Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

OPTICUM - 7300 CI2CX

Hello.
Hladam nejaky prijmac ktory by dokazal nasledovne:
1. mal aspon jednu citacku pre kartu skylink
2. dokazal zdielat kartu (min. dva prijmace na jednu kartu)
3. update softu cez USB
4. HDMI vystup
5. nahravanie programov
6. dokazal momentalne odkodovat digi

Mmentalne takych prijmacov je v celku pozehnane a ja som si vybral tento:
http://www.globo.com.pl/?y=3&cmd=show&category=1&prod_id=43

Ma ho niekto a vie mi odpovedat na moje otazky?
Samozrejme, ci vsetko co som napisal dokaze bez problemov aj uskutocnit. Tiez sa zaujimam o nahravanie (mozno raz za cas vyuzijem). V popisoch som nasiel ze v zadu ma 2x USB z coho jedno je USB napajanie. Predpokladam ze ked pripojim disk ktory ma USB napajanie tak ten sa dokaze sam aktivovat ked je to potrebne a nemusi byt stale v sieti ked chcem napr. nahravat o dva dni a ja idem na dofcu.
Popripade poradte nieco co by moje predstavy splnilo.
Dikes.

bedo
Registrace: 4/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: OPTICUM - 7300 CI2CX

Na ten prijímač radšej zabudni , ak nechceš mať s ním problémy, je to zmrzlina, mal som ho jeden týždeň a išiel z domu, pozri si radšej tento má všetko čo potrebuješ.

Optibox Extra HDMI PVR Ready

skynett
Registrace: 8/2009

optibox som tiez pozeral, no ten opticum mal nieco naviac (2 citacky + slot, USB v zadu aj s napajanim). Tak preto som smeroval otazku na opticum.
OKa, na opticum teda zabudam (uz som docital aj starsie reakcie) :( a podotazacka:
2 x optibox, dve karty skylink (jedna v kazdom), zdielanie navzajom bezproblemove?

bedo

Digitální satelitní přijímač PVR pro příjem volných a kódovaných programů v SD kvalitě s HDMI výstupem,
1x čtečka karet, české menu, EPG, Teletext, HDMI, RF modulátor, DiSEqC 1.0/1.2, 2xScart, 3xCINCH Video / Audio, S / PDIF, VFD multi displej, 4 000 předvoleb, Dual USB 2.0 Host, časové nahrávání videa (max. 3 hod..), přehrávání MP3, JPG, přenos softwaru přes USB.

skynett

?
to malo byt sem?

bedo

Osobne tento prijímač nemám, ale podľa dostupných informácií pri dvoch rovnakých typoch by tam malo fungovať zdieľanie obidvoma smermi ako pri Openboxoch, nutné nastaviť v MENU 8282.

skynett

A jaký máte názor na ten to typ:Opticum 8000 2CICX PVR anebo skušenosti prý je to stejný jako optibox extra PVR ready jen že má navíc 2ci sloty jen bohužel nemá HDMI co jsem se dočetl.

Mihajl
Registrace: 10/2007

Vypadá designově jako Optibox Extra CX PVR Ready, ale jaký to má firmware, by věděl říci pouze jeho majitel, zda je s nim i shodný.

skynett

ja to HDMI chcem len kvoli tomu ze ked napojim cez scart na lcd telku tak po obraze su horizontalne pasy (a to kabel je jeden z lepsich). Ked napojim cez chince tak je obraz v pohode, len sa zase neprepina pomer stran 16:9 a 4:3 (chcem aby 4:3 mal na okrajoch pasy). To sa da vyriesit nastavenim v prijmaci ale to ma zase vplyv na obraz. Od HDMI vystupu si slubujem (ocakavam) odstranenie pasov ako mam pri skart a automaticke prepinanie pomerov. Dufam ze nie som prilis naivny ;)

bedo

pokial ja viem tak ten optucum 7300 zdiela uboho a nieto zebi este oíboma smermi :laughing: optibox je lepsi aj lepsie zdiela ;)

jopo166
Registrace: 1/2009

na zdielanie stich najlacnejsich prijimacoch sa mi javia showbox,openbox no samozrejme neporovnavam z linuxovymi prijimacmi

jopo166
Registrace: 1/2009

Opticum 7300 mam asi uz 2 mesice a az nikdy do niceho takoveho nejdu!!! Pomala (nekdy az neunosne) odezva od dalkoveho ovladace - jinak samotny ovladac je katastrofa!, HDMI vystup blbne(vypina se obcas zvuk) a uz mi jeden odesel (svitilo "BOOT").
Bohuzel tyto problemu nejsou kus od kusu, ale u vsech :fuming: ;P
Kupoval jsem ho kvuli nizke cene a hlavne to HDMI (ikdyz SD).
Ted bych to HDMI ozelel a sel bych do Showboxu S-300...hoj :)))

mjosefm
Registrace: 1/2008

re: mjosefm

boze, az kdyz to odeslu, tak vidim ty preklepy :-/

mjosefm
Registrace: 1/2008

@mjosefm
Z kterými softy jsi ho zkoušel?

Znova osmnáctku v osmiválci