Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Technika

Jaký LNB na ASTR1 a 3 pro 4 přijímače

Vážení, můžete mi doporučit LNB pro Astru 19 a 23, příjem na 4 přijímačích. Děkuji

mvavrusa
Registrace: 7/2009
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Jaký LNB na ASTR1 a 3 pro 4 přijímače

http://www.gisow.cz/satelit/KONVERTORY/MonoQuad/SILVQ-Silver-Sky-MonoQuad-LNB-01dB.html

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

Smysl monobloku vidím pouze při použití s konkrétní parabolou pro kterou je určen a max. pro jednoho účastníka. Při poruše jednoho lnb nebo jednoho ze čtyř diseq ho budeš měnit celý. A to nemluvím o tom, že tam mohou být čtyři různé stb a některé si s jeho typem přijímače nebude korektně rozumět. Jeden ze čtyř uživatelů si může časem chtít přidat pozici - menší problém, z vyššími náklady.
Prostě monoblok quad je pro mě nesmysl. Vhodný pro toho, co neumí udělat pár eFek navíc. Ani nepíšu držgrešle, protože 2quady a 4diseky, 8 propojek a 16eFek mě stojí skoro stejně.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

oprava, jeho typem přepínače nebude..

Tomik535

Jaký LNB quad a jaké 4 disegy ? Nasadit 16 eFek na kabely zvládnu.

mvavrusa

na tyhle silny druzice ti staci jakykoliv LNB . nepotrebujes zadny reklamni 0.1dB sumy ani nejaky opravdovy super lovecky nacini . tyhle druzice tady jeden uzivatel chyta na poklici od hrnce :)

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

já mám
Mascom MC M4-QS03
Universal monoblock 4.3
Quad LNB
spokojný sním R^

🇸🇰

Jupi
Registrace: 5/2007

Můžete mi někdo prosím upřesnit jaký typ LNB a typ přepínače a jak to pak propojit ?

mvavrusa

Tak třeba dvě tahle lnb
http://www.eltasat.cz/konvertory-lnb/golden-interstar-quad-gi-204s-platinum-x
a ke každému přijímači jeden tento přepínač ,tedy čtyři
http://www.eltasat.cz/lnb-prepinace/globo-6012

AmikoAlien8900/GM Unibox 2

bigj
Registrace: 1/2009

mvavrusa

Nevytvářej blbosti a dej tam ten MonoQuad. Nevím, proč byses měl drbat levou rukou za pravým uchem, když to jde jednoduše. Víc eF konektorů taky může časem znamenat víc problémů. Montuji je běžně a s žádným problémem jsem se nesetkal.Prostě to co píše Tomík je pro mě nesmysl. Vhodný pro toho, co neumí udělat věci jednoduše.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba

v pripade prvniho problemu ti vsichni ostatni zucastneni jiste podekujou, jak je ten monoblok hrozne vyhodnej.
neprinasi to moznost zadnyho moznyho rozsireni. az takovej ci podobnej tazatel zjisti, ze by mohl lapat nejaky ceskoslovensky stanice na 1W at uz digi nebo upc tak mu bude ten veleslavnej monoblok akorat na prd.
jsem pro to, aby si tazatel koupil treba inverto red, to mu bude bohate stacit, nejaky ty diseky a klidne rovnou nejakej 4x at si muze pripojit jeste tu zbyvajici astru.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Tomik to myslí dobře, ale

pro tazatele mvavrusa bude Quadmonoblok určitě nejjednodušší a naprosto dostačující řešení.

Inverto, Koscom, Mascom jsou značky, které jsou jistotou dobrého nákupu monobloku.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

Prosím vás pane, nám teď zrovna před vánocemi přestala hrát jedna družice, švagr, co tomu rozumí, nám zkontroloval nějaké nastavení v té krabičce pod televizorem a sousedům to hraje! A to nám teprve před měsícem skončila záruka a my si mysleli, jak jste nám to udělal dobře! - Ale jistě paní, to není žádný problém, stačí si nachystat 1700 za nové lnb + cestu a montáž. Dám vám teď lepší, to určitě vydrží navěky! Mohli byste se na to třeba se sousedy složit a mít společný vánoční dárek! Vždyť je to tak jednoduché, přece vás nenechám ve štychu! :laughing:
Ne Kubíku, takhle jednoduše to nechci.
Kdy jsi montoval svůj první..

Tomik535

Tomíku, to už je opravdu dlouho.Moje zkušenost je taková, že pokud se LNB (a to jakékoliv) porouchá, tak to je buď hned, nebo do pár dnů, ale to je výrobní vada. Ty co jsou v provozu déle, tak se prakticky nemění.Jednoduše řečeno, montuji pouze to, co je pro zákazníka lepší a levnější. Pokud tvůj cíl je každého podojit, tak prosím. Je to tvoje volba.

kuba

A kde jsi přišel na těch 1700Kč. Já je dodávám za 1 340Kč, nevidím důvod být dražší.

kuba

Dobře, tedy těch tvých 1340, na tom nezáleží. 2quady, 4diseky, 1mf, 16F a 8propojek se do té ceny vejde taky. Jen je s tím víc práce.
Ale při náhodné nekompatibilitě diseq přepínače, když si jeden uživatel změní stroječek, stačí vyměnit ten do 55,-
A to nemluvím o možném rozšíření do budoucna a přesnějším nastavení na různých parabolách a skew. Ale pro někoho jsou to možná detaily.
Je mi to jedno. Už mě to téma nebaví.

Tomik535

Prosím jaký Monoblock 4,3 Single doporučujete myslím značku , máte někdo zkušenosti s 0.1 db. Monoblock 4,3 Single značku nevím asi DIABO , není to jen reklamní trik nebo jsou lepší . BODU TO MÍT NA 60 cn parabole .

standa111
Registrace: 11/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra