Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Kde všude vysichají kondíci?

můžete mi chlapci montážnící ,servis X meni:-) a prodejci sdělit,ve kterých všech přijímačích je ohrožená zdrojová část sat.přijímače..díky :lookaround:

Diablo je stále oukejíček!:-)

cb21
Registrace: 6/2007
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Kde všude vysichají kondíci?

ve vsem, co je dneska na trhu, je jen otazkou casu, u ceho za rok, za dva nebo za dva a pul.

J a
Registrace: 7/2005

Mám Goldena již 3roky a žebych mu dával větrat,to moc ne a ok R^

cb21

U modelů MF4S-CC od Technisat to je dva a půl roku.
Tenhle prodloužený víkend jsem je měnil u třech strojů.
22uF/350V.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Saxon: no já jen že ty slavné 6000covky odcházejí čím dál více....za posl.týdne min.3kousky:-(
Zajímá mne ,jak na tom budou Homec3000

cb21

je to skorej o tom ako su navrhnute dosky umiestnene suciastky a to plati u vsetkeho, asi by som sa vyvaroval opensatu

quick123
Registrace: 12/2008

quick123: mě překvapil stroj: Dreambox a Homecast2000 ...oba jsou mrnousové a zahřívají se nepříliš... R^

cb21

Jo Rudolfe, tohle přináší tahle doba.
Kde jsou ty časy, kdy vydrželi v lampových radiích filtrační kondenzátory několik desítek let¨.
A to ty elektronky nějak topí.

V práci jsem donedávna archivovali vysílání na videokazety.
Jedno video Panasonic tam vydrželo v nepřetržitém provozu 24hod denně, deset let.
A kdyby se mu nerozpadla videohlava, jelo by dodnes, i kondíkama ve spínaném zdroji.
Na dnešní techniku se špatně podíváš a už to smrdí...

On Air!

Saxon

Člověk si dneska nevybere,myslím,že je to věc náhody.Táta má obyčejný zesilovač zn.Unitra a ten jede taky tak 20let a v pohodě.Nemluvím o gramofonu.Kondíky drží,žádný brum.To je fakt síla.Kondenzátor je fakt slabý článek,ale bez něj by to opravdu nešlo.

dm 520m,dm two.....

mrakodrap
Registrace: 7/2007

Nokia 9600S

12 rokov "v akcii" a ani jedna oprava...

VU+ Zero 4K, iNEOS ZX4, C-Tech 4100 Plus, Openbox SX4 HD, GTMedia V8 UHD, 2x Gibertini OP 100 (motor+36°E), PF no name 140 cm (27,5°W), 3x off-set 75/80/125 cm - 23,5°E/1°W/30°W

bmilan
Registrace: 5/2004

re :saxon

Nokia 9600 je také legenda,dva funkční kusy jsem zachránil před popelnicí,tak jsem je dlouhodobě zapůjčil kamarádům na poslech sat rádií.Jinak teď jsme dojeli z poznávacího výletu po AT vysílačích.Vidět kultovní vysílač Jauerling z venku,ze sousední rozhledny,ale i ze vnitř..to byl pro nás silný zážitek.Děkujeme nadšeným pracovníkům ORS!Jinak chlape,ta 38čka jede do už do hlavního UHF tubusu.Ten malý Kathrein na 68k jsme tam viděli dobře,skoro se divím,že jsi to u vás chytal.Právě tyto znalosti "místních poměrů" nám otevřely dveře do útrob vysílače...ale dá se to dojednat i oficiálně,stačí žádost na ORS ;)

Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK

lubbik
Registrace: 11/2006

Je to na ho...,vyvoj ide dopredu milovymi krokmi,ale kvôli predajnosti vyrobkov-myslim nizsiu cenu(a mozno aj kvôli umyselnej poruchovosti-trh musi bezat,treba predat znovu,a ked to vydrzi dlho nic nepredaju) davaju do vyrobkov par nekvalitnych cinskych smejdovych elitov.Cenu vyrobku by to navysilo minimalne(rad by som si priplatil.Alebo je to fakt ta umyselna poruchovost.

Kasr
Registrace: 8/2008

Kasr

skoro všechno je vyrobeno v Číně:-( ale jsou i dobré vyjímky...dokonce jako radioamatera a nejen mne překvapila nová Čínská vysílačka,která předčí i stroje za 20000kč R^Dle schématu vše geniální a to velmi ale velmi levně

cb21

lubbik

Máš nějaké fotky? Kdyžtak mi něco pošli, dík.
K68 fakt jela dobře, rád na to vzpomínam. K38 neni ono, to už chytá každej trouba. :)
Nic ve zlém, pochopitelně. ;)
Dneska jsem dělal DVB-T na jedné pěkné chalupě u Jaderky Temelín.

Směr Kleť byl pod kopcem, MUxy tam šli všechny, ale K22 o 13dB silnější než K49 a 50.
Nakonec jsem to přetočil na Svatobor, byla tam krásná proláklina přímo tím směrem.
Prodig byl v tomto vynikající pomocník. Je to uplná pohádka s ním pracovat, skoro si připadam, že s ním by to udělal dobře každej pitomec...
Projel jsem si Hněvkovickou přehradu a už vím, kam si udělám další etapu na kole.

On Air!

Saxon

Amatérsky postavený zosik v roku 1986 (2x25W) ide doteraz, bez poruchy. Rádio kúpene v Užhorode v roku 1982 ide doteraz, už len SV a DV. Postavili sme pri jeho počúvaní 2 domy, nespočtne krát bolo vo vode, raz dokonca skončilo v Primalexe a hraje. Dnes kúpiš TV a do pol roka potrebuješ servis :-). Zdar technickému pokroku.

4K Box HD61; parabola 80 cm; Twin monoblock 4.3

Crescenzio
Registrace: 1/2006

re :saxon

Jasně fotky ti pošlu,určitě uděláme článek na jidxc.Fakt je,že to byla akce roku.Jinak HitFM má vedle Weitry také moc pěkný vlastní stožárek s pěkným AS,ani se nedivím,že to tady tak dobře chodí.Ale tam nás udivila jiná věc.Vedle stožáru ve skále připevněná obří síťovaná parabola,tak 7-8metrů v průměru,směřující někam na ČB :O .K čemu to tam je...nevíme.Fakt je,že jí čím dál více stíní vzrůstající břízy.Nad ní byl menší stožár s anténkama na internet,nebo záchraný systém,nevíme.Záhada

Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK

lubbik

Cb21-myslel som cinske smejdy,nie cinske kvalitne vyrobky(dobre viem,ze väcsina elektroniky je z ciny).
A cim dalej,tym su vyrobky "nekvalitnejsie".Napr diseqc motory vydavajuce pazvuky uz po roku.Co z toho,ze teraz stoja par korun,ale po dvoch rokoch bude po nich.Atd...Alebo lnb-mam 16 rocny sharp a vyzera ako novy.A hoci ma deklarovanych 0,7 a 1db sumove cislo mam ho na intelsate 0,8w,lebo som s nim dosiahol lepsie vysledky ako s novymi(je to na dlhu debatu,vela ludi mi bude odporovat,ale je to tak).

Kasr
Registrace: 8/2008

@Kasr
Vzpomínám, jak tu myslím poky napsal, že svého Ferdu 8900 hned po koupi poslal Zorbasovi a nechal si vytunit kondíky..
Popravdě řečeno by mě to nikdy nenapadlo, ale vlastně proč ne? Když máš něco rád.. ;)

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

lubbik

HitFM 104,9 MHz mi tady hraje jako bejk, a to mám HB9CV namířenou na Linec. Vůbec Jauerling i Weitra mi tady jedou jak víno, asi jsem v nějakém příznivém bodu zlomu...
Pošlu Ti ty slíbené fotky mojich lampáčů. ;)

On Air!

Saxon

lubbik

Na tom Nebelsteinu jsem byl před osmi lety, ta velká parabola nás taky zaujala, nám se zdál směr na Bavorsko.

pep9k
Registrace: 2/2006
Galerie: pep9k

mrakodrap

ono záleží kde a který elyt vyschne,pokud v pulsním zdroji,tak už nenastartuješ,pokud v zesilovači z 80tých let,ani to nezjistíš,že je na polovině kapacity,pokud ho nezměříš

pierrepetr
Registrace: 5/2006

http://iphone.pravidla.cz/?qr=vysychat :razz:

Až nabudeš jakýchkoli vědomostí, bez činu jsi hloupý

juzek
Registrace: 4/2003

To-bmilan
Už jsem měnil u dvou Ks Nokia 9650 a Nokia 9600 elity v pulzním zdroji.

hobza
Registrace: 9/2006

re:

Jo,je možné,že to bylo trochu více na jih,ale nikdy jsme nic podobného neviděli a ty břízy nevím nevím,ty tomu musí vadit..

lubbik

bobo,ty máš ozaj ale veľké problemy...čo dotaz,to k.....a

AB CryptoBox HD 752...4x

jsivak
Registrace: 3/2006

Z vlastní praxe. Ferguson, Humax od Digi, Kaon, Pár set top boxů Diway, Ilusion. 1x Dreambox.

Rudolf
Registrace: 2/2006
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 33

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra