Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: LCD, plazmy, CRT...

Plazma, LCD, LED TV.

Jaký rozdíl je mezi těmito třemi televizními přijímači, na jakém systému každý pracuje, jaké výhody nebo nevýhody mají jednotlivé TV?

skynett
Registrace: 8/2009
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Plazma, LCD, LED TV.

chceš se vzdělávat ,nebo koupit,ať tak ,nebo tak,vše ti zodpoví každý dobrý prodavač a taky koukej jak se ti to líbí

pierrepetr
Registrace: 5/2006

plazma a laska

:) plazma sviti kazdej bod solo, ma takrka minimalni odezvu vetsi barevnou hloubku a stejne se najde expert kterej tvrdi, ze lcd je lepsi , ac ma podsvicenou celou plochu, nebo jen segment(LED) a je pomaly jak vozraly tele (min 30ms u nejslozitejsich prechodu). nehlede na to, ze cerna barva se na LCD tvori podsvicenim . kdo by rek, ze u LCD umej ze svetla udelat tmu. maji asi dostatecnej prisun LSD pro majitele LCD.
plazma zere trochu vic, pri vhodnym eco rezimu to je nepatrne vic nez LCD, pri sledovani temnejch filmu to muze byt i mene,neb LSD sviti vsude a furt.LED neni reseni, neb v jednom segmentu muze svitit i nesvitit , me to neprijde jako systemovy reseni i kdyby ten segment mel 16x16px

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

Jde o vzdělávání, mě, určitě i ostatní by zaujímalo, jak je to s těmi TV, kdyby se našel obchodník případně odborník který bi to věděl vysvětlit jako kdybych byl v obchodě.

skynett

obchodnik bude dycky chtit prodat. obchodnik neni zaruka vzdelani.

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs

http://cdr.cz/a/26450/
k tomu je zde dokonce i tema
https://www.parabola.cz/forum/topic-34435/
kazda z obou technologii za tu dobu urazila kousek cesty a neni snadne rict jestli cesta byla spravna ci ne. to je vesteni to ja nedelam ja jen hadam. je tu volba a to je na tobe.

bublajs

dík za info.

skynett

Bublajs, proč ho mateš ? To co tvrdíš platí možná pro nejlevnější kategogie. A ta barevná hloubka u Plazem, to je snad fór :-)
U vyšších katerorií kvalitou LCD válcují plazmy na plné čáře zvláště ta, podsvícená diodami.

Nervoš
Registrace: 1/2006

bublajs

plazma-topení s obrazovkou.mám sharp lcd a plasma se nechytá

kuldan
Registrace: 11/2006

Oblibeny flame :)
V prvni rade se musi urcit nejake srovnavaci kriterium; pokud jim je cena a uhlopricka pres 40", tak v cenove kategorii do 30 000 Kc plazmy s prehledem valcuji LCD ci LED TV (zatim, v budoucnu bude asi jinak). Jina situace je u u drazsich LCD ci LED TV, ale ne kazdy na to ma ci je ochoten zaplatit treba 60 000.
Kazdy bude tvrdit, ze to co ma doma je nejlepsi, ale ja jsem zatim nevidel v teto cenove kategorii srovnatelny obraz u LCD ci LED s plazmou.

Fuba 85, Inverto Black Premium, SG-2100A Moteck, Skystar HD2, HTPC

pavsla
Registrace: 6/2006

Nekonečné téma plazma versus LCD. Já rozděluji ženské na pěkné a škaredé a ne na blondýny a brunety. TV rozděluji na dobré a špatné a typ displeje mne vůbec nezajímá.

visper
Registrace: 5/2008

@visper

myslím si,že tohle je konečně normální pohled na věc a danou problematiku co si tedˇ řekl! Myslím co se týče tv-ne těch bab :laughing: :laughing: Ale nadruhou stranu... :-) Zcela jistě jsou prostě plasmy dobré,výborné a také k hovnu.A to samé lze říct o každé jiné tv.Hlavní je,aby s ní byl spokojen kupující a ne se pořád zbytečně vyptávat! Éto vsjo :-)

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

http://www.crutchfield.com/S-sAXfiNMHHXF/learn/learningcenter/home/tv_flatpanel.html
http://www.cnet.com.au/plasma-vs-lcd-which-is-right-for-you-240036500.htm
google to prelozi pekne,
ti jemz nektera tvrzeni pripadaji vtipna, by si meli nastudovat o cem je rec. zacatek muzou najit na wikipedii.

bublajs

tv---....

celkem rozumná diskuze-je potřeba,protože v obchodě vám prodavač vychválí nejvíc to čeho se potřebuje zbavit a soused vychválí to,co má doma.Mě by ještě zajímalo,jak je to se životností a poruchovostí těhle televizí.Mám starou Philipsku-10 let(šlape bez poruch)a vím že už mě taky čeká výměna. R^

vvz2005

Kamarad si koupil lcd s led diodama a po 3 mesicich uz ma 3.Jinak vzdy odesel led system podsbiceni.Znacku neuvadim jiste si domyslite o kterou jde.

Fanyn
Registrace: 11/2007

Opravuji podsviceni.

Fanyn
Registrace: 11/2007

@Nervoš

A kolko ze tam je tych diod na podsvietenie, ako mi zarucis ked je biela vedla ciernej ze cierna bude cierna a bila bude biela, leda ze by dioda svietila iba na biely bod, ale ja som taku LED este nevidel, ale ty asi ano, rozmyslaj uz preboha hlavou

marek66
Registrace: 6/2006

@kuldan

Máš pravdu.Plazma topení obrazovkou.Ale obrazu na plazme sa LCD Sharp ani náhodou nevyrovná.

Milan C
Registrace: 4/2006

@Milan C

ano? tak se pak mrkni na X-sovou řadu Lcd od Sharpu...Nic lepšího nenajdeš,ale musíš na ni v první řadě mít... P

jamess96

dodatek

její spotřeba s uhlopříčkou 52palců (cca 130cm) je pod 100W (96W) a o není zdaleka vše.Je nacpaná novými technologiemi ale to je i nová řada Panáčů...

jamess96

dneska sem osahaval LCDcka v okeji, kdyz sem tam sel pro zehlicku a vazne se podivuju nad tim, ze vam nevadi, ze ty LCD topej asi stejne jako PDP. nejvic me tam pobavila skupinka, ktera si tam kupovala lcd a zaslechl sem tam neco , ze LG je spicka v LCD :) tak ze to koupej :))))

bublajs

jamess96

Ano. Videl som ju. Myslel som plazmu a LCD nás smrteľníkov v cenovej relácii 25-38 tisíc.V tom je plazma Panasonic č.1.

Milan C
Registrace: 4/2006

kuldan

Děkuji pěkně,....sharp, to je opravdovej děs, nic horšího jsem zatím neviděl. Při montážích satelitů to mohu porovnat a sharp, to je jak když má televize LCD vyrážku. U jednoho zákazníka který nad ní brečel, se mě ho zželelo a taky jsem byl zvědavej, tak jsem se pokusil ji doladit, .....a nic. Mít ji doma, tak šla zpátky.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

@kuba

ty si skutečný KUBA...

jamess96

jamess96

Narozdíl od tebe, vím o čem mluvím. Denně to vidím u zákazníků.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

jojo Panasonic plasma forever R^

Milaaano
Registrace: 1/2008
Stránka: [ 1 ] 2
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 26

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra