Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: freeSAT by Skylink

UPC Direct

Dobrý den.
Prosím o radu, jak naladit Astru 19,2 Nemohu se na ni jak se říká trefit. Parabolu mám na jih-jihovýchod a nic. Prosím o radu.

Děkuji...

Pavel2056
Registrace: 10/2008
Odpověď v diskusním vlákně

RE: UPC Direct

To je trochu málo informací. Už jsi chytil nějakou jinou družici, nebo ještě vůbec nic? Máš v okolí v dohledu nějaké jiné paraboly nasměrované na Astru 19,2? Na jaké frekvenci zkoušíš lovit? S jakým přijímačem? Je ten přijímač vyzkoušený?

IjonTichy
Registrace: 9/2009

Mám vše orig. od UPC. Přijímač je Philips... Ano, parabola by v dohledu byla. Už jsem to i podle ní zkoušel, ale nějak se nechytám. Je veliký problém, když to mám do dvora a naproti je barák. Tak zhruba 15-20 m od paraboly. Je to klasická zástavba starších bytů v Praze. Parabolu mám asi 5-6 m od země.. Barák naproti může být tak 10-15 m vysoký...

Pavel2056

Nastavení paraboly je milimetrová záležitost, to se bez znalostí problematiky,zkušenosti a měřicího přístroje nedá udělat. To není jako chytat pozemku na vidle.

grupen
Registrace: 5/2008

Když máš vše od UPC, tak si to nech od nich i namontovat ne? Je to v ceně a nebudeš se s tím 2 dny nervovat.

Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.

kubisek
Registrace: 2/2005

To můžeš být ve stínu.

grupen
Registrace: 5/2008

hmm, to asi ano. Je možné, že by na činžovnim domě byla společná parabola pro celý barák? Jak to poznám?

Pavel2056

Je to možné. Poznáš to nejlépe tak, že se zeptáš správce domu.

Já se práce nebojím. Klidně si k ní i lehnu.

kubisek
Registrace: 2/2005

Bez zkušeností a bez měřáku se parabola nasměrovat dá, ale samozřejmě ne za půl hodinky. Chce to trpělivost, protože přijímači trvá poměrně dlouho, než signál vyhodnotí. Ale teď zrovna bys měl příležitost nasměrovat parabolu podle slunce, protože v následujících dnech bude slunce pár minut kolem 12:30 na obloze ve stejném místě jako Astra 19,2. Přinejmenším bys tak mohl zjistit, jestli parabola je nebo není ve stínu.

IjonTichy

Ještě upřesnění: v sobotu a v neděli to bude od 12:22 do 12:34. Teda jestli to ten Sun Outage Calculator počítá správně.

IjonTichy

Jo a kdyby byla ve stínu, tak zjistíš, kam ji posunout, aby ve stínu nebyla.

IjonTichy

"Nastavení paraboly je milimetrová záležitost, to se bez znalostí problematiky"

"ale samozřejmě ne za půl hodinky"

tak kdybych mnel davat na tydle rady tak jsem o 1500kacek lehci (tolik tady berou pani montaznici za instalaci) .... bez meraku jsem to mnel za 2minuty, a signal 99procent ... Astra 19.2E sa chyti snad i na lzici ;)

Pavel2056: https://www.parabola.cz/abc/azimut-elevace/

skus tady.. neco odkad se muzes odrazit:-) ... pak uz je to easyyy

at se dari

Vzdát se je horší než být poslední.

alfasex
Registrace: 8/2006

Je pravda ze zase taka veda to neni a nozaj pol hodina je moc prehnana. BEz meraku - no ja tiez merak nikdy nepouzivam, ale asi by sa urcity druh meraku dal povazovat sat. prijimac, bez ktoreho to nenaladis - teda musis vidiet aky mas signal. A ako tu uz odznelo - niektore prijimace reaguju s malym oneskrenim, preto treba hybat s prabolov naozaj pomaly a opatrne. Pekne po milimetroch prejst prevdepobnu trasu a ake d nic, zmenit torchu sklon a znova az kym to nabehne. Neni take tazke ako to vyzera, ale je milimentrova praca - centimeter vedla a mas signal 0. Skor by som v tvojom pripade odhadoval ze ti naozaj moze clonit ten panelak.

Billysk
Registrace: 4/2006

Zeptám se jinak,je vedle tebe jiná parabola směřující stejným směrem a je ve stejné výšce??Hoď se odkaz na foto,určitě by to všichni chtěli vidět.Jinak hodně "nervů" s instalací.

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

No jestli má k dispozici pouze přijímač Philips bez setingu ten novej tak to nedá.
At se bude snažit sebevíc.

Dreambox,HD Box 9105+,NXP 256,Mystique SaTiX-S2 Sky V2 USB

satmam
Registrace: 8/2009

Ten kdo pamatuje dobu analogových satelitů, tak tam se to dalo ladit i se zavřenýma očima.

Digitál má prodlevu a než se objeví obraz na TV tak už s parabolou pohneš někam vedle.

Možná by ti pomohlo, zajít za někým kdo má parabolu už nastavenou na Astru 19,2°E, tam si vyhledat programy do tvého přijímače a s už najítými programy potom hledat signál družice.

Druhá možnost je, že si zjistíš a nastaviš na parabole ELEVACI a pak už budeš pouze otáčet parabolou po malých kouskách na východ nebo na západ.

Pokud to chceš řešit, tak jedině o tom pokecat online přes Skype nebo ICQ. Napiš na sebe kontakt a můžem si večer zavolat.

colombo
Registrace: 1/2006

a jejda :-(

tak jako psal nick alfasex. Jde to v klidu a dovede to najít i lajk.Chce to jen trošku trpělivosti a aspoň trošku znalostí-stačí teorie. Jinak prodleva tam nějaká je,ale ne zase taková,aby příjimač při pomalém natáčení či pohybu signal včas nezachytil,vyhodnotil a zobrazil...Takže trošku trpělivosti a jde se zkoušet (ale další věc je ta,zda-li máš vše správně zapojeno...)

_________________________ Vím,že nic nevím _________________________

jamess96
Registrace: 11/2005

Tady si zadej 19.2E a pak najdi svůj dům a -: Options zaměř na překážku v zelené rysce tu kapičku červenou a uvidíš hned jestli ti bude vadit ten protější dům - ukáže ti to vzdálenost od překážky a výšku
http://www.dishpointer.com/

Standa2
Registrace: 5/2005

Tak jsem si ještě pro zajímavost nechal spočítat, jestli Ti ten barák může stínit. A jestli Tvoje odhady vzdálenosti a výšek platí, tak by v nejhorším případě mohl. Elevace Astry 19,2 je v Praze 32,5° a podle Tvých odhadů by pro nejhorší variantu byla elevace vršku protějšího baráku 33,7°, takže by parabola vážně byla ve stínu. Nejjednodušší by bylo zkontrolovat to podle toho slunce, ale předpověď počasí na sobotu a na neděli bohužel nevypadá zrovna nejlíp a ve všední dny asi ve 12:30 doma nebýváš.

IjonTichy

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra