Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Napajeni HDD z USB

Ahoj, chci se zeptat ... ze sat prijimace mam jedno USB, disk ktery jsem k nemu koupil ma ale dva kabliky do USB, jeden je na data, druhej na napajeni. Myslite ze to utahne jedno USB z prijimace, kdyz tam pouziju rozbocovac ?

Kataluk
Registrace: 12/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Napajeni HDD z USB

To sotva, on asi výrobce věděl proč tam jsou ty USB konektory 2 (oba jsou totiž kvůli napájení, nikoliv jeden na data a druhý na DC). Ale existují i externí HDD, kde stačí USB jenom jeden.

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

@napájení

Z vlastní zkušenosti si myslím, že určitě ne (ani se nemusím ptát na typ STB či disku). Kup si USB nabíječku (z jedné strany zástrčka 220V a zezadu USB zásuvka) třeba na iPhone nebo iPod (USB verze) - ne starší FireWare). ;)

XBOX360
Registrace: 7/2009

idealni je velka a rychla flashka (dneska neni problem koupit 16-32GB) a udelat si sklad filmu na PC...

s externim HDD jsem mel pres usb problem - casto se mi porad nenahral (500GB SATAII pres prevodnik s vlastnim napajecem)

rejča
Registrace: 10/2007

Rozbočovač použít nemusíš, je to nesmysl. Ten druhý USB kabel, co je dodán k HDD a je strčen do zdířky pro napájení, se používá u PC kde napájení přes USB nestíhá.
Příklad - moje stolní PC - musím použít oba kabely
- můj notebook - stačí pouze kabel USB
_ můj sat. přijímač Vantage 7100 - opět stačí pouze kabel USB

Orion
Registrace: 1/2006

Předpokládám, že se jedná o HDD velikosti 2,5

Orion

Osobne mam obdobnou konfiguraci, Comag SL100HD a ext.disk Adata 250GB a k tomu dvojity USB kabel, ale popravde jak Comag, tak zatim vsechny notasy a stolni PC, ke kterym byl pripojen to utahl bez problemu, ikdyz treba v navodu varuji, ze externi disk by mel mit i vlastni napajeni.

BiL770
Registrace: 8/2008

Všeobecně platí, že 3,5" HDD potřebují zvláštní zdroj. Méně žravé 2,5" HDD si vystačí s napájením přes USB - pokud je použitý USB konektor v počítači proudově dostatečně výkonný.

Orion

U mňa to s rozbočovačom funguje bez problémov. Ale treba vyskúšať či nebude stačiť zapojiť jeden vstup USB( niekedy to postačuje

bobsk
Registrace: 3/2007

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra