Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

kde je lepší kvalita obrazu?

Prosím zkušené uživatele o radu.Koupil jsem TV SAMSUNG LE40B750 a chtěl bych k tomu kvalitní zdroj signálu.Chtěl bych hlavně sport a co nejlepší obraz.Mám AZBOX a z něj mne skylink moc nepřesvědčil.Ale výstup má jen SCART tak to může být tím.Přemýšlím zda pořídit HD satelitní přijímač a kartu SKYLINK (HD) nebo CSLINK (SPORT2) a nebo dražší a pro manželku asi nejpoužitelnější variantu modul do TV a digitální kabelovku UPC.Kde bude lepší kvalita obrazu? A případně jaký HD sat.přijímač by jste doporučili.Díky za každou radu.

keramik
Registrace: 1/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: kde je lepší kvalita obrazu?

Kvalitny zdroj signalu = HD

Človek má tri cesty ako múdro konať. Najskôr premýšľaním: To je tá najušľachtilejšia. Druhá napodobovaním: To je tá najľahšia. Tretia skúsenosťou: To je tá najtvrdšia.

Blooddog
Registrace: 12/2006

Souhlasím

To je samozřejmé ovšem sport v HD je jen NOVA SPORT a EUROSPORT. Což vyřazuje CSLINK.Spíš jsem myslel jestli bude lepší obraz přes satelit nebo přes DVB-C když bych koupil modul přímo do televize.

keramik

Nechci rýpat.
Ale první špatný krok byla koupě LCD.
Pokud budeš jak se zdá převážně koukat na SD volného HD je málo..tak je věc veřejně známá že plazma umí SD lépe ne-li o hodně !! lépe.
Já to vidím u dětí v pokojíčích to LCD/SD brrrrrrrrr .
HD signál už se dá ale i tak nedosahuje kvalit plazmy.
Zdar

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat

No já jsem s kvalitou DVB-T velmi spokojen. Ale s DVB-C mám zkušenost jen z dřívějška z klasický televize a to těžko porovnám.Přemýšlím teď právě mezi SKYLINK HD balíkem a UPC DIGI STANDART nabídkou kde jsou taky HD kanály.

keramik

Nejlepší je HD sat. propojenej s TV pomocí HDMI. Pak i obyčejné SD vysílání je díky upscalingu slušné. A to platí i o LCD telce.

trouba
Registrace: 3/2007

Nechapem preco sa ludia este stale nepoucili a kupuju LCD

marek66
Registrace: 6/2006

@marek66

a proč by si lidi nemohli kupovat LCD? :lookaround: I na LCD může být pěkný obraz.

trouba
Registrace: 3/2007

Z hlediska kvality HD vysílání určitě satelit, ve srovnání s kabelem UPC je vyšší kvalita a nižší cena. Pokud jde o komentář pata, potom musím upozornit, že kvalita TV není dána tehnologií LCD x plazma, ale zcela jinými faktory. Volba je na Vás.

Žádejme kvalitu, ne kvantitu.

PetrT
Registrace: 10/2007

Ano

přesně tak.Je velký rozdíl mezi LCD za 18000 a 600000Kč.To samé platí ovšem i u Plazmy.Kde je KURO a kde je Panasonic za 20000Kč.

hobo

Oprava

jedna nula ujela.

hobo

já si myslím že led tv jsou na tom mnohem lépe s kvalitou než lcd,a plazmy matsui,já mám rok strého panasonica full hd a jsem spokojený sice ted stojí místo 42tis už jen pulku

belfegor
Registrace: 8/2006

Čo to tu rozoberáte za hov..ny.Ak chce pozerať kvalitu na LCD tak jedine s HD prijímačom a HDMI prepojením.Ten čo tak preferuje plazmu, mal by ísť robiť reklamného agenta a nie radiť userom o čom to je,alebo ešte nevidel pekný obraz na LCD a preto je vopred zaujatý.Ak chce kvalitu tak nech si nájde recenzie na OPTICUM HD-PVR,Dobrý obraz v SD a v HD super aj na LCD.Čo viac dodať? :O

DM-800 SE-DM-500SD-Golden Interstár-UNI-BOX-9060-Motor DIGIPOVER-SG-2100S,parabola Gibertini 100cm,točím kam chcem a kopa iných šuntov.

vladoholu
Registrace: 6/2009

vladoholu

LCD má nejnižší možnou reakční odezvu 8ms, protože se jedná o mechanický zobrazovač. Potom se obraz upravuje elektronicky ale s někt.neg.následky. Plazma je plná plynu a je skoro bez odezvy i proto je koukatelnější.

tvman
Registrace: 10/2008

@tvman

Odezva 8ms je tak nízká, že nemá podstatnej vliv na kvalitu obrazu. Jestli tvoje oko dokáže zachytit a postřehnout 8ms, tak to jsi vážně borec. Takzvané rozmazaniny má dost často nasvědomí nekvalitní obrazovej záznam a nikoliv LCD.

Nejsem montér, nejsem prodejce, jsem jen Emil Držkatý

eemil
Registrace: 12/2006

LCD je super k PC na hry,na koukání jedině plazma ,nebo lepší CRT

pierrepetr
Registrace: 5/2006

eemil

kup si brejle,já ještě vidím bez nich

pierrepetr