Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

ASI vstup

Dobrý den, co znamená tato zkratka? Mám v manuálu na zařízení napsáno, že pokud chci více kanálů z různých transpondérů musím to připojit přes ASI vstup a ne přes tuner.

romkrom
Registrace: 1/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: ASI vstup

ASI - Asynchronnous Serial Interface. Používá se v profi zařízeních na přenost MPTS (Multiprogram Transport Stream). ASI má přenosovou rychlost 270 Mbit/s.

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS

Dusan
Registrace: 9/2004

aha

A co to konkrétně znamená co ještě potřebuju k tomu svému zařízení?

romkrom

Co máš vlastně za zařízení?

Dusan

Tohle:

http://www.allcnet.cz/product_info.php?products_id=9612

romkrom

Už tomu rozumím, je to transmodulátor z QPSK na COFDM. ASI tam slouží k tomu, že pokud chci mít kanály v rozvodu i z jiného transpondéru, tak ho z jednoho TM vemu z ASI OUT a pouštím to do druhého TM přes ASI IN. Pak na RF výstupu mohu mít kanály poskládány z různych zdrojů.

Dusan

Tomu rozumím i já, je to napsané v manuálu. Otázka je, co se ještě k tomu musí pořídit. Co ten ASI vstup obnáší?

romkrom

Musíš pořídit ještě jednu stejnou jednotku.

visper
Registrace: 5/2008

Důležité je, jak to chceš vlastně použít. Jedna jednotka je celkem málo, pokud uvažuješ o domovním rozvodu... A pro individuální využití to není.

Dusan

Další jednotka by přece nic neřešila. Tohle zařízení převádí 6 programů z DVB-S na DVB-T. Pokud by byli všechny české programy na jednom transpondéru, jenomže nejsou. Kdybych pořídil ještě jednu jednotku, tak to bych jako poslal převedené programy dvb-t na ASI vstup? Proč bych to dělal to můžu rovnou poslat do panelákové sítě.

romkrom

viz. návod
ASI IN (9) a ASI OUT (10) konektory se používají pro kombinaci programů ze dvou nebo více
satelitních transpondérů do jednoho COFDM výstupu.
co dodat ?

veris
Registrace: 7/2008

ASI může řešit to, že něco může jít do Tčka a něco do IP... Anebo kombinovat skladbu kanálů...

Dusan

Je tu někdo kdo ví jaké zařízení se zapojuje do ASI konektoru abych vyřešil můj problém? To jest dostal několik transpondérů do tohoto zařízení. Ti co mi pořád opakujou to co je napsané v manuálu už nepište, díky.

romkrom

Člověče, přečti si manuál pořádně. Tam se dozvíš, že jedno zařízení umí právě jenom jeden transpondér. Do ASI vstupu zapojíš buď další stejné zařízení, nebo jiné, které má ASI výstup. N transpondéru = M jednotek. Kapišto?

Jak se už zmínil, ASI je profi rozhraní a v profi konfiguraci se tam zapojují multiplexory, scramblery atd... Ale to je pro tebe už asi vyšší dívčí.

Dusan

Přesně tak je to vyšší dívčí a proto čekám, že mi někdo napíše jaké konkrétní zařízení tam připojit. Pokud si přečteš a pochopíš moje otázky výše, tak zjistíš, že tam je slovo "konkrétně" což znamená třeba něco jako SU456 které stojí 2000Kč a dělá toto a toto. Místo těch obecných keců, který jsi si přečetl stejně jako já v manuálu a machruješ. Takže se příště ani neozývej, protože nejsi schopen na tuto otázku odpovědět.

romkrom

OK - 1. Co vlastně chceš vytvořit? 2. Zařízení sdchopných připojení do ASI jsou desítky. Bez konkrétní představy ti nikdo neporadí a tvé výkřiky jsou k ničemu. Tedy ještě jednou: kolik transpondérů chceš přijímat, tolik těchto zařízení potřebuješ. ASI tedy slouží k tomu, když chceš z různých transpondérů vytvořit svůj multiplex a posílat ho do sítě.

Dusan

No je tam možnost převádět až 6 programů tak v ideálním případě 5 transpondérů do ASI vstupu a jeden napřímo do tuneru. Zařízení to nejlevnější a nejednodušší, aby s tím nebyli problémy. Ani nevím jestli co transpondér to jeden modul nebo je to všechno v jedné krabičce. Jinak díky za trpělivost.

romkrom

Ano, co transpondér to jeden modul.

Dusan

A jaký nejjednodušší modul teda převádí Sat signál na ASI výstup?

romkrom

Dušane, Dušane, ty mistifikátore. Nakonec jsem si to zjistil sám. Stačí jeden demodulátor na více konvertorů, ten připojit přes ASI vstup a mám 6 programů a každý z jiného konvertoru.

romkrom

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra