Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Programy na orbitu

papež a třídenní revoluce v ČT

Je pozoruhodné, jak papežova návštěva způsobila nečekanou revoluci v České televizi. Nedělní mše bude nejenom vůbec první živé vysílání v HD kvalitě (a bude to premiéra pro ČT i Telefoniku o2, která se na tom bude technicky podílet). Česká televize instaluje v Brně šest velkoplošných obrazovek, 18 kamer a dva přenosové vozy. Zpravodajská ČT 24 připravuje tři celodenní speciály a bude vysílat živě všechny bohoslužby, které se zároveň budou vysílat i na dalších programech.
ČT navíc bude simultánně zpracovávat veškerý materiál na DVD a nabídne ho již následující den (!) na dalších akcích. Záznam ze mše v Brandýse bude v běžné prodejní síti již 30.9. Cena každého DVD bude jen 50 Kč (!) Komplet všech DVD doplněný reportážemi vydá televize následující týden.

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006
Stránka: 1 2 3 [ 4 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 92
Odpověď v diskusním vlákně

papez a trojdnova revolucia v CT

BIL770:Ja netvrdim ze som veriaci ani ze moj nazor je ako jediny spravny,ale vychadzam zo svojho poznania.Krestanstvo je tu dve tisicrocia vyvijalo sa ako kazde nabozenstvo tvorili ho ludia ,ludia ktori su omylni ale v zaklade zostalo stale zalozene na tom aby sa ludia navzajom spravali tolerantne.Clovek nemusi chodit do kostola ale ked sa sprava podla krestanskych pravidiel tak je krestan.Dvetisic rokov je potvrdenim,ze nic ine nie je cloveku blizsie ako krestanstvo.

mino52
Registrace: 1/2009

RE: papež a třídenní revoluce v ČT

těch 2000 roků (který nepatřily zrovna v historii lidstva k těm nejšťastnějším - ale to je věc názoru) je každopádně málo ! egyptská civilizace přetrvala i se svojí plejádou nejrůznějších bohů 3000 let (minimálně)

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond

papez a trojdnova revolucia v CT

Myslim, ze uz samotne desatero nezni prilis tolerantne, resp. "v jednoho Boha verit budes" mi tak alespon nezni stejne jako chovani zastupce krestanstvi vuci zidum, muslimum atd. Nebudu ti brat tvuj nazor, verim ze i dalsi viry by se hajily podobne. Ma posledni osobni zkusenost z kostela je pohreb, kdy si onen predstaveny svymi vyroky na ucet nevericich psu, ktere tam naprosto nemely co delat, nezadal s dalsimi ideologiemi. Nicmene nic nezmeni mou chut kouknout na ten live HD prenos alespon na chvili, ikdyz z naprosto rozdilnych duvodu. Ke sve pripadne vire papeze nepotrebuji a ze ostatni ano je jejich volba, proto respektuju, ze je v telce stejne jako bych respektoval zástupce budhismu a cehokoliv jineho. Ze by verejnopravni medium melo pusobit vyvazene v prezentacich nazoru je fakt, coz se mi v nekterych radobydiskuzich zvrhlych v monology moc nelibi, ale nezbyva nez dal slepe platit koncesionarske poplatky :-/

BiL770
Registrace: 8/2008

mimojd52: hele clovece, radsi se jdi pomodlit a prosimte napriste radsi nikde na netu nic nepis, pac ze sebe delas tululum. nevim kdo ti takovy blaboly nakecal, ale jeho vzdelani bylo nejmene stejne zalostne jako to tvoje. tech 2000 let je pekna blbost, to za prve. za druhe, za ty leta to bylo jedno zverstvo za druhym. nic bohulibeho v tom minimalne ja nevidim. jestli je vrazdeni ve jmenu neceho pro tebe bohulibe, tak to patris opravdu nekam jinam....

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

zauvažujte jako věřící třeba na chvíli o tom, jestli ten váš kristus, když pravil: "podle činů je poznáte" měl na mysli nějaký lidi, který se chovaj na veřejnosti hrubě a podobný věci, což by vás asi napadlo jako první, když si tak zakládáte na dobrých mravech... a nebo mluvil trošku v širších souvislostech. vztah člověka k přírodě se rozhodně za těch posledních 2000 let zhoršil natolik, že je to absolutně neuvěřitelný. a křesťanství nejenom, že tyhle extrémně podstatný věci (aspoň podle mě) ignoruje, ale možná tím, že obrátilo pozornost lidí směrem k nějaký vidině věčnýho života po smrti jako naplnění veškerýho žití, tak se na tom třeba i výrazně podílelo

vortimond

Zatím nemám

HD,takže kvalitu nemohu posoudit,pěkný obraz je i v SD,zato obraz některých věřících je mírně pokřiven,že jen a jen oni mají pravdu?To sem tu už slyšel ,naštěstí až od 56 roku,sem křtěný,naši byli věřící,ale nikdy mi víru nenutili,a neprohlašovali,že je jediná ta správná.Tohle tvrdila jen TOTALITA!!!

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

Proboha!

Každému přeji, sobě nejvíc... Nechte te diskuze, ktera se zvrtla zcela mimo misu. Vortimond asi moc verici nebude, což o to, ani já nevěřím, jen asi najdu víc pochopení. Mě to neublíží a pokud to pro někoho má tak zásadní význam, budiž mu přáno. Jsem zvědavý, zda se to podaří skutečně technicky zvládnout, to je výzva...:-)

Bloud

pro mě má zasadní význam jasně napsat, že takhle by to teda nešlo. takže bys mi to měl dopřát, podle toho cos napsal :))

vortimond

Občania ČR mali vždy môj rešpekt, že náboženské bludy zasiahli u nich iba malé percento. Že si tá menšina zorganizovala orgie s vatikánskym šaškom ma prekvapilo, ale je to ich vec.
U nás v SR je situácia opačná. Aj v tejto diskusii, sa niektorí prejavili úrovňou náboženského fanatizmu niekde v tesne po stredoveku.
mino52 memoruje navtĺkané kostolné poučky o dvetisícročnej kresťanskej láske a tolerancii! Keby tie milióny nevinných mŕtvych nebola hrôza, tak by sa človek smial.
sgi320 (v príspevku 26.09.2009, 16:23.56) spája tých, ktorí odolávajú kydom čiernych tajtrlíkov, so súdruhmi, čo by radšej sledovali prenos z predsedníctva UV KSČ! Mnoho kostolných oviec spája ateistov automaticky s (nevhodné slovo)ami a to ma vie vytočiť. Paradoxom totiž práve je, že metódy, spôsoby vtĺkania ideologických nezmyslov sú u katolíckych pohlavárov skoro rovnaké, ako boli u boľševikov! Rovnaká je nenávisť k tým, čo nevyznávajú ich ideológiu, rovnaké je uctievanie smiešnych modiel, podobne sa obe diktatúry snažia o obmedzovanie práv oponentov... atď. Prototypom takýchto ľudí je napríklad trnavský arcibiskup Sokol, ktorý bol arcilotrom, eštebáckym udavačom.

jah

to nevhodné slovo bolo: (nevhodné slovo)mi (napísal som to trochu pejoratívne)

jah

ako mám teda napísať úplne normálny pojem, to už sa nesmie písať o histórii? Napíšem to popisom: príslušníci ideológie, ktorí sú napísaní v začiatočnom písmene ich strany s názvom KSČ :))

jah

Jsem potěšen tím, že rozdíl mezi SD a HD je v tomto případě znát i na 32" uhlopříčce R^

BiL770
Registrace: 8/2008

vortimond,

pre teba platí:blahoslavení chudobní duchom ,lebo ich je nebeské kráľovstvo naveky.

notna
Registrace: 3/2007

jah

ked uz na nieco reagujes, tak si prispevok pozorne precitaj, nikoho som s nikym nespajal, vysledky volieb v CR hovoria za vsetko (podpora komunistov v CR je snad najvyssia v EU), preto ta moja reakcia, druha moja poznamka sa tyka Tvojho prispevku - pravdepodobne si mylis pojmy ako nabozenstvo a cirkev, podobne ako porovnavas komunistickych pohlavarov s predstavitelmi cirkvi, rozhodne nemozem suhlasit s tym, ze by ti druhi spomenuti prejavovali nenavist voci tym, ktori nevyznavaju rovnaku vieru ako oni, nie som ten, ktory vyraza kazdu nedelu dvere na kostole, ale myslienka krestanstva (ako nabozenstva, nepisem o cirkvi, ktora napachala za 2000 rokov vselico) tu bude este dalsich 2000 rokov, narozdiel od komunizmu, ktory sa za par rokov ukazal ako ideologia nezmyselna, dovolim si tvrdit, ze az utopicka (netrvalo to ani 100 rokov), ako uz napisal notna:

blahoslaveni, chudobni duchom - napriek tomu, ze prave tato myslienka mi pripada pomerne nezmyselna (pretoze netusim, preco by clovek vzdelany a mudry nemohol byt blahoslaveny) vystihuje realitu :)

sgi320
Registrace: 6/2008

51 miliard by měly církve dostat v nemovitostech a 84 miliard v šedesátiletých finančních splátkách. S připočtenými úroky by stát vyplatil 270 miliard.

Tedy každý (i novorozeně) jim přispěje 25 tisíci korunami. Já katolíky citím jako hladového vlka, který přijel obtáhnout české ovečky.

Kdy začnou vracet co nakradli v historii?

Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý

juzek
Registrace: 4/2003

Nejhorší na celé té estrádě je že on káže o naději,kde zůstala naděje pro ty miliony mrtvých které zahubila nacistická mašinerie které on ač mladý sloužil do roztrhání svého katolického těla? Nebo jako funguje vyzpovídání se po hříchu funguje proměna Šavla v Pavla a do smrti dobrý? Církev svatá to je velký klam!

hrnek
Registrace: 2/2009

vortimond

Čtu to až teď a taky mě to štve. Štvalo mě, že když natáhl brka ten předchozí tmář, tak ČT zrušila nějakou komedii a dala tam ty zvratky o "strašné ztrátě". Problém je v tom, že kdysi církev zabezpečovala jakési to kumulování poznatků ve formě kronik, knihoven a podobně. Samozřejmě, že ven se to buď nepouštělo, nebo pouštělo přes filtr. No, ale dnes, když už si nevystačí s tím, že Země je placka a nebe je černej papír s nalepenejma hvězdama jim bohužel stačí říct, že nemusí dokazovat, že Bůh je, ale Ty dokaž, že není. A tohle má být nějaký základ morální čistoty ze které jsou všichni propos*aní? O potírání práva ženy rozhodnout se bude li mít děti už ani nemluvím, kondomy proti AIDS jsou taky špatné - jen ať je víc takových "Božích dětí".... Prostě hnus. A toto za prachy ateistických daňových poplatníků. A vztahy s Vatikánem? Dává nám snad něco Vatikán? Pokud vím, tak bere tak ochotně jako celá slavná církev po tisíciletí. :fuming: ;P ;P

gaston
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 2 3 [ 4 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 92

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra