Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Linuxové přijímače

Octagon HD918 vs. AZBox

Chtel bych se zeptat zkusenych jaky z uvedenych prehravacu je na tom lepe po HW strance. Zvazuju koupi jednoho z nich ale cim vic o nich ctu, tim vic se ztracim... Zkusim popsat co jsem se docetl:
AZBox + : moznost prehravani vice formatu videa
- : pomalejsi prepinani programu

Octagon + : velice rychle prepinani
- : nema podporu prehravani jinych videosouboru

Nekde jsem cetl ze AZbox pouziva zastaraly procesor ze Octagon je lepsi.. Jinde zase presne naopak (samozrejme vztazeno na kde jakou funkci).

Poradite mi jaky prijimac zvolit? Nepotrebuju nijak laborovat s emu ani jinejma diablama atp. Spis bych chtel neco co se rychle zapne a bude pekne prepinat programy. Jenze kdyz se doctu ze ma starej procesor rikam si ze do budoucna by bylo lepsi koupit neco co ma dobry HW.

Takze tezke rozhodovani pro me.. spis jestli mi muzete napsat jak dlouho trva nez zapnete AZ anebo Octagon, jak prepinate programy, jak se komu pracuje s DO atp. se pokusim si to sesumarizovat a na zaklade vasich poznatku se rozhodnout.

Diky moc

spooky
Registrace: 5/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Octagon HD918 vs. AZBox

Pokud nechceš laborovat tak nový Ferguson Ariva HD
http://www.kramky.cz/digitalni-televize/digitalni-prijimace/satelitni-prijimace-hdtv/ferguson-ariva-200-hd-dvb-s2

Octagon SF 8008 V3 Supreme , Skylink Premium, Oneplay Maximum, Eurosport player - MAX, SONY Bravia 49XG9005, E85 multifocus.

drobeček
Registrace: 1/2006

hledej na netu...o AZ Boxu toho najdes dost....
a jinak Octagon nesaha AZ Boxu ani po kotniky...

co se tyce prepinani a obrazove kvality - naprosto stejny....zadny velky rozdily nejsou...

a uvedom si,ze AZ Box je linuxovy prijimac, takze zalezi jaky firmware si tam nahrajes - vsechno jsou bety....obcas se nejake chyby vyskytnou....ale s prehledem ti prehraje vsechny audio a videosoubory (i mkv v HD), pres lan se s nim muzes pripojit k pc...a koukat nebo poustet si co chces....emu a karty funguji taky bez problemu...

nech mi tu kontakt na skype, jestli chces vedet vic

Kimm

Vždy je to o tom,na co si zvykneš,všachny ti vyhový.Já mám Octagona,jsem spokojený,ale bych byl asi i ferdou,nnebo AZ.Vše záleží na poznání a sžití.Pokud si něco s toho koupíš,jistě budeš spokojený,pokud se s ním naučíš. :) R^

zzaner
Registrace: 9/2006

to:Kimm

Jak mu můžeš napsat,že přehraje všechny videosoubory,vždyť to není pravda.Problémy má zvláště s přehráváním mkv souborů a pokud je zvuk s DTS,tak nic neuslyší,jelikož chybí codek,o posouvání filmů ani nemluvím a že se vyskytují občas chyby v betafw,bych spíše napsal že jsou časté a některé ani po půl roce neopravené.

IMA
Registrace: 12/2004

spooky

Srovnáváš nesrovnatelné. Azbox je linuxový přijímač a má v sobě asi 20x víc software než běžný přijímač. Pokud se chceš něco naučit a věnovat tomu hodně času, tak si ho kup. Pokud ale chceš něco co se rychle zapíná a přepíná, tak zkus ten Octagon nebo třeba Ferguson.

visper
Registrace: 5/2008

to IMA

tobe to neprehrava mkv? a nejde zvuk v DTS?

tak to mas blby....me to uplne normalne prehraje...jak 720p, tak 1080p...vcetne zvuku...

zkus jiny firmware!!!

a jasne jsem psal,ze vsechen vydany firmware je zatim beta....takze tam chyby jsou...

Kimm

Octagon ne!

Už šel z domu.

tvman
Registrace: 10/2008

Pre menej zdatných užívateľov, ktorý prídu domov a chcú pozerať sat. programy, tak Octagon doporučujem... pre tých zdatnejších v sat. príjme a chcú sa "hrať" medzi prijímačom a PC, sú zbehlý na PC a v Linuxe, tak AZBOX doporučujem... za tú cenu.... o zábavu budú mať stále postarané.

VU+ SOLO 4K

tommix
Registrace: 1/2007

AZ Box neznám, ale u Octagonu vím, že soft je jedna velká beta, jsou problémy s nahráváním, následným přehráváním, se slovenštinou, teď se dodělává sdílení přes cccam, tak to taky tak různě chodí nechodí... Je slíbených spousta funkcí, který jsou potřeba nebo by se aspoň hodily...

HW myslím, že je v pohodě, zahřívání v normě, výkonný procesor, ale SW to bude dobrý přijímač tak za rok nejdřív. A to ještě bohužel teď uvedli na trh nový model - 1018, tak se část prostředků, nejspíš značná, věnuje na něj a tím pádem je míň lidí na 918...

Tím nechci říct, že je to špatný přijímač, ale situace je taková. Jinak všechny normální věci chodí.

Dreambox DM800HD, Dream Elite 2.0, Doscam 0.23, oscam ymod18_56 Mascom 85Al - 13°E + 19,2°E + 23,5°E + 28,2°E

Fantomas
Registrace: 1/2005

Diky vsem za snahu... ale takhle to dopadne na kazdym foru...ja vim ze maj mouchy.. linuxu nerozumim ale bylo by fajn se divat na filmy z ext. hdd
Skype nemam takze max na mail spooky@post.cz
Verte, ze jsem se snazil najit kde co ale to je prave to jadro pudla... na jednom foru pisou ze octagon ma rychlej procesor, na druhym ze nema, na prvnim vychvalujou AZbox do nebes, na druhym na nem nenechaj nit suchou :) takze spis volim neco, k cemu pripojim ext. hdd a bude to hrat mkv a mpeg soubory :) ale rikam si neni 300 Mhz dneska malo? (i kdyz je to linux)

Peklo co?! ;)

spooky

Fantomas

Nahrával e sata vždy dobře,záleží co máš za disk.S přehřáváním je to komplikovanější,že musíš mít odpojenou síť,jinak to zlobí.ale to si musí každý,na všech přijmačích vyzkoušet,protože zatím jsou všechny HD pokusný králíci. ;) ;)

zzaner

Přesně tak, zatím jsme pokusní králíci a někdy z toho bude možná super přístroj s dobrým FW... Trochu mě na tom štve, že můžu psát na fórum octagon.gmc.to jak chci, může nás tam psát kolik bude chtít, ale stejně si ten soft budou dělat podle sebe. A i když tam spousta lidí říká, že je sharing nezajímá, ať radši vylepší grafiku, která by to fakt snesla, tak nic...

Dreambox DM800HD, Dream Elite 2.0, Doscam 0.23, oscam ymod18_56 Mascom 85Al - 13°E + 19,2°E + 23,5°E + 28,2°E

Fantomas
Registrace: 1/2005

Jenom k té rychlosti procesoru. Nejde srovnávat univerzální počítačové procesory a speciální jednoúčelové procesory pro multimedia. 300 MHz MM procesor v pohodě zvládá video 1080p, počítačový 2GHz toho má plné zuby.

visper
Registrace: 5/2008

Včera jsem na Octagona pro vyzkoušení nahrál HD film z ČT1.Je to 2H 44M=12702,5 MB.Je to OK,včetně časové osy+2Krát posuv.Toto jen pro vaši informaci. R^

zzaner

Uz jsem zakoupil a je to zase jinak :))

Jen pro info... jiz jsem zakoupil novy HD pristroj a nakonec to je Topfield 7710 HD PVR 250GB. Co me k tomu vedlo? Hlavne 2 veci 1, zrovinka zlevnil na cca 11 000 a ma 2 tunery a hdd (timeshift se mi fakt libi) 2, je to pristroj co zapojim, naladim a funguje a nemusim 4x tydne menit firmware a porad ho nejak "zdokonalovat: aby umel prehrat vsechny soubory sveta atp. :razz:
Takze pokud nekdo chce opravsu sat prijimac na ktery zaznamena nejaky porad kdyz neni doma je to idealni stroj. tedy ja jsem spokojenej. Je fakt, ze puvodnich az 16 000 bych za nej nedal

spooky

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra