![]() |
|
Parabola na balkónu vz. přístřešekProsím Vás, mám poprvé požadavek nainstalovat parabolu na banlkon, kde si to bohužel vymysleli že chtějí anténu mít na zdi na balkóně (na zábradlí to nechtějí). Jde mi o to abych uchytil konzoli s parabolou ve správné výšce, aby nestínil nástřešek, respektive strop balkonu, který jako neprodlužuje balkon... Je to naštěstí přesný směr na jih takže nic do boku stínit nebude, ale ten strop... Jestli je nějaká tabulka nebo nějaký výpočet pro tyto řešení? |
StrojCasu
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 32 |
![]() |
|
RE: Parabola na balkónu vz. přístřešekK tomu je třeba vědět zemepisnou šířku. Vypočítat elevační úhel požadovaného satelitu a tento úhel promítnout od hrany horního balkonu na zeď. No a horní hranu montované paraboly dát s malou rezervou trochu níž.Myslel jsem si, že pro člověka, který montuje paraboly, jak vyplývá z textu dotazu je to jasné. |
Hujer
Registrace: 4/2004 Příspěvků: 948 |
![]() |
|
RE: Parabola na balkónu vz. přístřešekNo mě je to jasné, ale právě se tám na ten výpočet! Myslím, že by mohla existovat online kalkulačka, něco podobného jsem už jednou viděl na výpočet překážek v cestě - stromů a domů... |
StrojCasu
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 32 |
![]() |
|
RE: Parabola na balkónu vz. přístřešekještě zbývá prozradit jakou parabolu tam budeš instalovat, jestli technisat Multytenne 45, nebo nějakou 120Du Gibertini, spočítat jde všechno...ale sem tam jsou překvapení, např. dnes jsem byl u zakazníka, který měl (bytovka)2 okna na jih, vzhledem k porostu 23.5 nešlo přijímat, obešli jsme sousedy, mrknul jsem na střechu a výsledek je, jeden soused s tím nesouhlasil, druhej nebyl doma, střecha nepoužitelná, do komínů se nerad pouštim (s ohledem na vlastníka nemovitosti a ČSN) tak jsem jel domů...vzít parabolu a najít nej signál na místě ;) |
veris
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 233 |
![]() |
|
1:2Velkou chybu neuděláte, když svislou vzdálenost horního okraje paraboly od střechy dáte na poloviční hodnotu vodorovné vzdálenosti okraje střechy od paraboly.Lépe je k tomu (tedy ke svislé)přičíst ještě nějaký cm, např. 10cm.Každá složitá věc se skládá ze série jednoduchých věcí.
|
samorost
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 410 |
![]() |
|
RE: Parabola na balkónu vz. přístřešekBlíži sa rovnodennosť. Slnko bude nad rovníkom, aj družice sú nad rovníkom. Ak je Slnko v zenite a prístrešok tam nevrhá tieň, mal by tam byť aj signál z družice. Pretože Slnko je v lete vyššie ako rovník a tieň od prístreška je na azimute 180 stupňov (na miestnom juhu) menší, tak tam kde tieň nie je, je ešte s väčšou rezervou zaručený signál z družice na azimute 180 stupňov. |
fansat
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 297 |
![]() |
|
RE: Parabola na balkónu vz. přístřešeka co to jednoduse zmerit merakem..... |
paran
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 99 |
![]() |
|
![]() |