Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Hádanka pro odborníky 2

Raz som instaloval kamaratatovi Illusion m5,ktory si sam zakupil.Parabolou sam vyhladal signal na svojom stb(merak nemam,obycajny satfinder nepouzivam),vsetko ok moja aj jeho skylink karta po prichode zapisov ok.Zapojil som illusion,chvilku bezali free programy(v illusione nebolo nic nainstalovane,aj ked to kupil ako skylink komplet) a potom tma,pripojil som svoj stb-tma: lnb v p.r.deli.Zapojim illusion-napätia pri v/h polarizacii spravne.Dal som druhy lnb-po chvilke to iste.
Ake bolo moje prekvapenie,ked asi po hodine lnb isli na mojom stb.Ale po pripojeni k illusionu po kratkom case zas nesli niejaky cas.Ako je to mozne,ze stb znefunkcnil lnb,ale len na urcity cas?!Jeden s tychto lnb mam doma zapojemy uz vyse roka.Mimo ine uvedenemu Illusionu vliezli ovladacie tlacidla pri normalnom stlaceni dovnutra.Jasna reklamacia.Dalsie moje prekvapenie bolo asi po roku,ked mi kamarat povedal,ze trikrat bol na opravu,a mimo ine vzdy bol KO lnb.Odvtedy o Illusione nechcem ani pocut.

Kasr
Registrace: 8/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Hádanka pro odborníky 2

Čestné pionierské,zatiaľ žiadný illusion.

Predstavte si to ticho, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.

letas
Registrace: 5/2007

illusion=katastrofa
..ešte M2SE jak tak bavili čo som ich pár kusov na share namontoval

Satmaster-RM Dishes: 120cm FE,80cm AL Emme Esse, 60cm Philips UPC, Polarmount,Motor 10" Strong,Diseqc positioner-Vbox II Receivers:SkyStar2,Strong 4355, Humax CI 5100, Opticum 7100CX, AB IPBOX 200s,3x DM 500s, DM800HD,Pace Mrd 960+, Nextwave EX300

Satmaster
Registrace: 5/2005

mal som v ruke vela Illusionov a nebol žiadny problém

Igor
Registrace: 1/2006

už žiadne hádanky.

pretaňte si vymýšľať,lebo sa to tu zvrhne.

vusolo 4 K . blackhole 3.0.8.

oneeeee
Registrace: 10/2005

najlepšie boli ovládače na M3-kách ... stačilo trocha odchýliť od priameho smeru na prijímač a už to štrajkovalo :laughing: :laughing:

Satmaster-RM Dishes: 120cm FE,80cm AL Emme Esse, 60cm Philips UPC, Polarmount,Motor 10" Strong,Diseqc positioner-Vbox II Receivers:SkyStar2,Strong 4355, Humax CI 5100, Opticum 7100CX, AB IPBOX 200s,3x DM 500s, DM800HD,Pace Mrd 960+, Nextwave EX300

Satmaster
Registrace: 5/2005

no tak jeto zazrak ked takm ozil lnb a na iluzione nesiel je to medzi nebom a zemou neviem to vysvetlit :))) :) ja som taky stroj doma nemal ale asi m2s som raz montoval a mne sa nevelmy paci

jopo166
Registrace: 1/2009

M2S jsem namontoval tak 10 ks a jedna reklamace, ale po roce a půl ....
Na druhou stranu velmi malý a skladný přijímač , právě kvůli stojánku se řadě klientů líbil...

kacenkin
Registrace: 1/2007

Keby si niekto myslel,ze parabola nebola presne nastavena(v ramci moznosti nastavenia podla bargrafov stb),tak mysli zle.Bolo to nastavene presne.
Je nepochopitelne,ako taku beznu analogovu vec,ako je lnb dokazal odstavit stb na urcity cas.Ved logicky to vôbec nie je mozne.A este dva krat za sebou.
Inac sa divim majitelovi,ze pri tretej zavade neodstupil od zmluvy a nezobral si nieco ine.Ale v tom obchode,kde to kupil odvtedy Illusiony nenajdete.

Kasr

mal si mikroskopicky skrat v F konektore, a islo to do skratu. to je moj nazor. F ka treba niekedy vyfukat, odsrobovat a znova vyfukat. inak ilusiony nemusim ;P

satan
Registrace: 1/2006

Efka montujem precizne na rozdiel od niektorych monterov,co som videl(dnes uz satelity montuje asi kde kto a pri pohlade na ich pracu byva na zvracanie)-tak ten aj mikroskopicky skrat vylucujem.A opakovalo sa to pri dvoch lnb.A ako som pisal,pri troch poruchach pocas prveho roka vzdy odisli aj lnb-cka.Nechapem,nelogicke,ale je to tak.Mohlo vyskocit napajanie lnb hore,ale to by neprezil ani stb ani lnb.Jedine,zeby pri miernejsom zvyseni napajania lnb isiel niektory kondik do mikroskopickeho skratu(napätie mohlo vystupit kratkodobo-potom som meral a ok) a mikroskopicky skrat sa sam casom uvolnil.Ale dva krat u dvoch lnb?!

Kasr

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra