![]() |
|
Vantage 1100 vs. Ferguson Ariva 200Dlho už sledujem debaty o jednotlivých HD prijímačoch, pričom som si vyselektovala dva, z ktorých jeden si kúpim. Zaujímalo by ma, ktorý z nich, teda Vantage alebo Ferguson, je kvalitnejší. Pre mňa je na prvom mieste kvalita obrazu / SD a HD / a možnosti PVR. |
vlasta85
Registrace: 2/2009 Příspěvků: 4 |
![]() |
|
RE: Vantage 1100 vs. Ferguson Ariva 200Šel bych do Vantage.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Vantage 1100 vs. Ferguson Ariva 200Ferguson Ariva 200trocha srovnání od německých přátel: Ariva 200 - die perfekte Bildqualitat bei HD und SD! In diesem Receiver finden Sie die Austattungsmerkmale aus der hocheren Receiverklasse, und das zum niedrigstem Preis: Ethernet , USB (zum Aufnehmen auf externen Festplatten, MP3 u. OGG Wiedergabe, sowie JPEG- Betrachter). Nur 1Watt Energieverbrauch im StandBy. Ein Kartenleser und ein CI-Schacht fur unbegrenzte Pay-TV Moglichkeiten. 1.Empfang von Hochauflosungssendern (High Definition) 2.Hochrechnung des PAL-Signals bis auf 720p oder 1080i - Auflosung 3.Bis zu 32 Timer einstellbar 4.Favoritenlisten 5.Schnelle Sendersuche in der Senderliste (QuickFind) 6.Unterstutzt Untertitel und Teletext 7.Unterstutzt DiSEqC 1.0, 1.1 sowie DiSEqC 1.2, USALS 8.Unterstutzt MPEG-2, MPEG-4, MPEG-4 AVC/H.264 9.Unterstutzt DVB-S und DVB-S2 10.Unterstutzt die Ferguson RCU-640 Universalfernbedienung (mitgeliefert) 11.1x Kartenleser 12.1x CI Schacht CPU: Der Ariva 200 ist auf dem neusten ALi Chip basiert . Der hochleistungsfahige M3602 und der schnelle DDR-Speicher ermoglichen beste Bild- und Tonqualitat bei HD- Sendern und das bei kurzesten Umschaltzeiten zwischen Sendern. zaměř se na nový čip a perfektní zpracování obrazu, jak v SD tak HD Při vkládání CAMů, flešky nebo připojení kabelu RS232 do stroje, musí být vždy vypnutý. To samé platí i při jejich odejmutí. Předejdete tak zbytečným starostem.
|
Babui
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 4 143 |
![]() |
|
RE: Vantage 1100 vs. Ferguson Ariva 200Rozhodně Vantage!Kvalitní a spolehlivý. Nemám co dodat. |
neuzil
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 1 528 |
![]() |
|
RE: Vantage 1100 vs. Ferguson Ariva 200sklapni,až vyzkoušíš oba stroje pak porovnávej, arivu jsi neviděl ani z rychlíku, 2x měř a jednou řežPři vkládání CAMů, flešky nebo připojení kabelu RS232 do stroje, musí být vždy vypnutý. To samé platí i při jejich odejmutí. Předejdete tak zbytečným starostem.
|
Babui
![]() |
|
RE: Vantage 1100 vs. Ferguson Ariva 200babui,kde mas to srovnani? ctrl+c a ctrl+v umis perfektne to vime, procesor ali vsak neni to nejdulezitejsi, avsak hlavni a podstatny rozdil je v cenach a predevsim ve funkcnim sharingu u ferdy, to u vantage nikdy nepujde. |
rj45
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 419 |
![]() |
|
RE: Vantage 1100 vs. Ferguson Ariva 200Na to , že Ariva HD200 je nová věc,soft 1.00 chodí velmi dobře.Detaily ,jako ne úplně dokonala přeložené menu,nesmyslné frekvence transpondérů jednotlivých družic jsou muška.Je celkem bez prolémů použitelný.Naprosto souhlasím s Babui-ti, kteří ty strojky nikdy neviděli a pouze papouškují vyčtené z netu,od dalších "mistrů" ať mlčí. |
karab
Registrace: 9/2008 Příspěvků: 11 |
![]() |
|
RE: Vantage 1100 vs. Ferguson Ariva 200@karabkonečně rozumná řeč @rj45 co víte, že umím kopírovat? ha ha vždyť je to k smíchu Přečti si ještě jednou otázku tazatele: Pre mňa je na prvom mieste kvalita obrazu / SD a HD / a možnosti PVR. Kde píše o sdílení? A vyvedu tě z omylu: stačí zadat nastavení místní sítě a aktualizaci přes internet a máš po čem toužíš ve tvých snech... a nemluv za ostatní Při vkládání CAMů, flešky nebo připojení kabelu RS232 do stroje, musí být vždy vypnutý. To samé platí i při jejich odejmutí. Předejdete tak zbytečným starostem.
|
Babui
![]() |
|
RE: Vantage 1100 vs. Ferguson Ariva 200O Vantage platí krásná věc. Vysoce kvalitní AV výstup, ostatní funkce se bohužel dolaďují za běhu. Zavání to amatérismem, ale je to tak. Má vysokou uživatelskou podporu, poslední dobou častý fw update, ale jak říkám, s ním nekoupím naprosto spolehlivý přístroj, co se týká všech deklarovaných funkcí. Velké mínus platí o PVR fcích, kde zamrzá obraz a ovládání mi nesedí. O universální podpoře všech HDD nemluvě(pouze vyvolené hdd). Zde přes velkou nevůli zúčastněných pozdvihnu perfektní a bezchybné PVR fce HUMAX 8100 CI PVR, která mě nenutila oproti Vantage vylítnout z křesla. V současné době vlastním Vantage HD 8000S s uvedenýma PVR Velkýma Mouchama a cena neodpovídá vlastnostem přijímače. HD 1100S jsem montoval bez hdd jenom pro HD příjem programů bez nutností PVR fcí s ohledem na povedený video výstup pro SD programy.Časem bude líp.U Vantage bez extra nároků na PVR fce budeš jinak spokojen. Arivu neznám.VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 999 |
![]() |
|
RE: Vantage 1100 vs. Ferguson Ariva 200Pro meduzka :Píšeš : "Velké mínus platí o PVR funkcích, kde zamrzá obraz a ovládání mi nesedí. O universální podpoře všech HDD nemluvě (pouze vyvolené hdd). " Který tam máš firmware ? Kamarád má také 8000S, nejnovější firmware 025201 a pokud vím, žádné problémy nemá. Třeba tam máš nějaký nevhodný harddisk ? Jaký tam máš ? I u Topfieldu 7710 HDPVR vyhoví jen určitý typ harddisku, možná je to tak i u Vantage ? Chodíš na forum.vantage.cz ? Tam se o tom nahrávání dost píše a také na cssf... Třeba by se to dalo vylepšit ?... 47PFL5603D, VU+ DUO, Ariva 202E
|
Děda Petr
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 1 309 |
![]() |
|
@babuiza tebe urcite nemuvim, nejsem tvuj tiskovy mluvci |
rj45
Registrace: 6/2007 Příspěvků: 1 419 |
![]() |
|
RE: Vantage 1100 vs. Ferguson Ariva 200Provozuji Vantage HD8000 s 500GB HDD a nimam probléma. Bylo ovšem nutné doplnit na procesor 12V větráček napájený 5V. Mám jej vestavěný v otevřeném TV stolku. Denně nahrává cca 5 hod různých nesmyslů. :O |
Zip
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 1 744 |
![]() |
|
Dědomám tam výrobcem doporučený Seagate pipeline 512GB formátovaný low level formátem na FAT32(8hod.formátování v PC).Western mi chodil týden a pak ani ťuk, že by ho přijímač našel.Žádný externí hdd nesmysl(jedu přes LANku a ftp server), o dlaší strašidlo(ext.hdd) nebo USB ext.kabel v obýváku nestojím.Jinak se stávalo, že hdd přijímač nenašel.fw mám stejný jako ty, jen poslední fw už je verzi tvůj fw+1.hdd nechávám chrápat a když se vzbouzí, obraz se při pvr fcích uzamrzne. rozběhne se po přepnutí na další kanál a zpět. hdd je v přijímači chlazen větroněm. vantage, vantageforum, cssf též pročítám.Dálkové ovládání po 5 měsících nezvládá potisky(tl.back) a je příliš směrové. IR diodu jsem vysouvat nehodlal, vyřešil jsem to UDO Harmony One. Toto nejsou stížnosti jen zkušenosti a poměrně dost zkoušení v domácích podmínách vč. fw. Kus od kusu se jistě přijímače mohou lišit. Problém se zamrzáním má řešení, ale co potom běžný zákazník? Bude akorát nasr. za vynaložené prachy.O nemožnosti podpory CW v originál fw nemluvě.zatím se mi špatně hledá užitná hodnota v poměru výkon/cena.VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
![]() |
|
RE: Vantage 1100 vs. Ferguson Ariva 2001100S jedou dobře, pro záznam je zapotřebí doporučený a uživately fór odzkošený hdd naformátovaný např. HP USB storage format tools. PVR fce jsem neodzkoušel, pro kolegy zákazníky nebyl hdd požadován. Jako všechny hdd přijímače topí a vzhledem k menší velikosti topí možná o něco víc.VU+Duo 4K SE, Skylink, Visio Big Bisat, 8xALPS Quad. Odroid N2+, Odroid HC2, Raspberry Pi 4B. CoreElec, OMV.
|
meduzka
![]() |
|
![]() |