Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Zvuk AC3

Zajímalo by mě jaký je rozdíl mezi normálním zvukem a zvukem AC3 třeba na čt1,ZDF,ARD atd. já žádný rozdíl nepororuji .Díky za vysvětlení.

jirka6090
Registrace: 11/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Zvuk AC3

AC3 je většinou v Dolby Digitalu. Tedy až 5-kanálový zvuk+aktivní subwoofer. Navíc má vyšší kvalitu zvuku na kanál než MPEG 1 layer 2.

Martin79
Registrace: 7/2008

ČT1 vpodstatě v 5.1 nevysílá(slyšel jsem tam jen jednou nějaký koncert Karla Gotta).Dá se to otestovat např. na Pro7,kde jede hodně filmů v 5.1(včera Hvězdné války).

Dropsi
Registrace: 1/2009

Je tedy při sledování na normál tv např. plasma 42 nějaký rozdíl ? mezi AC3 a normál. zvukem .

jirka6090

ne. AC3 může mít spíš o něco horší kvalitu na kanál, než normál. má to význam prakticky jedině pro domácí kino, jestli posloucháš stereo, tak to ignoruj.

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

Když v ní budeš mít dekodér, 5ti kan. zes. a 5 repro a popř. i se subw. tak bude. :)

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Díky , myslel jsem si že je to stejné a spíš ten AC3 jde o trochu tišeji než ten normál

jirka6090

Praktický rozdíl AC3 v TV vysílání je - lepší dynamika zvuku, prostorový zvuk, vyšší kvalita... není co řešit pokud máš domácí kino.

petarda
Registrace: 5/2008

5.1 EUROSPORT HD - ENG

Super zvuk v pětikvaltu je občas v DD-5.1 originální (ne CZ) zvukové stopě na Eurosportu HD (přes SkyLink). Naposledy jsem hltal minulý týden tenis na US Open a ten prostorový zvuk byl fakt dobrý! R^

XBOX360
Registrace: 7/2009

A ted mi řekni, co jsi na tom tak hltal??

Co si pamatuji, ta v 5.1 byla přenášena Tour De France.

A ted logicky, jak je TDF mikrofony snímána?
Maximálně ruchovými mikrofony na kameře.
A ted mi vysvětli, jak můžou vytvořit reálný zvukový obraz pro pět reproduktorů, abys každyý záběr vytvořit divákovi reálný zvukový dojem.
Je to jednoduché - NEJDE TO.

Nemam mic proti prostorovámu zvuku ve filmech, nebo hudebních koncertech/toho jsem příznivcem/, ale 5.1 na na ESP je uplná hovadina, která nadchne možná lidi, kteří o věrné reprodukci nemaji ani páru.

Jinak řečeno, na ESP je v 5.1 nějaký elektronický pseudoefekt, který nemá s reálným obrazem nic společného!!

Na US Open to bylo také a to se na kurtu dá reálný prostorový vjem pro diváka posbírat, podobně jako na hudebním koncertě.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra