Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Zajímavá (a celkem veselá) závada...

Ahojte!

Kdysi jsem tu spekuloval na téma "Problém s vertikální polarizací u OPB X-820", kterýžto se následně sám vyřešil. Nyní se to objevilo znovu. V horizontální polarizaci vše OK, ve vertikální občas totální výpadky. Někdy na pár vteřin, někdy na minuty, jindy na hodiny.

1/ Přehrál jsem FW na jinou verzi. Bez efektu.
2/ Vyměnil jsem přijímač za jiný kousek tohotéž typu. Bez efektu.
3/ Prohodil jsem navzájem vývody na "twinu" (druhý přijímač mi jede OK). Bez efektu - druhý přijímač trvale OK, ten co blbnul, blbne.
4/ Už jsem fakt nevěděl co s tím, až se náhodou ukázalo, že je to spjaté s osvětlením v místnosti. Když se rozsvítí, blbne to. Když se zhasne, neblbne to. Světlo je prostý třížárovkový lustr, žádný stmívač, žádná úsporka, nic. Většinou se problém začne projevovat hned po rozsvícení (viz. přiložená videa), jindy se začne objevovat třeba až minutu poté, nicméně vždy zmizí prakticky okamžitě po zhasnutí.
5/ Hodil jsem na přijímač deku, aby byl ve tmě. Bez efektu.
6/ Už jste někdo něco takového viděl? A jak se to podedlo vyřešit? Napadá vás něco? (Mě napadlo ještě půjčit spektrák a prověřit, jestli třeba někde nejiskří nějaká špatně dotáhlá svorka, nebo přes tu oddělovací bednu poměřit brajgl v síti, no ale obojí už je to hrozně komplikované (muselo by se to půjčit z práce, tak se radši ptám, jestli jsem nepřehlídl nějakou jasnou a jednoduchou věc...)).

Příloha: Nahrané ukázky toho, co to vlastně dělá:
uloznaa.kvalitne.cz/Horizontal_OK.avi
uloznaa.kvalitne.cz/Vertikal_NoOK.avi

Louskacek
Registrace: 3/2007
Odpověď v diskusním vlákně

re:

nie som elektrikar,ale myslim, ze by to mohlo byt nieco zo zlym ukostrenim tunera alebo celeho primaca. vadne tienenie alebo take nieco.

matiasko
Registrace: 3/2007

re:

Taky bych to viděl na něco jako povolený nulák-když se zapne světlo tak to bere nulák přes přijímač a dělá to neplechu-myslím, že místo analyzátoru bude stačit šroubovák.

decmen
Registrace: 2/2008

RE: Zajímavá (a celkem veselá) závada...

Moooc pěknééé. Zkusil bych změřit napájecí napětí V/H bez lustru a s lustrem.

visper
Registrace: 5/2008

:laughing: to je pěkný. Vyřešil bych to tím, že bych seděl potmě. Rozsvítil bych jenom manželce až bych šel spát..

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

zrovna sleduju taky jednu podivnost. celkem kuriózní závada ve vysílání:
http://i36.tinypic.com/ok1wqt.jpg
http://i37.tinypic.com/1564ykw.jpg

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond
Registrace: 2/2006

jedna závada hezčí než druhá :)))

netace
Registrace: 12/2008

tohle je ale definitivně u nich (zkoušeno na 2 různých resívrech a všechno ostatní chodí ok) a už to tam mají dobrou hodinu možná :)))

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond

v tych izbach kde tie saty nejdu tak chodia duchovia a vypinaju nechcu aby sa tam telky pozerali ;)

jopo166
Registrace: 1/2009

Já měl onehdá situaci: quad monoblok, tři přijímače Ferguson 6900 se SkyLinkem, parabola naladěná 100%, Fka OK, koax v pořádku.
Dva přijímače naprosto v pohodě, bez problémů příjem všeho. Jeden však zcela nepravidelně, ale často měl problémy na známém TP Skylinku 12525V. Kostičkování, rozpadl obrazu, kvalita signálu nekontrolovatelně padala k nule.
Vyzkoušeli jsme známé finty v této situaci: změnu 27500 na 27450, posun 12525 na 12527 a pod... nic žádný efekt.
Bylo jasné, že dochází navzájem k nějakému rušení, zemnící smyčky a pod...
Druhý Ferguson (v sousedním domě- tchán) byl připojen ke staré 72cm CRT. Po vytažení scartu mezi TV a druhým přijímačem okamžitě potíže na prvním přijímači přestaly. (mimochodem, přímá korelace mezi nějakým konkrétním TP na straně druhého přijímače a TP12525V vypozorována nebyla)
Ještě před proměřením zásuvky, kde je zapojena CRT TV a přeměřením napětí na výstupu koax. pomohlo obyčejné otočení vidlice v zásuvce u CRT TV.
A zde jsme si mysleli, že máme řešení, ale ouha, problémy se opět projevily a po dalším kole měření a testů jsme zjistily, že to ve skutečnosti dělají spotřebiče v kuchyni, na stejném okruhu....
Takže pravidlo zní, měřit a analyzovat :)))

kacenkin
Registrace: 1/2007

To je asi první pravidlo,když začne nějaké rušení tak postupně zapínat a vypínat vše co je na el.energii a něco to dělá......občas může býti i u sousedů...nebo zkusit jinou zásuvku-jiná fáze či prodlužka od sousedů a hned víš na čem jsi..Hi

Femr, to bylo natáčení..... dnes TBS 5925 na 105cm a SG2100, 85E - 30W,olomoucký kraj, W98, W2000, WXP, Vista,W7(64) na plátno 250cm.

Kamil_k4
Registrace: 10/2007
Galerie: Kamil_k4

a co rušení od úsporky

jestli to rozsvítit znamená "levná úsporka z číny", zkusil bych do lustru cvičně namontovat něco jiného...

lkfreak
Registrace: 9/2009

sorry, teď jsem si to přečetl pořádně a úsporka ne

musím příště lépe číst už napoprvé...

lkfreak
Registrace: 9/2009

Jeden moj znamy v Nemecku ma tiez problem s prijmom transpondera Stv na Skylinku, nepravidelne mu obraz kockuje a nevie co s tym.Ma prijimac Technisat.

Tv Panasonic 40DS400E, sat 120cm,motor 75e-27w,napevno 36e, 23e, 19e, 1w, 30w,prijímače Golden media 9080, Openbox s3ci, Cryptobox 650, na pamiatku môj prvý Openbox 810.

romannitra

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra