![]() |
|
Zvuk AC3Zajímalo by mě jaký je rozdíl mezi normálním zvukem a zvukem AC3 třeba na čt1,ZDF,ARD atd. já žádný rozdíl nepororuji .Díky za vysvětlení. |
jirka6090
Registrace: 11/2008 Příspěvků: 294 |
![]() |
|
RE: Zvuk AC3AC3 je většinou v Dolby Digitalu. Tedy až 5-kanálový zvuk+aktivní subwoofer. Navíc má vyšší kvalitu zvuku na kanál než MPEG 1 layer 2. |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
RE: Zvuk AC3ČT1 vpodstatě v 5.1 nevysílá(slyšel jsem tam jen jednou nějaký koncert Karla Gotta).Dá se to otestovat např. na Pro7,kde jede hodně filmů v 5.1(včera Hvězdné války). |
Dropsi
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 48 |
![]() |
|
RE: Zvuk AC3Je tedy při sledování na normál tv např. plasma 42 nějaký rozdíl ? mezi AC3 a normál. zvukem . |
jirka6090
![]() |
|
RE: Zvuk AC3ne. AC3 může mít spíš o něco horší kvalitu na kanál, než normál. má to význam prakticky jedině pro domácí kino, jestli posloucháš stereo, tak to ignoruj.Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 19 826 |
![]() |
|
RE: Zvuk AC3Když v ní budeš mít dekodér, 5ti kan. zes. a 5 repro a popř. i se subw. tak bude. :)Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: Zvuk AC3Díky , myslel jsem si že je to stejné a spíš ten AC3 jde o trochu tišeji než ten normál |
jirka6090
![]() |
|
RE: Zvuk AC3Praktický rozdíl AC3 v TV vysílání je - lepší dynamika zvuku, prostorový zvuk, vyšší kvalita... není co řešit pokud máš domácí kino. |
petarda
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 110 |
![]() |
|
5.1 EUROSPORT HD - ENGSuper zvuk v pětikvaltu je občas v DD-5.1 originální (ne CZ) zvukové stopě na Eurosportu HD (přes SkyLink). Naposledy jsem hltal minulý týden tenis na US Open a ten prostorový zvuk byl fakt dobrý! R^ |
XBOX360
Registrace: 7/2009 Příspěvků: 41 |
![]() |
|
RE: Zvuk AC3A ted mi řekni, co jsi na tom tak hltal??Co si pamatuji, ta v 5.1 byla přenášena Tour De France. A ted logicky, jak je TDF mikrofony snímána? Maximálně ruchovými mikrofony na kameře. A ted mi vysvětli, jak můžou vytvořit reálný zvukový obraz pro pět reproduktorů, abys každyý záběr vytvořit divákovi reálný zvukový dojem. Je to jednoduché - NEJDE TO. Nemam mic proti prostorovámu zvuku ve filmech, nebo hudebních koncertech/toho jsem příznivcem/, ale 5.1 na na ESP je uplná hovadina, která nadchne možná lidi, kteří o věrné reprodukci nemaji ani páru. Jinak řečeno, na ESP je v 5.1 nějaký elektronický pseudoefekt, který nemá s reálným obrazem nic společného!! Na US Open to bylo také a to se na kurtu dá reálný prostorový vjem pro diváka posbírat, podobně jako na hudebním koncertě. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
![]() |