![]() |
|
Zapojení sat+tv+rekorderMám novou plazmu Panasonic TX-P42C10E,sat.IPBox 910HD/250disk/,DVD rekordér Panasonic.Plazmu jsem samozřejmě zapojil se satem přes HDMI/1080i/,paráda,úplně jiné kafe oproti CRT.Nastal ale drobný problém,na skartu do rekordéru není signál, musel bych jít zpět na rozlišení 576 abych mohl nahrávat do rekordéru a to se mi pravda nechce ani náhodou.Mám tomu tedy rozumnět tak,že není žádná cesta to dostat do rek.při zachování 1080i do TV?Já problém nemám, protože nahrávám na HDD,ale asi ho brzy budu mít/manželka zatím umí pouze na rekordér/.Je tedy teď odkázána pouze na analog TV,ani DVB-T na rekordéru nenaladím,zapojené to mám snad všechno dobře/laboroval jsem s tím už dost/Díky za Vaše zkušenosti.P. |
paso
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 11 |
![]() |
|
Opravduje v obraze SD patrný rozdíl při tom upscale na 1080i?TV si to sama neupraví do svého native rozlišení stejně?Potom by bylo po problému ne? |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 458 |
![]() |
|
RE: Zapojení sat+tv+rekorderco řešíš s kvalitou,stejně je to nahrávač PALU |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 381 |
![]() |
|
RE: Zapojení sat+tv+rekorderto je spis takovej malej problem ipboxu. proste neumi naraz hdmi a scart. rozhodne existuje genialni reseni. vyhod ten dvd rekorder a manzelku nauc nahravat v ipboxu. neni to vubec slozity.Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
Učitelka se bude učit!Díky za názory.P. |
paso
![]() |
|
RE: Zapojení sat+tv+rekordermuze to naprogovat krz epg, nebo to naprogovat casovacem nebo to muze naprogovat pres www . jinak kdyz pustis nahravani tlacitkem, tak to nahrava jen hodku a pul, to lze zmenit modrym tlacitkem. at si uzije, moje manzelka je taky ucitelka a normalka nahrava :)Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
Díky!Toto bude asi nejlepší řešení.P. |
paso
![]() |
|
Řeš to přes Y Pb PrNa výstupu Y Pb Pr AB IP boxu signál máš, pokud nastavíš:Menu - Syst.nastav. - Nast.AV: TV systém - 16:9, Poměr.. Pilar box, Výstup SCART - CVBS,(v této poloze je zapnut signál na cinch Y Pb Pr), rozlišení 1080 I-50 ... pro audio ještě potřebuješ propojit L a R. Manželku nepodceňuj. Aby stlačila černé tlačítko s červenou tečkou, to se snad naučí. Na konci stiskne tlačítko se čtverečkem a ukončí nahrávání. Je to mnohem jednodušší než na jakémkoliv DVD. Totéž platí i o Časovém plánu nahrávání... Nic jednoduššího se snad nedá udělat. Vždyť to s brýlemi zvládnou i osmdesátiletí důchodci v domově důchodců. |
bob.r
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 907 |
![]() |
|
Pro Bob.r-aMoc děkuji za radu,vyzkouším.P |
paso
![]() |
|
![]() |