Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Příjem satelitů

pomoc při nastavení satelitu a motoru

přeji hezký večer,prosím o pomc mam sat.reciever vantage 7100s a motor optibox dm 3800 a potrebuji ten motor správně nastavit a reciever také prosím pomožte díky moc

blumik
Registrace: 10/2009
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43
Odpověď v diskusním vlákně

RE: pomoc při nastavení satelitu a motoru

Sestava: Parabola Mascom 85cm, LNB 0,3db, motor SG2100 Golden Interstar 8700CRCI Premium, (SS2)
GPS 49°39N 18°22E
Nastavení SG2100 ke kolmému stožáru -- 22°
Nastavení paraboly elevace 43° , latitude 46°
Pokračovat mužem za vidna

Sestava: Parabola Mascom 85cm, LNB 0,3db,dreambox 500+ , dreamsky nxp256hd, motor SG2100 Golden Interstar 8700CRCI Premium, 62°E-31,5°W

Kubik
Registrace: 1/2006

spyko

volat odborníka při větším zavanu,nemusíš,mám motor a 5 let jsem nemusel nic seřizovat,ani Emma ani Kyril s tím nehnul

pierrepetr
Registrace: 5/2006

spyko

a nejvíce se mi líbí "bez měřáku" ,to ti žeru,pane kouzelníku

pierrepetr

To Kubik

nějak nechápu - zeměpisnou šířku uvádíš 49,6 a na motoru nastavuješ latitude 46 stupňů. Proč?
Taky mi nějak uniká elevace 43 a latitude 46 - ať počítám jak počítám, někde ti jeden stupeń chybí.
Pro tvou polohu bys měl dát latitude 50 a tomu odpovídá elevace 40 stupňů (součet musí být 90)

Hujer
Registrace: 4/2004

PIERREPETR

V životě jsem neměl měřák,jen kompas od větnamců,60e-30w ,víc jsem nepotřeboval,přijď se mrknout,klidně to rozeberu a nastavím znova !!!

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

spyko

to nemusíš rozebírat,věřím ti,měřák potřebuje jen odborník a to ty nejsi,ty jsi kouzelník

pierrepetr

S metrovou parabolou se dá motor nastavit, aby uspokojivě fungoval i bez měřáku. S větší parabolou je to těžší.

Hujer

Kouzelník

ne,horník-ten si musí umět poradit. :8)

Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!

spyko
Registrace: 6/2006

Hujer

uspokojivě je dvojka z chování nastavení motoru,to mě nestačí

pierrepetr

pierrepetr

Inu, mnohým zde by to bohatě stačilo.

Hujer

ano líta tam 1.stupeň,dík za upozornění.Jinak mi točí bez chyby,tak do toho nebudu rejpat.Až budu davat 1,2m par.tak si stím pohraji.Musíš počitat i s nadm.vyškou.
Rad se podělím o skušenosti a poučím se. ;)

Sestava: Parabola Mascom 85cm, LNB 0,3db,dreambox 500+ , dreamsky nxp256hd, motor SG2100 Golden Interstar 8700CRCI Premium, 62°E-31,5°W

Kubik
Registrace: 1/2006

Toš chlapi vy vůbec nespíte!!!! :laughing:
Spánek je zdravý.Na motor musíte mít čistou hlavu a světlo.Jinak jsem to nastavoval jen s "pípákem",který se dá vyvésti ze základní desky s kartou SS2. R^

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

Kubik

S nadmořskou výškou latitude nastavená na motoru nemá co dělat. U toho nastavení jde o to, aby osa otáčení motoru byla rovnoběžná se zemskou osou. Nadmořžskou výšku pak zohledníš nastavením příklonu paraboly na nejlepší signál.

Hujer

pierrepetr

Mám rád odborníky s měřákem za sto tisíc, dnes jsem po nich dvě paraboly předělával.

Topfield TF 7710 HD PVR 250GB HDD, Ferguson 7318, motor SG 2100, Parabola 73x80 Al Emme Esse, LNB Maximum Pro-Line P-2 Twin.

kuba
Registrace: 3/2007

ahoj skynett,porad mne to nejde uz jsem vyzkousel snad vse,ale nastaveni paraboly na 20stupnu se mne zda malo mam jeste jeden satelit bez motoru a tam mam uhel 35 stupnu na parabole diky za odpoved vsem

blumik

Když montuješ parabolu na sviáslý stožár bez motoru, nastavíš elevaci podle skutečné elevace družice.
Když máš motor, nastavíš na motoru latitude = tvoje zeměpisná šířka. Stupnice na samotné paraboíle v tomto okamřiku přestává ukazovat její skutečnou elevaci.
Jestli to chceš probrat krok po kroku tak na ICQ 330-048-835

Hujer

a jakou elevaci tam mam tedy nastavit diky

blumik

Hele, tady do toho mluví spousta lidí, a ty nejsi schopen si z toho vybrat potřebné informace. Včera jsem ti psal, jaká přibližně elevace na parabole, ale ty jsi zkoušel 20 a zdá se ti to málo. Mě se to zdá taky málo.
Jak jsem psal. Jestli chceš, tak na ICQ, nebo skype H.u.j.e.r a do hodiny to dáme dohromady. Ale nejdřív si slušnou vodováhou zkontroluj svislost stožáru nebo konzole, na ktarou to montuješ a to ve dvou na sebe kolmých rovinách.

Hujer
Stránka: 1 [ 2 ]
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 43

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra