Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Programy na orbitu

Frekvence1 a Radio Impuls

Neviete kde na satelite a na akej frekvencii vysielaju tieto stanice.Viem,ze to nie je urcene pre individualny prijem(DTH),len by ma to zaujimalo,ze kde to vysiela :-/ :lookaround:

Power150
Registrace: 3/2009
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Frekvence1 a Radio Impuls

doplnok:zevraj na Eutelsate?

Power150

Ja si myslím, že to na satelite vôbec nie je, ale uvidíme, možno, že je, no o tom som nikde nečítal, takže preto si myslím, že nie je.

PeterHumax
Registrace: 3/2007

Ved prave preto sa to pytam,lebo niekde niekto raz hovoril,ze vysielaju asi cez Eutelsat,ale kde to ozaj neviem :-/

Power150

Budem citovať José-ho, dúfam, že sa nenahnevá. :lookaround:

Autor: JoséBrtník
Přidáno: 23.09.2009, 08:07.48 DNES!
Musel jsem příspěvek rozdělit na dvě části, chybí ještě reakce na jednu věc. Samozřejmě je pro Čechy trapné, že i Slovensko má na satelitu své rádio Kiss, zatím co české tam není. Stejně jako tam je Kiss řecké a Kiss dalších zemí. Taktéž Evropa 2 je tam francouzská, italská, ale česká nikoli. Slovensko má na satelitu 10 svých rádií / Hornet, Expres, Viva, One, Hey, Jemné melodie, Fun, Okey, Hit rádio, Kiss/. Česko tam má jenom BEAT. Nepočítám rádia veřejnoprávního rozhlasu a náboženská, to tam mají všichni. Ale z obyčejných, soukromých, jen Beat. Paradoxně přes Eutelsat vysílají české Impuls a Frekvence 1, ale pouze jako distribuci a je to nepřístupné individuálním uživatelům. Takže samozřejmě by měla jít i ostatní česká rádia do vysíláni na satelitu. Frekvence na FM jsou po Česku rozdělené příšerně a každé z nich si hraje jen v některých lokalitách, takže o kus dál jdou v podstatě poslouchat pouze internetem, což ne každému vyhovuje.

PeterHumax

http://www.(nevhodné slovo).com/clanky/337/print/ našel jsem jen toto. Ale je to z roku 2002, tak nevím jestli to ještě platí. Je to přibližně uprostřed článku. Frekvence(12,608 a 12,609 H)

Oskarek1
Registrace: 1/2007

To nevhodné slovo je konkurenční web o satelitním vysílání.

Oskarek1
Registrace: 1/2007

Nikoli .com ale .cz :)

Martin79
Registrace: 7/2008

oprava

vlastně správně .com
sorry :))

Martin79

Článok z...

...radiotv.cz

Rádio Beat na satelitu nekódovaně
Rádio Beat včera v odpoledních hodinách odkódovalo své vysílání.

Na odkódované vysílání nás včera upozornil čtenář Jose v diskuzi a uvedl parametry vysílání. Rockově zaměřené Rádio Beat naladíte na družici Astra 1G (23,5° - východně) na kmitočtu 11,876 GHz, polarizace: horizontální, SR: 27500, FEC: 3/4, norma: DVB-S, service ID: 13120, audio PID: 3041. Vysílání je distribuováno v kvalitě 192 kbit/s. Digitálně prozatím vysílaly jen stanice Českého rozhlasu, Rádio Beat je vůbec první komerční FM rádio, jehož digitální signál je volně šířen na satelitu, například Rádio Impuls a Frekvence 1 sice na satelitu vysílají, ale pouze kódovaně. Signál tímto způsobem šíří i křesťanská stanice Proglas.

PeterHumax

José se vyzná

Už jsem si také všiml, a tak jsem navštívil jeho seznam POUŽITELNÝCH frekvencí rozhlasových stanic. Má podobný vkus jako já :-)
Já bych nechal v ČR ve vzduchu pouze tam uvedené.

http://home.tiscali.cz/~cb009902/
R^

Martin79

Oskarek1:diky za info,ale to uz tymi radiami asi nebude aktualne. :-/ Dik za odpoved aj ostatnym R^

Power150

Asi na to budu muset reagovat, takže pevně doufám, že jsem nevyrobil na třech serverech nějako BOTU. Takže pomalu a postupně, co o tom vím. Pamětníci si vzpomenou, že kdysi existovalo celoplošné české rádio ALFA a to vysílalo i ze satelitu. Tedy pidichviličku snad i volně, nežli to seřídili, pak kódovaně a používalo to už jen jako distribuci. Dokonce takto už zakódované se stěhovalo snad z jedné družice na nějakou jinou. Nevím už z které kam. Asi před dvě lety na to někde přišla řeč, tak jsme se ptali jednoho chlapíka z Impulsu, což je stanice, která dostala FM frekvence po Alfě, zda to také používají. A on říkal, že ano a dal nám nějaká čísílka. Tak jsme se na to dívali na lyngsatu a tam opravdu byla na té frekvenci dvě rádia v nějakém šíleném kódu, už nevím, co to bylo, jestli PowerWu u kterých bylo označení audia CZ a u jednoho bylo napsáno Alfa a u druhého jen Audio nebo něco takového, prostě bez označení. No ale ty čísla těch audií byly ony. A jedno tedy, že je Impuls a druhé, že prý je Frekvence 1. No, co vznikla tato diskuse tady, tak se přiznám, že už se to asi hodinu snažím najít a docela se mi to nedaří. Nevím fakt už kde to bylo, jestli na 16 nebo na 10 nebo na 7. nemůžu to už najít. Ale zase na jiném webu pán, co se přímo účastnil začátků Alfy napsal, že k některým jejím vysílačům by se to ani dneska jinak nežli přes sat nedostalo. Takže by to měl Impuls i dál používat. Faktem ale je, že to na tom lyngsatu už najít nemůžu.

JoséBrtník
Registrace: 12/2004

No veď bola správa, že Beat je prvé české komerčné rádio na satelite.

PeterHumax

V letech 1993-95, kdy jsem dělal v budějovické regionálce Evropy 2, tak jsem přijímali modulaci pražské mateřské stanice přes satelit Kopernikus 23,5E v systemu Musicam.
Jo, to byli časy...
Měli jsem licenci jen do 11:00PM a začínali v 5:00 AM, tak jsem vyrobil mocí relátek a dvou digitálních hodinek časovač, kerý nám modulaci vypínal a ráno opět zapnut.
Vysílali jsme z krásných CD přehrávačů Studer A730, špičkového mixpultu Studer a jingly a reklamy jsme mastili z kazetáků Revox..
V noci jsme si vodili do rádia holky na exkurzi...
Do smrti na to nezapomenu.
;)

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

No to je myšleno jako, že pro lidi. Ostatně Proglas je taky komerční rádio i když financované bůh ví kým a bůh ví jak. No, Alfa to měla jako distribuci, čili nikoli jako vysílání pro lidi a Impuls to po ní prostě převzal. To, že to tam bylo a to i s tou F1 to ber jako fakt. Otázka je druhá, zda to používají ještě dnes, to jest v roce 2009 a pokud ano, kam to zašantročili nebo, kde to dneska je. A to ještě musíš počítat s tím, že to na přímý dotaz budou zapírat, protože nebudou chtít aby je lidi začali otravovat aby to odkódovali nebo šli na pžedraženou Astru. Ono to někde zašité bude. Jenom nevím kde.

JoséBrtník

@Saxon

Vidíš tak dokonce i E2. O tom jsem ani nikdy nevěděl.

JoséBrtník

milovníci kvalitní techniky

Vím, že to sem nepatří, ale koukněte na jeden krásnej výrobek firmy Studer.
Dneska uř se takovýhle věci nevyrábí ani v profesionální technice...

http://www.studerundrevox.de/index.php?page=196

malá platonická vzpomínka, kdy bylo moje rádio mladé....

On Air!

Saxon

@Saxon

Kolik má teď E2 vysílačů na FM ? Nevíš ? Mám dojem, že asi kolem 30, ale nejsem si jistý... Nevíš jestli ještě v E2 používají nějaký sat, teď ? Tady padl asi 2x požadavek , ohledně diskusí o Beatu, že by lidi chtěli Impuls, F1 a E2. Takže se domnívám, že to je dost reálné... Oni tam i možná někde furt jsou. Takže za to stejně platí. Licenci by jim RRTV dala nejspíše hned jako Beatu a jak dlouho to trvalo Beatu od licence ? Asi 14 dní ? Jenže oni to nejspíše různě odpojují a zase připojují právě ohledně těch lokálních vstupů a výstupů atd. Takže se jim asi nechce zveřejnit to...

Však tady je hezký člěnek na serveru, jak se chovali a není to tak dávno a to tam tehdy tu F1 a Impuls distrubuci měli...

https://www.parabola.cz/clanky/1608/proc-ceska-komercni-radia-nevysilaji-i-pres-satelit/

JoséBrtník

Saxon: Jo, taky pamatuji podobné krásné stroje s označením Revox a Studer, tři CD přehrávače nad sebou, k tomu gramofon a cívkový magnetofon, tři Shure mikrofony a mixák s deseti šavlemi,kabely po zemi, hezky se za tím sedělo, tenkrát to nebylo o klikání myší....jenom škoda, že to rádio nebylo moje....a je to už víc než deset let !

Tondach
Registrace: 3/2004

A ty Shure byli SM-7, že jo?!
Ty jsem měl v Beatu, ale to byl pouze jmenovec toho současného.
Tenhle Beat vysílal v CB v roce 1996/88,4FM/, pak z něj udělali Eldorádio. :((

On Air!

Saxon

Jose

To už vůbec nevim, ale mám tam ještě nějaké známé.
Můžu to zjistit. To odpojování dělá automat, system ENCO/DAD/ tohle umožnuje. Snad tam to ENCO ještě maji...

Přístup majitelů českých privátů k digitalizaci, jak přes družici, tak v terestrice je velmi smutný.
Dokud jim nikde nešáhne na hlavní trasu /VKV/, tak se nic dít nebude.
Beat je světlá vyjímka, proč tak učinil nevím...
Kažpodádně, je to DOBŘE.

On Air!

Saxon

O jmenovci Beatu v ČB vím, to byla děsná prča, když tam Beat žádal o frekveci, lidi se rozčilovali proč chce do ČB, když už tam byl a vůbec nechápali, že jde o úplně jinou stanici. Jinak já zn. Revox pamatuji ještě jako cívkáče. To byla super značka. Kazeťáky Revox mi už nic neříkají. Ale microfony Shure, ty jo, ty byly vyhlášaný asi furt, používali jsme to jako kapela někdy před 30 lety.

JoséBrtník

Shure SM58 je legenda mezi dynamikama, dnes už má zajetého nástupce v Betě58.
V rádiu jsem Shure moc rád neměl, na vysílání mám nejraději RE20 od EV. Ve studiu mám nejraději svou lásku - U87 Neumann.

Studer/Revox to byla taková sesterská dvojka, jako býval Panasonic a Technics.
Studer si drží svoji latku i dnes, kupodivu...

On Air!

Saxon

saxon: ono je to s těmi majiteli těch privátů úplně v pr... u vás v Budějicích je ( prý ) naše bývalá Šumava, u nás v Plzni je zase bývalý Dragon z Karlových Varů, všechno už to hraje skoro stejně, ty časy toho nadšení, když jsme tu rozjížděli FM Plus a všichni okolo museli zmlknout, když moderátor začal mluvit, protože jsme byli všichni v jedné místnosti už jsou, bohužel (nebo bohudík ?) dávno pryč ! Jo a ty Neumany, do těch jsem čítával noční zprávy, ještě za minulého režimu, když jsem si přivydělával po rozvodu ! Technici měli pro mě vybranou jednu vložku s kulovou charakteristikou ! Kdeže to všechno je ? Cenzor by to smazal !

Tondach
Registrace: 3/2004

Tondach

"Každej správnej rozhlasák si měl privátem projít", takhle bych to asi uzavřel. ;)

Co se děje v současných privátech neřešim, nezajímá mě to.
Z českých posluchám CRO1 a Beat, jinak jedu Antenne Bayern, Bayern3, OE3,FM4 a Life.
Za satu a internetu mě rádio poslouchat nebaví.

Nejvíc mě točí vykrývač Impulsu z Javorníku, sere se mi do 98,5 Bayern3 z Wendelsteinu.

Ahoj, jedu domu. R^

On Air!

Saxon
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra