Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Kvalita/Úroveň...

Zdravím, mám parabolu Gibertiny 135x125 cm a receiver Humax iCord, dnes jsem místo iCordu napojil recever Opticum 4100 TSCX a docela jsem se divil rozdílu úrovně a kvality signálu. Zatímco iCord mi na Thoru ukazoval sílu na 100 procent tak Opticum ukazoval 75 Procent což je dost velký rozdíl...Jak je to možné? čemu mám teda věřit?

Technisat DIGIT ISIO STC 4K Ultra HD, Humax Icord HD, Gibertini 135x125cm

Dan_zx12r
Registrace: 8/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Kvalita/Úroveň...

Tak si vem nějaký karton a zkus zakrývat postupně odrazovou plochu paraboly. Podle toho můžeš usoudit "který přijímač je lepší".

Ve stutečnosti je jedno, co ti ukazuje měřák na satelitním přijímači. Rozhodující je rezerva ro okamžiku, než začne obraz kostičkovat (rozpadat se).
Takže když zakryješ polovinu paraboly a obraz pořád pojede, máš tam rezervu velkou.

U mojí karty SkyStar1 se obraz rozpadá při signálu menším než 40% a běžnou hodnotu signálu mám 70 až 85%. Výpadky obrazu mám tak maximálně 10krát za rok při hustém sněžení a silném dešti (a to mám parabolu 80cm na motoru).

colombo
Registrace: 1/2006

tak tak je to nic nerikajici udaj ktery lze srovnat tak maximalne mezi stejnymni pristroji a to jeste podle moji zkusenosti musi byt stejny i firmware(sw) pristroje. Rv

chocholos
Registrace: 11/2007

přesně tak jak píše colombo,záleží na rezervě,která tam je než se začne obraz rozpadávat.Mám tu každou chvíli nějaký ten přístroj kolegů od SD až po HD a už mě to ani nazájímá,
protože Vantage má 100%,Octagon 92%,Ferguson 98%,ale rozdíl je právě v tom,že na Octagonu může být signál tak 30% a funguje vše ok,ale u Vantage jak klesne signál pod 65% už jsou problémy.Je to dáno přístrojem,každý má jiný měření signálu.

Dreambox 800HD se,OPTIMUS OS1 plus,Optimus OS1, VU+zero, 3x SG2100 motor, paraboly GILBERTINY 105,FUBA 90,MASCOM 90,

hery
Registrace: 5/2007

V set-top boxech mají tyto údaje jenom zevrubnou informační hodnotu. Ty boxy nejsou přeci měřáky... Úroveň obvykle ukazuje to, co je na vstupu, ale nevím konkrétní hodnotu. Stejně je to s kvalitou - v boxu je to konglomerát Eb/No a BER. Každý přijímač dává jinou váhu jednotlivým hodnotám...

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS

Dusan
Registrace: 9/2004

mne ukazuje na kaone 570 kvalitu signálu 92 % a na topfielde mi ukazuje 99 %- 100 %, vždy na Topfielde mi ukazuje oproti kaonu viac percent, kdež to na Openbox ukazuje oproti kaonu okolo 78% aj ked na kaone je 92 %, to sú nič nehovoriace údaje, viacmenej je to údaj pre človeka aby akože laicky videl akú má kvalitu signálu. :razz:

3x_Zgemma_H9_TWIN_ SE Megasat_ HD_ 7_ combo

Tami
Registrace: 3/2006

@colombo

Rozpad obrazu na konkretnom stb nikdy nemôze byt na rovnakej urovni.Silno je zavisly na fec!

Kasr
Registrace: 8/2008

FEC je kodovanie v zakladnom pasme, cize prichadza na rad az po demodulacii... Pokial je kvalita signalu nedostatocna, tak ani FEC nedokaze zabranit chybam. Kostickovanie je dosledok nekvalitneho signalu na prijmacej strane.

Samsung UE32T5372 * DENON RCD-M39 * Technisat Digitradio 10 IR * NAS

Dusan
Registrace: 9/2004

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra