Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
27.07.2007, 08:23.23

Dreambox 7000S

ahoj, zohnal som si od kamarata tento stroj, a kedze som technicky antitalent, potreboval by som presne poradit co a ako, aby som si vedel odkodovat programy. na spojenie s DM mozem pouzit router Vigor. ide mi hlavne o odkodovanie D+, TPS, Premiere, prip. Polsat.

nasiel by si niekdo cas a napisal na mail co a ako? z akych stranok stahovat kody a tak.

vopred dakujem
uživatel
turok
27.07.2007, 09:11.01

RE: Dreambox 7000S

ako pises, ze si "technicky antitalent", tak jednu radu ti dam, predaj, daruj a kup si nieco co je na urovni tvojich technickych zrucnosti.
uživatel
Klf
27.07.2007, 09:15.20

No řekni tomu kamarádovi

Jistě ti rád poradí jak na to.Je to starší přístroj tak s ním má jistě dosti skušeností.A je to určitě lepší,vidět to v praxi.Než tady poslouchat ty rádoby radílky.Jistě ti pomůže,každý začátek je těžký.Ale potom budeš spokojený.
uživatel
Jirka 3
27.07.2007, 09:37.47

Je to spousta znalostí, které potřebuješ. není to deset řádků, ba ani deset stránek. Jestli ti nejsou blízké sítě a linux a jedstli nemáš někoho, kdo ti to zprovzoní, tak to fakt radši prodej. Pokud nebudeš užívat síťové vlastnosti DM, tak ti přinese jenom více práce. Zbytek funkcí má stejný každý přijímač s CI a nějakým vhodným modulem (diablo, trex apod.)
uživatel
Antonín
27.07.2007, 09:49.48

Tady něco pro začátek

Dream je na sdílení a podobné kousky,v okolí si někoho sežeň,já osobně jsem si obsluhu prostě načet,poptal.Ale někoho kdo ti rozběhá net,img budeš potřebovat.http://www.dreambook.unas.cz/http://www.digital-for-all.comhttp://www.dreamboxworld.com http://www.cssf.cz/
uživatel
Jirka 3
27.07.2007, 13:01.07

To byste radili prvňákovi "Nechoď do školy,

"Nechoď do školy, budeš se muset učit" ?
Turoku,
naučili se to asi i Ti, co Ti radí abys se neučil...
Budeš-li mít trochu vůle a času, zvládneš to.
Přijímač máš dobrý, musíš jej ale trochu pochopit.
Běž na stránku sfteam.anfy.cz, podívej se na "manual" a stáhni si a přečti Dreambook = kniha o dreamu s užitečnými radami.
Na stejné stránce máš i programy pro práci s Dreamem i software do přijímače. Neboj se toho. Funguje to. Jen Ti to ze začátku bude trvat trochu déle.
Pokud budeš potřebovat pomoc, zaregistruj se na satfóru cssf.cz a také na satforum.cz . Na těchto fórech si začni číst témata Dreambox7000 a podle potřeby se ptej.
Dáš to dohromady zcela jistě. Jen to nebude hned. Když si to zprovozníš sám, o to větší budeš mít radost.
V případě potřeby mi sem dej na Tebe e-mailovou adresu.
uživatel
bob.r
27.07.2007, 14:04.10

Každý se jistě může naučit ledacos.
Moje rada byla míněna v dobrém.
Asi jako bych prvňákovi, co se chce naučit třeba Maxwellovy rovnice, poradil, aby se na ně vykašlal, protože může používat jejich zjednodušené verze, například Ohmův zákon, protože mu to pro jeho aplikace stačí na celý život.
Protože Maxwellovy rovnice vyžadují jakousi znalost derivací a prostorových integrálů, kterou nelze na dvou stranách zjednodušeně vysvětlit někomu, kdo zná matematický aparát na úrovni gymnázia (ne-li ani to).
Je jedna věc, jestli se k DM přiblížíš a znáš aspoň třeba hexa čísla, telnet, ip adresy, ftp, aspoň trochu tušíš, jak vypadá adresářová struktura linuxu a co to je atribut souboru, nebo .tar, jak ověřit funkčnost sériového portu atd atd., a úplně jiná věc, když tyto věci vůbec neznáš. Skoro určitě pak zakopneš o nějakou triviální věc. Kolem mne je několik inženýrů z elektrotechnickým avšak nepočítačovým vzděláním a nevidím, že by byli schopni se v tomto za pár dní zorientovat sami a bez rady. Čtení cssf nepomůže, pokud nerozumíš pojmům, to je pak jako bys někoho naváděl, ať si to přečte třeba v turečtině.
Znovu opakuji, že to není míněno ve zlém, a že pokud nepoužiješ síťové vlastnosti DM, tak DM nepřinese ani milimetr funkce navíc oproti mnohem levnějším a mnohem jednodušším přijímačům. Kdo by DM viděl jako zdroj poučení a závbavy při instalaci, pak vřele doporučuji koupit si kartu SS2 do PC. Naučí se s ní rozumět věci snadněji a uvidí 100x více, než co s DM. Tedy nikoliv ve smyslu programů, ale ve smyslu výuky více.
(Sám DM používám a nevyměnil bych ho za nic jiného).
uživatel
Antonín