![]() |
|
kdo mi poradí a pomůže?Zdravím,stojím před velikým problémem.Rozhodl jsem se obměnit doma televizi a potřebuji poradit co koupit.Mám zájem sledovat převážně sportovní přenosy v tv,jinak na televizi moc nekoukám,nejsem filmový maniak.Na dvd také moc nekoukám,pouze hudební záležitosti,např.rockové koncerty.Používám ještě playstation3 na hraní her,ne na sledování bluray disků.Mám spoustu starých videokazet se sportovními přenosy,tak na ty také semtam kouknu.Jde mi hlavně o to,abych dobře zvolil televizi,na kterou se bude opravdu dát dívat.Vím,že bude nutné koupit i dobrý satelit,abych předešel nedobrému toku signálu a špatné kvalitě obrazu.Chtěl bych i v tomto poradit jaký vybrat vhodně.televizi bych chtěl o velikosti 110-120cm úhlopříčka.Jakou televizi by jste mi doporučili (typ a model) ? Který satelit by byl pro mě vhodný a jaký provozovatel s nabídkou?Děkuji mnohokrát.hedvik |
hedvik
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 38 |
![]() |
|
Zcela obecně.Rada nerada.Provzovatel, který šíří programy s přenosy 720p - toho bys potřeboval - existuje takový ? Na sportovní přenosy raději plasmu. Video s sebou do prodejny, zkoušet a zkoušet. Satelitní přijímač jakýkoliv spolehlivý s DVB-S + S2. Přiznám se, že na TV moc nekoukám. Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
Registrace: 10/2006 Příspěvků: 3 044 |
![]() |
|
mirasatAno, existuje. V tomto rozlišení pojedou oba Německé veřejnoprávní programy.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
re:televizi asi plasmu od Panasonicu a satelit,no to je otázka,ač je prodávám a montuju,nemám v HD ještě jednoznačného favorita.Spíše ti každý doporučí,co má doma.Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 1 807 |
![]() |
|
to lubbika jaký model tv by jsi doporučil?a co se týká satelitu,tak co by pro mě bylo nejvhodnější řešení....jde mi hlavně o fotbal,muziku...nic víc nepotřebuji...ale jak jsem říkal,chci mít krásný obraz....viděl jsem obraz u kolegy,má digi a lcd LG ale třeba na sporty se nedá dívat...díky za odpověď.... |
hedvik
![]() |
|
HD a .mkvNedávno jsem slyšel stížnost na zrno v .mkv 1080p.Na můj dotaz na datový tok těchto souborů mi bylo odpovězeno hodnotou do 10Mbit/s. Holt je to málo. Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
![]() |
|
RE: kdo mi poradí a pomůže?Pokud plazmu, pak Panasonic, nebo absolutní TOP je Kuro od Pionner.TX-P42G10E TX-P46G10E TX-P50G10E ideální poměr výkon/cena http://www.panasonic.cz/vyrobek.aspx?id=AAB_4866 S tím HD přijímačem má lubbik pravdu - přidávám doporučení na Vantage. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: kdo mi poradí a pomůže?UPC hodlá přejít na THOR, v průběhu souběhu s ASTROU bude možno posoudit rozdíl v kvalitě obrazu - takže uvidíme.Problém často bývá již na distribučních trasách, ve Sky a CS Linku se pak projeví výsledek celého řetězce na přecpaných transpondérech. V HD tam jedou jen Eurosport a Nova sport, vesměs se však nejedná o nativní HD. Proto jsou náznaky snah rozlišovat během přenousů ještě piktogramy HD a Native HD. Digi - hm :))) Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
![]() |
|
re:Kuru už asi nesežene,fakt je,že i na obyčejných SD Kaonech,byly zprávy na Nově obrazově o mnoho lepší,než má 90%lidí na ty levné LCD z Novy HD.Satelit fakt nevím,výsledný obraz zásadně ovlivňují datové toky-v našich končinách nízké.Takže bych ti doporučil nějaký obyč HD stroj a ušetřené peníze investovat do předplatného HD Plus balíčku.Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
![]() |
|
to mirasatdíky za další info.Nejsem v tomto oboru zcela kovaný,tak zjišťuji co se dá.Digi se směješ,takže je to asi úplně o ničem,že pokud člověk má lcd či plasmu.Připadá mi to trošlu o niem,kkyž se tu několik let mluví o digitlizaci za účelem zkvaltnění programů atd...,ale přitom je to možná celé nedomyšlené nebo nevím jak to nazvat....vždy jsem si myslel,že pokud budu mít dobrou tv a satelit,že by neměl být problém,když ty programy vysílají v digitálu,ale je to všechno jinak.Jde mi hlavně o ten sport,na to se vážně nedalo dívat,to co jsem viděl |
hedvik
![]() |
|
to lubbikAha,jasně.A poradil by jsi který stroj tedy?aby to nebylo na chvíli,ale byla možnost s tím nějak alternovat.A jak říkám,jde mi o naše základní programy a hlavně chci sport,nic víc od toho neočekávám.díky.H. |
hedvik
![]() |
|
RE: kdo mi poradí a pomůže?pokud televizi tak lcd sharp dh 77 a vantage 8000hd. |
kuldan
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 236 |
![]() |
|
RE: kdo mi poradí a pomůže?S žádnou plasmou chybu neuděláš, u LCD je potřeba vidět obraz na vlastní oči, u LCD s cenou roste kvalita obrazu (zhruba řečeno).Takže než se blbě ptát na této diskusi, je lepší zajít do obchodu, a vybrat si očima a obsahem šrajtofle, věř mi ;-) |
Martin79
Registrace: 7/2008 Příspěvků: 1 697 |
![]() |
|
re:No kupovat jedině podle očí a podle zdroje signálu,který hodlám nejvíce sledovat.LCD se mě teda moc nezamlouvají,sic je sám mám,ale trochu jiné třídy(Philips,řada Cinemos)Pak jsem ještě v Rakousku viděl pěkné Lowe.Sat nevím,hodně prodávám Ferguson 8900,ale i on,stejně jako všechny ostatni HD saty,má své drobné mouchy.Proto říkám,že nemám jasného favorita.Asi jsem moc náročný...Jak znám lidi,tak ti skoro nikdo nepřizná nějaké mouchy u jeho přístroje..Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
![]() |
|
to lubbikTo je mi novinka, že Pioneer už nevyrábí plazmy.Na co asi koukám? Plazmy nyní prodávají i bez tuneru. |
tvman
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 271 |
![]() |
|
re:plaZmy určitě nevyrábí nikdo.Jinak jsem chtěl ještě jeden konkrétní model řady Kuru a už před měsícem nebyla ani v Praze...Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
![]() |
|
RE: kdo mi poradí a pomůže?Podívej, kanál na UHF má šířku 8MHz do ní při používané konfiguraci DVB-T, MPEG2, 64QAM ... dostaneš v totálu 22 Mbit/s toku. Tento signál je nevhodný minimálně na příjem za pohybu (jak je to s jednofrekvenční sítí a příjmem v členitém terénu raději nevědět).Při MPEG 2 potřebuješ na 576i 9 Mbit/s, takže ti vychází neúprosné uspořádané SD multiplexú: MUX 1: ČT 1 + zvuk 640 kbit/s + EPG + TXT, ČT 2 + zvuk 640 + EPG + TXT MUX 2: ČT 4 + zvuk 640 kbit/s + EPG + TXT, ČT 24 + zvuk 640 + EPG + TXT Pokračovat asi nemá smysl... Nehřeš slovem; neber si nic osobně; nevytvářej si domněnky; dělej vše, jak nejlépe dovedeš. (Don Miguel Ruiz)
|
mirasat
![]() |
|
@lubbikKaždý přístroj má mouchy. Jenom v mé staré televizi jich bylo nepočítaně. A těch pavouků!:-D |
Martin79
![]() |
|
@mirasatTak to jsou KRÁLOVSKÉ parametry. Ty jo... |
Martin79
![]() |
|
![]() |