Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Brum vo zvuku

Zdravím páni. Chcem sa spýtať, mám Showbox S 300 momentálne, asi rok. Asi tri dni mám vo zvuku brum, nezávisle od nastavenia hlasitosti na prijímači, ľavý aj pravý kanál. Prepojenie s TV scrat, ak ho vyhodím a prehodím cez cinch, je to to isté, brum cca 50 Hz.Brum je aj pri vypnutom zvuku na prijímači. Kde môťe byť chyba? so zapojením som nič nerobil. Že by nejaký elektrolyt na zdroji? Dík.

vw1
Registrace: 1/2006
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51
Odpověď v diskusním vlákně

netace

Nezabránil bys vyrovnávacím proudům aby se ti kabelovkou dostaly do zařízení. A hlavně by sis nadělal paseku v NF vedení. Ten kondík u koaxu funguje jako filtr pro nízké frekvence, což ti u VF nevadí, am je to žádoucí. Pokud si ho vrazíš do signálu v základním pásmu tak ti ořeže přenášené frekvenční pásmo zvuku.

davidkriz
Registrace: 8/2009

RE: Brum vo zvuku

Tak problém vyriešený. Podľa rady som medzi koax UPC tienenie dal kondík 22nF a brum zmizol. Všetko je OK. Ešte dodatok:) TV mám Samsung, má len obyčajnú vidlicu s dvojžilovým káblom:)Dík za vyriešenie problému:)

vw1
Registrace: 1/2006

@davidkriz

Takže jediný co fakt může pomoct je rozebrat prodlužovák s pěti zásuvkami a šoupnout ten kondík mezi nulák a zemnící drát. Na tomto prodlužováku je komplet pc a v jiné zásuvce domácí kino. Při propojení kabelem jack 3,5 v pc a výstup do d.k. cinchy je hodně vysoký brum. Otočení vidlice u d.k. nepomáhá, brum je stejný.

netace
Registrace: 12/2008

netace

Do napájecích kabelů nevrtat, nerozebírat prodlužky a necpat tam žádné kondíky!!!
Bavíme se tu o VF kabelech, anténa, kabelovka, satelit. Co z toho a kde máš zapojeno?

davidkriz

Já měl za to, že se bavíme o brumu, tak jsem to sem šoupnul taky. Je to taky problém se zvukem a někde se tam těch 50Hz bere. Podle této stránky http://www.tvfreak.cz/art_doc-F2E5B6A1BAC13849C125727C0059FDE2.html by to mělo jít taky odstranit.

netace

No já jen nevím jestli tedy toto vlánko četls od začátku? Nebavili jsme se o žádném kuchání napájecích přívodů. O brumu se bavíme, máš evidetně stejný problém. Pochází to většinou z kabelovky. A to cos poslal je tu také ode mne ze začátku vlákna. Přečti si to vlákno celé popořadě (krom těch zaručených "rad" o odpojování uzemnění prosímtě ;-) a jistě se dopracuješ k řešení toho samého.

davidkriz

Četl jsem to od začátku a jedná se tu o kabelovku UPC. Uzemnění u pc musí být, to mi je jasný,ale kupovat ups se mi k vůli propojení zvuku doopravdy nechce. Musí být nějaký způsob jak toho brumu se zbavit.

netace

nikdo o UPS nemluvi! Nepleť UPC a UPS :-) Žádné UPS nikdo nekupuje... ;-) UPC je poskytovatel kabelové televize :-) UPS je záložní zdroj (jeden z výrobců je firma APC, tak se ti to asi spojilo dokopy), o tom tu nepadlo ani písmenko :-)
Proto základní otázka jako u prvního dotazujícího: máš anténu, kabelovou televizi, satelit? Pokud ano jak a kam zapojeno? Když to vypojíš zmizí brum?

davidkriz

Pojmy si nepletu a není to u mě doma. Řešilo se to tu kdysi a teď nevím kdo mi tu radil abych koupil upsku. Je to jednoduchá kombinace - jedna místnost 3 zásuvky. V jedné zásuvce je ten prodlužovák k vůli napájení pc, tiskárny, monitoru, repro a ap routeru(anténa ukostřená není). Druhá zásuvka - domácí kino, dvdrecorder a tv (anténa vede přímo do recorderu). Vše je propojeno scarty. Pokud k tomu kinu se připojí ten stereo kabel mocí diskmenu - brum tam není, když se to propojí s pc tak ten brum tam je. Otočení vidlice od d.k. nepomáhá.

netace

davidkriz

Maš uplnu pravdu, ale ani jeden satelit myslim STB nema napajanie s 3ma tkz.drotmi.V spoločnej sieti ti zem nahodia odbornici??????? ale neviem ktori.

jano1904
Registrace: 10/2007

No jasně, ale pochop, že nemůžu vědět co se tu "kdysi" řešilo UPSkou. Vycházíme z tohoto vlákna a v tomto vlákně o tom nepadlo ani slovo. Tak vše propoj jak popisuješ, pusť něco, aby byl slyšen ten brum. Odpoj anténu a napiš jestli brum zmizel?
A co to má s discmanem? Ten snad jede na baterky... řešíme snad PC vs. audio/TV.

davidkriz

jano1904

Psalo se tu o TV která MÁ připojení 3-žilovým kabelem, tedy kostru připojenu na zemnící kolík. Dále tu někteří plácali o rozebírání prodlužek. Tak o tom se bavím, ne o STB s dvoužilovou zástrčkou...

davidkriz

Komp zůstal zapojený, jinak vše kromě toho d.k. jsem odpojil vše ze sítě, jenom pro upřesnění informací. S diskmenem ten brum nebyl.

netace

davidkriz

Však mu tu už niekto napisal,daj naplno zvuk so satelitneho prijimača a v televiznom prijmači si zvuk pridaj alebo uber.Ak ma na sat.prijimači ubraty zvuk na minimum tak sa nemože stažovat.

jano1904

tak já nevím jestli si rozumíme, asi jeden o voze a druhý o koze... Zapoj to jak jsem popisoval, neodpojuj nic od sítě a nic nevypínej! tak těžko najdeš problém když to odpojiš!Odpoj přívod antény, ať vede kamkoli (do TV, d.k., rekordéru). Pokud zmizí brum použij návod výše uvedený.
S discmanem to nemá smysl jakkoli plantat, ten jede snad z baterek a není spojen s PC!

davidkriz

anténa to nedělá - vyskoušeno

netace

Pokud je to složitější zapojení tak je to těžko takto na dálku řešit bez znalosti situace na místě...

davidkriz

Nic složitého to není, jeden okruh a 3 zásuvky. Jedna zásuvka komplet pc, druhá zásuvka tv, d.k. recorder. Scarty vedou s d.k. do tv a s recorderu do tv. Sestava s tv hraje bez brumu, pokud se připojí pc, tak brum je.

netace

co mas v tom PC jeste pripojeno? LAN?

davidkriz

lan je pouze to apčko

netace

vw1

Však ak prehodiš na cinch,to maš to iste zapojenie ako scart.Ale už som napisal,prečitaj si moj prispevok.

jano1904

Zvrklo se to trochu jinam,ale s propojením s PC jsou taky problémy,které jsem před léty řešil taky.Upozorňuji,že nikomu tento postup nedoporučuji,ale já jsem to vyřešil ke své spokojenosti,ač proti normám.Vyhodil jsem zemnící kolíky z rozdvojky u PC a mám klid už asi 5 let,ještě žiju,nikomu to nedoporučuji,ale funguje to.Teď mě spousta z vás napadne,nikomu to necpu,rozumíme si!!!!!!!!!!

pierrepetr
Registrace: 5/2006

je mi to jasný, vyzkoušíme - uvidíme, na vlastní triko

netace

Oprava, měl jsem na mysli ochranu nulováním. A ne je provedena, ale mohla být provedena(ve starých instalacích podle starší normy). Nejsem revizák nn, nikoho nezabiju :))

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535

Brum ve zvuku, případně v obraze se může vyskytnout pokud je sestava přímo galvanicky spojených přístrojů připojena více než jednou k ochrannému vodiči(kolík u zásuvky)nebo zemnímu potenciálu. K zemnímu potenciálu můžema být připojeni např.anténou připojenou k hromosvodu, taktéž i satelitní s motorem, kabelovka nebo STA. Anténa se dá oddělit poměrně elegantně izolačním členem, satelit s uzemněným motorem od TV nebo PC s kolíkem obtížněji (nf a videooddělovače příp oddělovací trafo do napájení). Odpojovat ochranný vodič v zásuvce v žádném případě nedoporučuji.

petys
Registrace: 8/2007
Stránka: 1 [ 2 ] 3
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 51

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra