![]() |
|
Brum mezi Prijimacem a PC - galvanicky oddelovacNema nekdo zkusenost s brumem mezi Satelitnim prijimacem a PC. Pokud jsem pouzival klasickou analogovou antenu a televizi, strcil jsem tam galvanicky oddelovac. A brum zmizel. U satelitniho prijimace mi pres ten oddelovac neprojde zadny signal. A chyba se projevuje v koaxu do prijimace - kdyz jej od prijimace odpojim , tak brum prestane.Neporadi nejaky zkuseny bastlir ? |
mojmirus
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 34 |
![]() |
|
RE: Brum mezi Prijimacem a PC - galvanicky odd...Koaxiál je ze satelitního receiveru spojený pouze s konvertorem u paraboly, takže tam při normálním zapojení nemůže žádný brum nebo zemní smyčka vznikat. Jedině by ten koaxiál byl ještě s něčím spojený, anebo tam byl nějaký slučovač třeba s pozemní anténou. Příp. ten koaxiál nestál za nic a něco se do něho po cestě indukovalo.Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)
|
technikTKR
Registrace: 6/2004 Příspěvků: 6 771 |
![]() |
|
Zapoj všechno do jedné zásuvkyZapoj všechno do jedné prodlužovací vícenásobné zásuvky - TV, video, DVD, Sat. přijímač, domácí kino a všechno, co je nějak spojené s TV.Většinou už pomůže tohle. Plášť koaxiálu (stínění) od LNB by neměl být samostatně uzemněn, spojen s parabolou nebo stožárem. Měl by být spojen jen s kostrou - skříňkou sat přijímače. Zkontroluj, kde to může chytat "druhou zem". |
bob.r
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 907 |
![]() |
|
RE: Brum mezi Prijimacem a PC - galvanicky odd...přidám se pánové..dual konvertor asi neni galvanicky oddělený..?myšleno oba dva sat.mezi sebou..od souseda od jeho kabelovky mi přes dual konvertor přichází sítový brum |
jurasek1
Registrace: 8/2008 Příspěvků: 85 |
![]() |
|
RE: Brum mezi Prijimacem a PC - galvanicky odd...Mozna pro doplneni informaci. Ten Brum jde jen do PC. V televizi to je v pohode. Mam kvalitni koax a je privedeny do spolecne vicezasuvky TV, SAT ... a z ni pak do prijimace |
mojmirus
![]() |
|
RE: Brum mezi Prijimacem a PC - galvanicky odd...Pak může být uzemněn přes anténní stožár..Uniká mi, jakým způsobem máš stb propojen s pc? Přes tv kartu? Z kompozitního výstupu? Nebo i Lan? Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: Brum mezi Prijimacem a PC - galvanicky odd...Z prijimace vedu kabel 1x video, a 2 x audio - cinche k PC. V pc mam externi USB TV kartu s moznosti AV vstupu. Takze kdyz na karte dam vstum z externiho zdroje, tak to brumi ze satelitniho prijimace. Jen kdyz na prijimaci odstranim pristupovy coax, tak brum ustoupi .... |
mojmirus
![]() |
|
RE: Brum mezi Prijimacem a PC - galvanicky odd...A na tv ti to nebrumí, když přepneš na cvbs? Pak bych zkusil kompozitní výstup ze scartu.A zkontroluj ty tkaničky do pc karty. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Brum mezi Prijimacem a PC - galvanicky odd...Zkousel jsem vystup jak ze scartu , tak i z 3x cinche. Do PC mam i klasickou antenu pro tu TV kartu a nebrumi to.Kdyz jsem mel nejake problemy s brumem mezi TV a videama a PC a jinymi zarizenimi vzdy mi pomohl ten oddelovac. Na coax ze satelitu takova vec neni ? Mimochodem mam tu dotaz od kolegy. Sehnal si externi blocker i upravenou kartu na CZlink. Jak to ma zapojit, kdyz v prijimaci ma jeden slot ? |
mojmirus
![]() |
|
RE: Brum mezi Prijimacem a PC - galvanicky odd...Nevím co má, ale vytáhnu kartu z přijímače a strčím ji do blokeru. Na co slot?Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Brum mezi Prijimacem a PC - galvanicky odd...No a s nejakym oddelovacem nemas zkusenosti , co ? |
mojmirus
![]() |
|
RE: Brum mezi Prijimacem a PC - galvanicky odd...Zkoušel jsi to pc do stejné zásuvky ve které máš tv? A odpojit pozemní anténu z pc karty.. Na oddělovač pro sat bych zapomněl, musel by být průchozí pro napájení a povely diseq, nezkoušej nesmysly.Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
RE: Brum mezi Prijimacem a PC - galvanicky odd...No ja jsem jeste vzal hdd rekorder, co je napojeny na kabelovku a to jsem spojil s PC. A nebrumiI antenu z karty jsem odpojil, kdyz jsem to zkousel. Jeste me napadla silena zvrhlost. Ze bych ten satelit propojil s tim rekorderem scartem a pak ten rekorder spojil s PC. Ale to nepujde udelat natrvalo, ale jako zkouska ... |
mojmirus
![]() |
|
technikTKRto co píšeš je pravda jen v případě, že uživatel jede pouze v sigle provozu, pokud tam má Twin,Quad, či MSW, pak může přes koax smyčkovat až do aleluja.mojmir - Z účastnické zásuvky vedeš satelitní i terestrický svod? Když terestrický odpojíš, brumí to stále? Pokud to brumí i se samotným satelitním svodem, pak se smyčka uzavírá i přes přívod 230V. Máš v sestavě nějaký třížilový přívod 230V/monitor k PC/? Pokud ano, pak ho zkus odpojit. Pokud brum zmizí, musíš tento přívod oddělit oddělovacím transformátorem s příslušným výkonem. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Brum mezi Prijimacem a PC - galvanicky odd...To TECHNIK KTR. Sqele. R^ Do zasuvky byla jeste vedena stara spolecna antena. Protoze to je ve zdi, tak jsem na to zapomel kdyz ji nepouzivam. Odpojil jsem kablik a vivat !!!!!! Diky moc. Takova pekna barevna spolecna zasuvka a co to dokaze .... R^ Ted to brumi, tak nejak normalne, asi o 95% mene, kdyz se neco vede pres cely byt pres ruzna zarizeni... Satelit, Usb Karta, Pocitac .... |
mojmirus
![]() |
|
RE: Brum mezi Prijimacem a PC - galvanicky odd...Prdel si můžeš dělat z plastelíny. Chceš říct, že ti šly do koncové zásuvky dva kabely a jeden jsi odpojil?Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
![]() |
|
![]() |