![]() |
|
Napajeni HDD z USBAhoj, chci se zeptat ... ze sat prijimace mam jedno USB, disk ktery jsem k nemu koupil ma ale dva kabliky do USB, jeden je na data, druhej na napajeni. Myslite ze to utahne jedno USB z prijimace, kdyz tam pouziju rozbocovac ? |
Kataluk
Registrace: 12/2008 Příspěvků: 344 |
![]() |
|
RE: Napajeni HDD z USBTo sotva, on asi výrobce věděl proč tam jsou ty USB konektory 2 (oba jsou totiž kvůli napájení, nikoliv jeden na data a druhý na DC). Ale existují i externí HDD, kde stačí USB jenom jeden.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
@napájeníZ vlastní zkušenosti si myslím, že určitě ne (ani se nemusím ptát na typ STB či disku). Kup si USB nabíječku (z jedné strany zástrčka 220V a zezadu USB zásuvka) třeba na iPhone nebo iPod (USB verze) - ne starší FireWare). ;) |
XBOX360
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 41 |
![]() |
|
RE: Napajeni HDD z USBidealni je velka a rychla flashka (dneska neni problem koupit 16-32GB) a udelat si sklad filmu na PC...s externim HDD jsem mel pres usb problem - casto se mi porad nenahral (500GB SATAII pres prevodnik s vlastnim napajecem) |
rejča
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 697 |
![]() |
|
RE: Napajeni HDD z USBRozbočovač použít nemusíš, je to nesmysl. Ten druhý USB kabel, co je dodán k HDD a je strčen do zdířky pro napájení, se používá u PC kde napájení přes USB nestíhá.Příklad - moje stolní PC - musím použít oba kabely - můj notebook - stačí pouze kabel USB _ můj sat. přijímač Vantage 7100 - opět stačí pouze kabel USB |
Orion
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 337 |
![]() |
|
RE: Napajeni HDD z USBPředpokládám, že se jedná o HDD velikosti 2,5 |
Orion
![]() |
|
RE: Napajeni HDD z USBOsobne mam obdobnou konfiguraci, Comag SL100HD a ext.disk Adata 250GB a k tomu dvojity USB kabel, ale popravde jak Comag, tak zatim vsechny notasy a stolni PC, ke kterym byl pripojen to utahl bez problemu, ikdyz treba v navodu varuji, ze externi disk by mel mit i vlastni napajeni. |
BiL770
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 33 |
![]() |
|
RE: Napajeni HDD z USBVšeobecně platí, že 3,5" HDD potřebují zvláštní zdroj. Méně žravé 2,5" HDD si vystačí s napájením přes USB - pokud je použitý USB konektor v počítači proudově dostatečně výkonný. |
Orion
![]() |
|
RE: Napajeni HDD z USBU mňa to s rozbočovačom funguje bez problémov. Ale treba vyskúšať či nebude stačiť zapojiť jeden vstup USB( niekedy to postačuje |
bobsk
Registrace: 3/2007 Příspěvků: 287 |
![]() |
|
![]() |