![]() |
|
Regionální P3TV na novém kanále v Muxu CSituace je taková, že K68 je už čistá a na K38 se i tady na jihu, vedle analogové Kleti K39 OFDM modulace s P3TV opravdu objevila, ale je tam hodně rušivých signálů, pravděpodobně kvuli přebuzení na kanále K39 signálem ze silné Kleti.Nicméně, DI-WAY 2200 MUX naskenoval a P3TV hraje!! Celková úroveň signálu je daleko větší, než byla na K68, dá se tedy předpokládat, že příjem bude mnohem reálnější a častější, než tomu bylo dříve na K68. Mnohem větší šanci na příjem maji diváci, kteří nejsou v přímem dosahu analogové Kleti K39, jelikož to je moc "silný" soused... Snad se nějací pánové z Vysočiny,Jindřichohradecka,Jihlavska ozvou. na K68 jsem dříve na měl úroveň kolem 42dBuV, nyní na K38 je to 59dBuV, ale je tam nepoměrně více rušení. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Regionální P3TV na novém kanále v Muxu CJen dodávám, že signál z antény zesiluji kvuli P3TV širokopásmovým zesilovačem UHF se ziskem 30dB a to si dovedete představit, co s takovým zesilovačem provede místní vysílač, který má běžně na pasiv páru přes 80dBuV....On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Regionální P3TV na novém kanále v Muxu CVyzkouším až budu večer doma. 68k zde u nás (N.Bystřice) nešel ani se zesilovačem. 21k a 31k bez problémů i bez zesilovače. On ani ten 68k neměl vyzáření k severu. Hodně to šlo k východu a nějaký ten náznak tam byl podle mapy pokrytí právě směrem na ČB. |
pecou
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 221 |
![]() |
|
RE: Regionální P3TV na novém kanále v Muxu COk, vyzkoušej to a dej vědět.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Regionální P3TV na novém kanále v Muxu CTakže P3tv na 38k běží jak z praku. A to mám anténu na kterou to nyní chytám otočenou o takových 170° opačným směrem na Votice. Mohu zde jen dát informaci, že rozdíl mezi 31k a 38k je zhruba 7 dBuV. Ten vysílač jistě vysílá s mnohem vyšším výkonem. |
pecou
![]() |
|
RE: Regionální P3TV na novém kanále v Muxu CDík za info, ja tady mam rozdíl v decibelech o něco větší, ale i tak to chodí poměrně stabilně. Nejspíš to pojede ze stejného systému jako oba hlavní Muxy, což v případě K68 určitě neplatilo.Každopádně bydlim v oblasti, kam se lámou signály z Jauerlingu jedna radost. To platí jak pro UHF, tak pro VKV. Anténu na VKV mám natočenou přesně na optimum z Lince a i tak mi jede OE3 z Jauerlingu 89,4MHz lépe než ta Linecká 88,8MHz. S tím výkonem si počkáme, ale viděl bych to tak na 10kW ERP. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Regionální P3TV na novém kanále v Muxu CNyní jen pro upřesnění. Přehodil jsem na anténu cca. 12 dB směrem na Jauerling (od antény cca. 8m kabel, potom domovní zesilovač 31 dB, zásuvka průchozí útlum 4 dB, další zásuvka průchozí útlum 4 dB, koncová 1dB, mezi zesilovačem a měřením je cca.25m kabelu - měřeno na koncové zásuvce) MUX_A 71-72 dBuV, MUX_B 63 dBuV, MUX_C 59-60 dBuV. Anténa nyní není úplně na nejlepším místě, vím že o cca. 1 metr výše je to tak +5 dBuV navíc. Síla MUXu_A bude mít nasvědomí Weitra. |
pecou
![]() |
|
nynější údaje z ProdigaK21 - 66,5 dBuVK31 - 68,8 dBuV K38 - 62,8 dBuV Měřeno za předzesilovačem 30dB a 40-ti prvkové EmmeEsse. K21 má oficiálně 50kW a K38 tedy odpovídá kolem 20kW. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Regionální P3TV na novém kanále v Muxu Cže by zde měli u 21k nesprávné informace??? http://www.ors.at/downloads/170.pdf |
pecou
![]() |
|
pecoujá už ty přehledy výkonů ani nekomentuju:http://www.ukwtv.de/sender-tabelle/index.html ;) On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Regionální P3TV na novém kanále v Muxu Cdíky za odkaz..., jen taková třešnička z pozemního analogu. Na kanálu 23 jsem zachytil stabilní příjem ORF2 s čistým zvukem, sice bez barev (zrní), ale sledovatelný... Vypadá to na Mitterbach u Grazu vzdálenost 203 km - mám to téměř v přímce na Jauerling. |
pecou
![]() |
|
RE: Regionální P3TV na novém kanále v Muxu Cberu zpět jedná se o jiný vysílač blíže k nám cca. 145 km |
pecou
![]() |
|
![]() |