Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Srovnání SD a HD verze vysílání ČT

poslední dobou bojuji s myšlenkou pořídit HD přijímač. Na druhou stranu se mi zdá kvalita SD vysílání minimálně ČT na slušné úrovni (signál z Astry 23,5°). Jaké jsou vaše subjektivní pocity, poznám rozdíl ?? :-/

Jaivanecek
Registrace: 3/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Srovnání SD a HD verze vysílání ČT

Je na slušné úrovni, ale rozdíl poznáš. Hlavně u native HD. Teda pokud nekoukáš ze čtyř metrů na metrovou úhlopříčku ;-)

Martin79
Registrace: 7/2008

Hmm, metrová úhlopříčka to je (plasma), metry to budou tak tři :) Ale stejně asi tu Arivu 200 na Vánoce koupím.Dík.

Jaivanecek
Registrace: 3/2007

Prave tu Arivu jsem si taky poridil a vcera jsem celej den zkoumal v podstate 3 signaly, bezne SD z pozemniho vysilani, pak prepocitanej SD a samozrejme HD.Porovnaval jsem to na vice programech, ale CT jsem nevynechal a muzu ti rict ze jsem si taky myslel ze mam na svem LCD skvely obraz z pozemniho vysilani, ale i ten upscaling ze sataku ho v pohode trumfnul a obraz byl znatelne lepsi a to nemluvim o tom kdyby to bylo HD.Jinak vcera davali na Nova sport HD zaznam z ligy mistru a obrazek HD byl jako vino.Ovsem treba promo vysilani nemeckych HD se mi zdaji lepsi.

ladys
Registrace: 10/2009

ad promo HD vysílání - pokud chci někomu ukázat, o čem je a jak vypadá HD vysílání, vždycky sáhnu po LuxeHD (mám natočeno jen na 23,5). Ono to promo HD je dělané primárně na efekt - všechno super ostré díky maximální hloubce ostrosti, výrazné kontrastní barvy, atp. D.

Duchacek
Registrace: 4/2006

LuxeHD (dříve Astra promo na 23,5) má datový tok cca 12-13M.
Ale AstraHDPromo na 19,2 má datový rok 20mega, to teprve něco.
R^ R^ R^

šibal
Registrace: 8/2009

mít doma HD přijímač je rozhodně velké plus. Pokud tě nákup finačně nezrujnuje, tak rozhodně koupit.
Lze porovnávat Nova SD - Nova HD, podobně u ČT 1. Já volím vždy HD, i když je primární zdroj videa SD. Kvalitnější "přenosová trasa" do domácnosti je znát.

Orion
Registrace: 1/2006

tu arivu jsem koupil a kvalita HD a SD ? nebe a dudy ;)

vicini
Registrace: 10/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra