Při vkládání CAMů, flešky nebo připojení kabelu RS232 do stroje, musí být vždy vypnutý. To samé platí i při jejich odejmutí. Předejdete tak zbytečným starostem.
|
Babui
![]() |
|
RE: ferguson ariva 200:scared: jsem slepej..nemůže ti ho poslat BBS? Píše, že ho tam měl. Nejde nějakým programem zálohovat?Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: ferguson ariva 200to je právě to, přes USB pouze IN a přes loader jsem to potentoval a firmware nemám...Při vkládání CAMů, flešky nebo připojení kabelu RS232 do stroje, musí být vždy vypnutý. To samé platí i při jejich odejmutí. Předejdete tak zbytečným starostem.
|
Babui
![]() |
|
RE: ferguson ariva 200Je to trochu trapný, že ho na svých stránkách výrobce nemá, když už je v distribuci. Ale snad se najde někde mezi poláky na webu.. R^Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: ferguson ariva 200díky, zkusím to...Při vkládání CAMů, flešky nebo připojení kabelu RS232 do stroje, musí být vždy vypnutý. To samé platí i při jejich odejmutí. Předejdete tak zbytečným starostem.
|
Babui
![]() |
|
RE: ferguson ariva 200Chcem sa spytat na najdolezitejsiu vec. Ako je to s kvalitou SD a HD obrazu pri tomto prijimaci? |
ra100
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 5 |
![]() |
|
RE: ferguson ariva 200Kvalita SD i HD obrazu je výborná! Mám ho 10 dní a zatím spokojenost! |
dechovkar
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 427 |
![]() |
|
K čemu je tady dobrý LAN ?Zdravím Vás, zatím tady nikdo přímo neodpověděl na otázku, k čemu je tam ten LAN konektor a na co vše (nebo jen)se dá využít. Mohl by se toho pls někdo ujmout?Díky jj |
slatored
Registrace: 9/2008 Příspěvků: 49 |
![]() |
|
Co s nahraným videem (*.dvr) ?Na co je LAN už vím (Arivu 100 už mám doma), ale mám jiný problém: Nahrané video má koncovku "dvr" a jde přehrát zase jen na Fergussonu. Nevěděl by někdo z Vás jak a "fčom" dvr překonvertovat na nějaký normálně v PC přehratelný soubor?Tedy pokud to vůbec jde. Na NETu jsem našel jen postup pro DVR-MS, ten mi ale na DVR nefunguje. Fergussona jsem si kupoval hlavně kvůli tomu, že umí nahrávat HDvideo. Myslel jsem si naivně, že to bude v MPG, nebo AVI. Některý pořad bych si ale rád uložil na HDD a tím DVR jsem hodně zklamaný. Dík předem za jakoukoliv odpověď. jj :-/ |
slatored
![]() |
|
DVR Studio to také neumí.Po odeslání předchozíh příspěvku jsem ještě rejdil na NETu a našel DVR Studio, o které se píše, že je právě na tyto soubory určeno - taky to neumí - ani se to do něj nedá načíst.Ví někdo víc? |
slatored
![]() |
|
@slatoredpouzij vyhledavani, reakce, rozsirene, hledat slova "Ariva dvr" , hned prvni odkaz |
zdec
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 55 |
![]() |
|
RE: ferguson ariva 200díky moc, (to je tam ale krása) a me to nenapadlo |
slatored
![]() |
|
RE: ferguson ariva 200Sorry, už umí. |
slatored
![]() |
|
Jak uložit nalezené kanály z Arivy do PC?Zdravím, už jsem to sice psal do Diskusí na NETu, tak další pokus:Lze nějak a v čem uložit nalezené kanály z Arivy do PC, tak abych je mohl později zase z PC načíst do Arivy? |
slatored
![]() |
|
RE: ferguson ariva 200Samozřejmě. Třeba přes usb flasch. K dispozici máš i setting editor.Kdyby ses neptal na NETu, ale zde, už si to mohl vědět dávno :))) Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: ferguson ariva 200Dík za odpověď. Ale nemohl bys být prosím konkrétnější?Také co se týká Editoru ? Dík předem jj |
slatored
Stránka: [ 1 ] 2 INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 29 | |
![]() |
|
![]() |