Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
25.07.2007, 13:53.28

Antonín - kvalita CS link a DVB-T

V jedné odpovědi uvádíš, že je kvalita obrazu ze satelitu (CS link)je lepší než u DVB-T. Na jihu zatím DVB-T nemáme, proto mě zajímá, jestli mám "vsadit na satelit" a na DVB-T zapomenout? Jaký přijímač pro CS link používáš - jaké propojení do televize? Zkoušel jsem CS link přes můj několik let starý přijímač Opentel a nějak to není ono. Předpokládám, že modernější přijímače produkují pro televizi kvalitnější signál.
Ještě jedna otázka. Pořídil jsem TV s panelem 16:9 (plasma). V mé představě bylo, že při vysílání 16:9 se televize automaticky přepne ze 4:3 na 16:9. U programů ČT se tak nestane, u ORF to jde jak má. Dělám něco blbě nebo je chyba jinde? Děkuji za odpověď
uživatel
Orion
25.07.2007, 14:10.10

RE: Antonín - kvalita CS link a DVB-T

1. Neznám ani televizi, ani přijímač, takže netuším, co dělají a co umí při přepínání udělat, možností je ve hře docela dost.
2. Porovnávám signál DVB-T zpracovaný interním přijímačem v Hitachi 55PD9700 a CSlink zpracovaný přijímačem DM5620 připojený přes YUV, na DM5620 jsem udělal YUV fix.
Podle mého oka je CSlink takto lepší. (Nechci z toho vyvozovat nic více, než právě toto, i když i měření bitrate ukazuje na objektivně lepší kvalitu satelitu, ale ve hře je pro mne neznámý způsob kodeku u obou tras).
3. Propojení je nejlepší v pořadí HDMI nebo DVI, YUV nebo RGB, s-video, video, UHF. DM5620 nemá nijak zvlášť ideální výstup RGB a teze o moderních přijímačích (s výjimkou těch, co mají HDMI a DVI) ani moc platit nemusí.
uživatel
Antonín
25.07.2007, 14:29.53

U přepínání formátu obrazu u televize jsem zapomněl upřesnit, že jde o pozemský analog. signál. Tady už těch možností asi tolik nebude.
U satelitu jsem zkoušel propojení video a RGB. Televize má všechny vstupy co uvádíš k dispozici. Vzhledem k tomu, že v poslední době používám k příjmu sat. vysílání kartu v PC, tak nevím, jaké výstupy nové sat. přijímače mají. HDMI je asi jen u dražších přijímačů s HDTV. Výstup YUV si nevzpomínám, že by byl někde uveden.
uživatel
Orion
25.07.2007, 15:03.00

ORF má i v analogu přepínání na anamorfní 16:9 formát, ČT to v analogu bohužel takhle neřeší. Ale na satelitu jo (pokud to podporuje přijímač) a v DVB-T snad taky. (jsem z jihu, tak se mě to taky ještě netýká...)
uživatel
Fantomas
25.07.2007, 15:09.18

Zdravím, mě připadá že výrobci SET-TOP BOXU S nebo T, to s výstupy na dnešní dodu trochu nedomysleli, RGB je už málo. Ostatní jste napsali.
uživatel
CES