Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
25.07.2007, 11:41.41

for Antonín - SS2 USB stabilita

Zdravím, před časem jsi mi doporučil kartu k notebooku SS2 usb. S ProgDVB funguje slušně, avšak občas se kouše.Zdá se že nejvíc na CSlink a premiere. Na FTA vůbec.Chci se zeptat na optimální filtry a nastavení, které by mohlo ono kousání eliminovat. Děkuji!
uživatel
sat1
25.07.2007, 12:17.58

RE: for Antonín - SS2 USB stabilita

První věc je zjistit, proč se kouše.
Filtry záisí i na verzi OS, i na tom jakou máš grafiku a jaké drivery k ní. Na to není jedna správná odpověď, nebo aspoň ji já neznám. Osobně vidím jako nejméně problémový elecard nebo intervideo, ale speciálně u notebookových grafik to vůbec nemusí platit.
Jenže ono to kousání může být mnoha jiným věcmi.
Zjisti třeba, jestli není přetížený procesor.
Prootže se mi zdá podle toho, kdy píšeš, že se to kouše, že to obtížně stíhá. Zkus taky jiný render vybrat.
Případně zkus jiný program než ProgDVB, který je obecně na zdroje v PC dost náročný a rozžraný (taky je otázka, jakou verzi valstně používáš, to není jedno). Zkus třeba AltDVB.
uživatel
Antonín
25.07.2007, 13:05.37

Používej SkyView, popř. DVBViewer, nebo AltDVB. A správné filtry. ProgDVB zatěžuje fakt příliš, hlavně Elecard, no ten je zas nejkvalitnější, myslím. Nebo starší verze MyTheatre (dobrá byla 2.76).
Dell D600, ATI9000 a pohoda. Zátěž na volných 5-10%, na kódovaných do 50-60% - podle bitrate.
uživatel
wenk
25.07.2007, 13:11.49

Re:

Dík za rady, mám ještě DVB Viewer, v tom to dělá taky, tak to vypadá spíš na zátěž. CPU 70-78 je moc? Jinak ještě zkusím ten AltDVB. Prog DVB mám 4.85.3 a překvapuje mne, že to není jedno.Verzí je mnoho, dá se říct která je nejstabilnější?
uživatel
sat1
25.07.2007, 13:58.14

Zkus starší verze, někde okolo 56 a pak 72, jestli si ty čísla zhruba pamatuju. Byly postavené na jiném základě. Najdeš to na progdvb.com přehledně popsané.
70-78 je skutečně dost, může se snadno stát, že tam máš třeba nějaký antivir, který se spustí a požere 30 procent a už to zadrhne.
ProgDVB skutečně odjakživa žere více výkonu.
uživatel
Antonín