Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
27.07.2007, 07:21.02

prosim o radu - mimo misu.

Zdravim, chcem sa opytat o radu.Spracoval som video v Pinacle 9 a mam posunuty zvuk o par sekund.
je to tym programom alebo PC.
Viem ze to sem nepatri , ale chodi sem vela odbornikov a kt. by mi poradili.
Dakujem.
uživatel
trisk
27.07.2007, 07:37.27

Tak tohle se mi

stávalo také, ale jen v případě, že primárním zdrojem záznamu byl DVD. Pak bylo nutné záznam DVD překonvertovat do AVI a teprve potom sestříhat. Jakmile jsem střihnul do původního MPEG2, tak to rozhodilo obraz se zvukem. Takže záleží na tom, v jakem formátu máš to video které stříháš.
Technická podpora na EXACu s tím tehdy nedokázala nic udělat, tak jsem těch pár souboru prostě zkonvertoval do AVI a bylo to.
uživatel
Enik
27.07.2007, 09:48.16

RE: prosim o radu - mimo misu.

Presne tak mam to v mpeg 2.
uživatel
trisk
27.07.2007, 09:54.58

Video musis strihat podle GOPu. Jinak to nikdy poradne neudelas. Posledni co jsem dand#232;lal byl koncert Madony z formátu *.TS a zvuk se ani nehnul. Bylo tam hromadu reklam, tak jsem nejprve oddelil zvukove stopy v Projektx - timto postupem se zaroven zvuk sesynchronizuje, a sestrihal Cutermarnem a potom na DVD. Nekdo to dela pres AVI , ale to je nehorazna blbost. Nikdy jsem vlastne nepochopil, proc nekdo dela z DVD AVI.
Jestli nevis co je GOP, tak to je Group of Pictures a uzce to souvisi s principem komprese a prenosu digitalnich paketu a ty musis strihnout vzdycky v hlavnim snimku. Ten cutermaran ti to zase sesynchronizuje zpatky. MpegCut nepouzivej, neni dobrej.
uživatel
Morous
27.07.2007, 10:02.49

ale ja tom mam natiahnute z kamery v mpeg2...A chel som to upravit dat tam muziku a nejake prechody v Pinacle 9..projekt som vytvoril znova do mpeg2.a potom som vytvoril z toho DVD vo Workshope 2.0
uživatel
trisk
27.07.2007, 10:52.31

Tak to sorry, spatne jsem pochopil..
uživatel
Morous