Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Brum mezi Prijimacem a PC - galvanicky oddelovac

Nema nekdo zkusenost s brumem mezi Satelitnim prijimacem a PC. Pokud jsem pouzival klasickou analogovou antenu a televizi, strcil jsem tam galvanicky oddelovac. A brum zmizel. U satelitniho prijimace mi pres ten oddelovac neprojde zadny signal. A chyba se projevuje v koaxu do prijimace - kdyz jej od prijimace odpojim , tak brum prestane.
Neporadi nejaky zkuseny bastlir ?

mojmirus
Registrace: 10/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Brum mezi Prijimacem a PC - galvanicky odd...

Koaxiál je ze satelitního receiveru spojený pouze s konvertorem u paraboly, takže tam při normálním zapojení nemůže žádný brum nebo zemní smyčka vznikat. Jedině by ten koaxiál byl ještě s něčím spojený, anebo tam byl nějaký slučovač třeba s pozemní anténou. Příp. ten koaxiál nestál za nic a něco se do něho po cestě indukovalo.

Válku s blbcem nelze vyhrát, nicméně je nutné ji vést. (J. Werich)

technikTKR
Registrace: 6/2004

Zapoj všechno do jedné zásuvky

Zapoj všechno do jedné prodlužovací vícenásobné zásuvky - TV, video, DVD, Sat. přijímač, domácí kino a všechno, co je nějak spojené s TV.
Většinou už pomůže tohle.
Plášť koaxiálu (stínění) od LNB by neměl být samostatně uzemněn, spojen s parabolou nebo stožárem. Měl by být spojen jen s kostrou - skříňkou sat přijímače. Zkontroluj, kde to může chytat "druhou zem".

bob.r
Registrace: 1/2006

přidám se pánové..dual konvertor asi neni galvanicky oddělený..?myšleno oba dva sat.mezi sebou..od souseda od jeho kabelovky mi přes dual konvertor přichází sítový brum

jurasek1
Registrace: 8/2008

Mozna pro doplneni informaci. Ten Brum jde jen do PC. V televizi to je v pohode. Mam kvalitni koax a je privedeny do spolecne vicezasuvky TV, SAT ... a z ni pak do prijimace

mojmirus

Pak může být uzemněn přes anténní stožár..
Uniká mi, jakým způsobem máš stb propojen s pc? Přes tv kartu? Z kompozitního výstupu? Nebo i Lan?

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

Z prijimace vedu kabel 1x video, a 2 x audio - cinche k PC. V pc mam externi USB TV kartu s moznosti AV vstupu. Takze kdyz na karte dam vstum z externiho zdroje, tak to brumi ze satelitniho prijimace. Jen kdyz na prijimaci odstranim pristupovy coax, tak brum ustoupi ....

mojmirus

A na tv ti to nebrumí, když přepneš na cvbs? Pak bych zkusil kompozitní výstup ze scartu.
A zkontroluj ty tkaničky do pc karty.

Tomik535

Zkousel jsem vystup jak ze scartu , tak i z 3x cinche. Do PC mam i klasickou antenu pro tu TV kartu a nebrumi to.
Kdyz jsem mel nejake problemy s brumem mezi TV a videama a PC a jinymi zarizenimi vzdy mi pomohl ten oddelovac. Na coax ze satelitu takova vec neni ?
Mimochodem mam tu dotaz od kolegy. Sehnal si externi blocker i upravenou kartu na CZlink. Jak to ma zapojit, kdyz v prijimaci ma jeden slot ?

mojmirus

Nevím co má, ale vytáhnu kartu z přijímače a strčím ji do blokeru. Na co slot?

Tomik535

No a s nejakym oddelovacem nemas zkusenosti , co ?

mojmirus

Zkoušel jsi to pc do stejné zásuvky ve které máš tv? A odpojit pozemní anténu z pc karty.. Na oddělovač pro sat bych zapomněl, musel by být průchozí pro napájení a povely diseq, nezkoušej nesmysly.

Tomik535

No ja jsem jeste vzal hdd rekorder, co je napojeny na kabelovku a to jsem spojil s PC. A nebrumi
I antenu z karty jsem odpojil, kdyz jsem to zkousel.

Jeste me napadla silena zvrhlost. Ze bych ten satelit propojil s tim rekorderem scartem a pak ten rekorder spojil s PC. Ale to nepujde udelat natrvalo, ale jako zkouska ...

mojmirus

technikTKR

to co píšeš je pravda jen v případě, že uživatel jede pouze v sigle provozu, pokud tam má Twin,Quad, či MSW, pak může přes koax smyčkovat až do aleluja.

mojmir -
Z účastnické zásuvky vedeš satelitní i terestrický svod?
Když terestrický odpojíš, brumí to stále?
Pokud to brumí i se samotným satelitním svodem, pak se smyčka uzavírá i přes přívod 230V.
Máš v sestavě nějaký třížilový přívod 230V/monitor k PC/?
Pokud ano, pak ho zkus odpojit.
Pokud brum zmizí, musíš tento přívod oddělit oddělovacím transformátorem s příslušným výkonem.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

To TECHNIK KTR. Sqele. R^ Do zasuvky byla jeste vedena stara spolecna antena. Protoze to je ve zdi, tak jsem na to zapomel kdyz ji nepouzivam. Odpojil jsem kablik a vivat !!!!!! Diky moc. Takova pekna barevna spolecna zasuvka a co to dokaze .... R^ Ted to brumi, tak nejak normalne, asi o 95% mene, kdyz se neco vede pres cely byt pres ruzna zarizeni... Satelit, Usb Karta, Pocitac ....

mojmirus

Prdel si můžeš dělat z plastelíny. Chceš říct, že ti šly do koncové zásuvky dva kabely a jeden jsi odpojil?

Tomik535

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra