![]() |
|
Dreambox 500 - trápím se :-(Ahoj.Asi budu dopředu kamenován, ale i tak si dovolím požádat někoho o pomoc. Doposud jsem měl Openbox X-820 a dnes jsem si prvně pořídil Linuxový DREAM 500S. Je to o dost složitější hardware nežli jsem si myslel, ale snad to časem zvládnu. Zatím umím nakonfigurovat LAN síť, doatnu se přes TC do paměti Dreamu a mnoho základních funkcí snad zvládnu během víkendu. Co mě ale trápí je natáčecí motor. Na Openboxu chodí v pohodě ale Dream s ním doposud zatím ani nehnul. Mám návod v češtině a postupuji podle pokynů, ale prostě to nějak nechodí. Motor jsem i restaroval ale je to houby platné. Máte-li někdo chuť a čas se mi na pár minut věnovat, tak jsem na ICQ 141-078-040-nebo na Skype: kemaskype (jen text). P.S. - Nejsem línej hledat na netu, jen potřebuji vyřešit rychle problém s motorem. |
Kema
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 496 |
![]() |
|
RE: Dreambox 500 - trápím se :-(No oni mají DM 500 všeobecně problém s motorem vubec otočit je to kus od kusu.Mužeš zrovna mít tu smůlu.. Pokud máš v menu / nastavení/ natáčecí systěm správně zadány Tvé souřadnice místa bydliště tak by měl za normálních okolností točit.. Jaký motor máš ? |
pat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 3 108 Galerie: pat |
![]() |
|
RE: Dreambox 500 - trápím se :-(Mám klasický Moteck 2100A. Už asi 3 roky. |
Kema
![]() |
|
RE: Dreambox 500 - trápím se :-(O tom problému s napájením motoru vím.Limit tam je asi 300mA, ale ten Dream s tím motorem zatím ani nehnul. Kdybych točil "sem tam" a pak by to odešlo tak neřeknu ani MUK, ale jak píšu - zatím motor nedostal žádný impuls. |
Kema
![]() |
|
RE: Dreambox 500 - trápím se :-(Máš tam nějaký SW už nahraný ?? Geminy,Nabilo atd..Setting máš nahraný ?? |
pat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 3 108 Galerie: pat |
![]() |
|
RE: Dreambox 500 - trápím se :-(Ten DREAM je "z druhé ruky" a prý tam je vše potřebné.Zatím se v tom snažím orientovat, ale je to trochu složitější. UPC Direct jede OK, ale například Digi TV vůbec.. Nechci to sem psát -....................... Parabolu natáčém zatím tak, že odpojím DREAM a připojím Openbox. Prostě jen na zkoušku co jede a co ne. Raději bych to řešil soukromě - nechci tady dělat Parabole problémy. |
Kema
![]() |
|
RE: Dreambox 500 - trápím se :-(No je to problém.Některý točí některý né, já to vyřešil silnějším zdrojem(2A) no a pak točil ale potom odeělo napájení a musela se desce vyměnit jedna součástka.Teď už točí Dream jak má. |
Badatel
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 196 |
![]() |
|
Postup nastaveníDreambox 500 - S - dálkový ovladač:Menu - Nastavení - Hledání programů - Nastavení satelitů: Na prosvíceném řádku nahoře - OK. Vybrat "Více satelitů přes motor DiSEqC" - OK (tím se nastaví LNBO na DiSEqC 1,2 AA automaticky) Uložit ZELENÝM tl. Dostal jsi se opět do okna "Hledání programů": Sjeď na řádek "Natáčecí systém" - OK Zaškrtni OK "Použít GOTOXX funkci" Zadej svou zeměpisnou délku. (pro Prahu 14,300 Východně) Zadej svou zeměpisnou šířku. (pro Prahu 50,000 Severně) Ulož ZELENÝM tl. Odejdi ze všech oken menu EXIT xkrát. Přepni na kanál z jiného satelitu, než jsi původně stál. Motor se rozjede a měl bys hrát. Když, tak si oprav souřadnice zemské délky tak, abys měl nejkvalitnější signál. Souřadnice měň po "stovkách" - např.: 14,400 a pod. Menší změna se na signálu příliš neprojeví. Postupuj nahoru, když se signál bude zlepšovat, pokračuj. Až začne jít dolů, vrať se na to číslo souřadnice, kde byl nejlepší. Když na začátku signál poklesne, snižuj číslo souřadnice, dokud nenajdeš ten nejlepší. Sleduj bargraf SNR = Sellect noise rate = výběrový datový tok = kvalita. Velké bargrafy "Satfinderu" jsou v Dreamu zde: Menu - Nastavení - Hledání programů - Satelity (vždy OK, zpět exitem) Zlom vaz ! |
bob.r
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 907 |
![]() |
|
for KemaProblémy neproblémy, prostě sharinguješ, ale o to v tvém případě přece nejde, je to tvoje věc a pokud zde nedáváš návody nebo to nenabízíš, tak nevidím problém.Všeobecně byli a snad i občas ještě jsou u 500 a jejich klonů problémy se zdrojem a tím pádem i s motorem. Pokud to máš z druhé ruky, která cití jen "dolary", tak to může být problém, ale dá se to řešit úpravou zdroje. Nejlépe se spoj se servisem a předpokládám, že ti to dají do pořádku. Protože ti to chodí s Openboxem(také mívali ve své době problémy s motory, ale to už je dávno), tak bych vyloučil závadu na motoru. Zkontroluj nastavení v dreamu, přes FTP(etc, složka enigma) nebo program Dreamset si natáhni aktuální setting pro motor, nejlépe od Likry. Pokud to nerozchodíš, tak zkus ten servis. Netflix, Max, Oneplay, Apple TV, Lepší.Tv, AntikTV, Skylink Live TV, Sweet.TV, TiViMate, KODI, Homatics Box 4R K PLUS, ... Na něco koukám, s něčím si hraji, testuji a zkouším nové věci.
|
BBS
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 394 |
![]() |
|
re:Koukám, bob.r si dal tu práci a krásně ti rozepsal postup nastavení motoru R^Netflix, Max, Oneplay, Apple TV, Lepší.Tv, AntikTV, Skylink Live TV, Sweet.TV, TiViMate, KODI, Homatics Box 4R K PLUS, ... Na něco koukám, s něčím si hraji, testuji a zkouším nové věci.
|
BBS
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 394 |
![]() |
|
Ještě dodatekAž budeš korigovat nastavení změnou čísel východní délky, po každé změně čísla MUSÍŠ rozběhnout motor na sousední satelit a vrátit se poté zpět na ten satelit a kontrolní kanál, kde sleduješ idikaci velikosti výsledné SNR.Nejdřív si vyber nějaký kanál s větším SNR, potom to doš(nevhodné slovo)j na nějakém slabém... |
bob.r
![]() |
|
@bob.rNa sousední satelit nemusíš,stačí tříkrát nebo čtyřikrát přepnout program |
Prosat
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 1 353 |
![]() |
|
RE: Dreambox 500 - trápím se :-(Měl jsem ten stejný problém a řešil jsem to výměnou přístroje za nový a už maká rok bez závady. |
trust1
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 18 |
![]() |
|
RE: Dreambox 500 - trápím se :-(To bob.r - postupoval jsem přesně podle návodu ale bez úspěchu.Mám tam nastaveny zatím čtyři satelity - 23.5E, 19,2E, 13E a 1W. Momentálně jsem na 1W a Dream nikam točit nechce. Zkoušel jsem točit motorem ručně (pomocí ovládacího tlačítka na motoru) a to jde, takže šťáva tam z Dreamu jde. Zkoušel jsem vypnout GoTo a pak pomocí DO točit krokově motorem a zase nic. To BBS - ve složce etc žádnou další složku s názvem enigma nemám. Jak mám aktualizovat ten setting pro motor? |
Kema
![]() |
|
RE: Dreambox 500 - trápím se :-(Například programem dreamboxedit.Stahni si nový setting např.(E1-DM500-7020-ROTOR@likra4.7.2009) a nahrej ho do dreamu. |
Maxim
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 181 |
![]() |
|
Kemo, je to na servis...Podívej se sem: satservis.cz a pošli to tam i se zdrojem. Závady bývají v řízeném stabilizátoru pro LNB a také ve zdroji. Je potřeba udělat obojí. Ten Dream má už vousy... |
bob.r
![]() |
|
RE: Dreambox 500 - trápím se :-(To bych asi paltil ze svého, ne? Dream je v záruce. |
Kema
![]() |
|
Jestli jsi nastavil vše správněpodle mého návodu, včetně nastavení satelitů funkcí "více satelitů přes motor..." a zaškrtnul GOTOXX a zadal souřadnice, tak je asi vada v přijímači.Pokud je to v záruce, reklamuj to u prodejce. Myslel jsem, že jsi koupil starší stroj z druhé ruky. |
bob.r
![]() |
|
Jestli jsi nastavil vše správněNatáhni do dm setting třeba od Likry a podívej se jestly Ti souhlasí Tv programy v settingu s přiřazenými názvy satelitů v dreamu.pokud ne uprav si to v editoru. |
kalanagg
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 214 |
![]() |
|
RE: Dreambox 500 - trápím se :-(Takže se motor nepovedlo "na dálku" rozchodit nikomu.Věc se má teda takto: Dream motorem netočí z nějakého důvodu. Zdrojem to pravděpodobně nebude, protože tlačítkem na motoru se parabola točí nádherně na obě strany. Kdyby byl slabý zdroj tak by se pravděpodobně motor netočil vůbec nebo by se točil "líně". Pokud máte někdo zájem se do mého Dreamu podívat tak klidně napište na ICQ 141078040 nebo na Skype: kemaskype. Třeba tam něco podezřelého najdete. Je tu někdo z blískosti Teplic (Ústecký kraj) který by mi Dream odzkoušel? Přijedu po domluvě. |
Kema
![]() |
|
![]() |