![]() |
|
přestup od UPC k Cslink na Homecast S3000CRpopíšu situaci:mam stavající instalaci od UPC (staří cca 5let) s příjmačem Homecast S3000CR. A chci přejít na Cslink. A jelokož jsem v tomto oboru laik, tak bych se chtěl zeptat na pár věcí. Koupil jsem kartu Cslink a vložil do příjmače. V příjmači jsem aktualizoval firmware a srezetoval do výrobního nastavení. S anténou jsem zatím nehýbal. Signál z družice Astra 3A/1E nechytám žadný (u ostatních družic v seznamu signál je) je to normální? (Anténa je velmi špatně přístupná, tak než polezu na třechu chi vědět více). Stačí k příjmu Astry 3A/1E single konvertor? Co všechno budu muset vyměnit/předělat? Děkuji za jakékoliv reakce. |
mayk
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 2 |
![]() |
|
RE: přestup od UPC k Cslink na Homecast S3000C...Ak si mal parabolu nastavenu na UPC (Astra 19,2),tak ju bude musiet malicko pootocit dolava..a pokial nie je nic poskodene,tak nebudes musiet nic menit ;)Človek má tri cesty ako múdro konať. Najskôr premýšľaním: To je tá najušľachtilejšia. Druhá napodobovaním: To je tá najľahšia. Tretia skúsenosťou: To je tá najtvrdšia.
|
Blooddog
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 4 269 |
![]() |
|
RE: přestup od UPC k Cslink na Homecast S3000C...I kdybych ti poradil mf nebo monoblok, raději bych stejně tou parabolou otočil na západ. Beztak to bude ta jejich 60ka..Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
Koupilkartu CS link to mu moc nepomuže otočit na západ nebo snad ano? |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 458 |
![]() |
|
hoboTo urcite nie.....tam CSLink nechyti...musi tocit na vychodČlovek má tri cesty ako múdro konať. Najskôr premýšľaním: To je tá najušľachtilejšia. Druhá napodobovaním: To je tá najľahšia. Tretia skúsenosťou: To je tá najtvrdšia.
|
Blooddog
![]() |
|
No právěproto jsem to nepochopil.Kousek na východ a ta parabola od UPC by možná utáhla i třeba ten monoblok na 19,2-23,5.Nejsou zas tak špatné,spíš naopak. |
hobo
![]() |
|
hobopresne monoblock by bol najlepší nápad to len vymeníš konvektor R^🇸🇰
|
Jupi
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 17 338 |
![]() |
|
RE: přestup od UPC k Cslink na Homecast S3000C...Nj, už mi z toho je.be :scared:Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
RE: přestup od UPC k Cslink na Homecast S3000C...ok takže je možnost místo natáčení antény instalovat monoblok a přepínač pro 2LNB a v příjmači si nastavit DiSEqC atd...je to na zvážení.. další investice cca 1500. |
mayk
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 2 |
![]() |
|
RE: přestup od UPC k Cslink na Homecast S3000C...To uz je na tebe ako sa rozhodnesČlovek má tri cesty ako múdro konať. Najskôr premýšľaním: To je tá najušľachtilejšia. Druhá napodobovaním: To je tá najľahšia. Tretia skúsenosťou: To je tá najtvrdšia.
|
Blooddog
![]() |
|
Nenípotřeba přepínač a monoblok stojí kolem pět-šest stovek.Přepínač je v monobloku. |
hobo
![]() |
|
RE: přestup od UPC k Cslink na Homecast S3000C...do monobloku se nepouštěj,na 60tce je to na hranici příjmu,ani odborník by se do toho nepouštěl,každopádně by nešlo jen o výměnu ,ale o precizní nastavení paraboly |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 381 |
![]() |
|
Odborníkto u mne na chalupě instaloval na 60,protože tam 80 nešla kvuli komínu a zatím to maká.No a přívalový déšt to už nejdou i podstatně větší paraboly.Normální déšt a sníh nevadí.Asi také záleží na lokalitě. |
hobo
![]() |
|
RE: přestup od UPC k Cslink na Homecast S3000C...Se současnou parabolou musíš otočit na východ o 4,3°.Monoblok ti nedoporučuju. Co jsem se tady dočetl, tak monobloky jsou konstruované pro paraboly 80cm. Při použití s menší parabolou muže fungovat jedna nebo druhá družice. Když budeš mít hodně velký štěstí, tak ti pojedou "špatně" obě družice. Pokud použiješ současnou parabolu na příjem CS-link tak nemáš rezervu signálu na horší počasí. Přes zimu je rezerva signálu potřeba (sněžení, část paraboly pod sněhem, námraza na parabole, husté mraky na obloze se srážkami, atd. ...). Moje informace vychází z tohoto fóra. Monoblok nepoužívám. Já mám motor. |
colombo
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 528 |
![]() |
|
RE: přestup od UPC k Cslink na Homecast S3000C...Podla mna je najlepsie mat motor a je po probleme R^ |
Power150
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 4 044 |
![]() |
|
To: Power150Podle tebe je nejlepší motor. Ale někdo jiný si může myslet jiné řešení.Motor potřebuje údržbu. Pohybem se opotřebovává. Je lepší mít motor a parabolu namontovanou na přístupném místě (to platí i pro samostatnou parabolu). Ti kdo nepotřebují chytat deset družic a stačí jim programy CS-link, tak úplně vystačí s pevnou parabolou. Kdo umí německy, tak si přidá Astru 19,2°E; kdo umí anglicky, ten zase přidá Astru 28,2°E. Každý si musí určit svoje priority a podle toho navrhnout sestavu. |
colombo
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 528 |
![]() |
|
RE: přestup od UPC k Cslink na Homecast S3000C...Uz vyse 6 rokov mam diseqc motor a nemam ziadne problemy.Samozrejme,komu stacia napr. len dve druzice,tak ten motor nepotrebuje,ale na druhej strane pripravuje sa o vela moznosti v prijme.Urcite by som motor nevymenil,povedzme len za 2 druzice a este k tomu rozsahu,co mozem zachytit(80E-45W).Len si myslim,ze na tu 60 cm antenu je lepsie single lnb a motor,ako viacero lnb-ciek na tu parabolu,kedze pri tej velkosti urcite bude prijem slabsi z tych ostatnych druzic,ako len pri jednom. ;) R^ |
Power150
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 4 044 |
![]() |
|
hobojo ,jenže ti nejdou nějaké frequence a ani to nevíš koukni jak ti šlape např.12692H,12441V,12640V z 19.2E napiš jak to jede na 60tku |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 381 |
![]() |
|
Podívámse,ale stejně i když nepujdou,tak co je tam pro mne použitelné? |
hobo
![]() |
|
![]() |