Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Topfield TF6000CR

Ahojte.Prosím Vás o pomoc. Pri nahrávaní nového softu do tohoto prijímača mi hlási chybu "e-3". Chcem prehrat soft v.61 na v.77. Robím to podla návodu, ktorý som nasiel na tomto fore.Zo zaciatku prebehne vsetko korektne a po asi 10 sek. vyhlasi tuto hlasku. Este sa na chvílku zobrazí v dialogovom riadku hlaska " EXTERNAL ERROR OCCURED". (Ospravedlnujem sa, ak som to napísal zle, ale tá hláska sa objaví ozaj len na sekundu). Kde robím chybu? Ďakujem.

rolis7
Registrace: 8/2007
Odpověď v diskusním vlákně

rolis7

skus zmenit v kompe prenosovu rychlost,ja som mal nieco podobne z primacmi dmsis a ked som zmenil rychlost potom bolo vsetko ok

goldenak
Registrace: 4/2009

RE: Topfield TF6000CR

Skusal som od 19 600 až po 112000 a nič.

rolis7

Este doplním info. Nejdem cez klasický RS-232, ale z notebuku cez prevodník USB-RS232.

rolis7

No mohu jen dodat, že v jiných aplikacích nám přenos dat mezi PC a "průmyslovými počítači" přes RS232 při použití převodníků USB RS232 nikdy nechodil. Vždy jsme vytahovali staré notebuky, které ještě měly RS232. Ten Topfild je vlastně forma průmyslového počítače naprogramovaného pro satelitní aplikaci. Takže tady může být zakopaný pes.

Standa3
Registrace: 1/2006

tam je zakopanej pes ty redukce jsou na h.o.v.n.o

pit178
Registrace: 11/2007

Ďakujem, zasa som múdrejší.Ale predsa mi nedá, naozaj sa nenájde spôsob, ako to oklamať napr.prevodník od konkretneho výrobcu........ To naozaj musím použiť starý notebuk s RS, alebo klasické PC ?

rolis7

Ďakujem, zasa som múdrejší.Ale predsa mi nedá, naozaj sa nenájde spôsob, ako to oklamať napr.prevodník od konkretneho výrobcu........ To naozaj musím použiť starý notebuk s RS, alebo klasické PC ?

rolis7

Zkus odpojit ostatní piny kromě 235, včetně stínění. Mám to takhle a od té doby mě nikdy nezklamal. Vadilo to některým openům 810. T6000cr jsem ale nezkoušel.

Znova osmnáctku v osmiválci

Tomik535
Registrace: 10/2007

Ďakujem TOMIK535 za typ. Vyskušam, dám vediet.

rolis7

@rolis7

Podobné problémy som mal s redukciou GEMBIRD UAS111 USB to Serial Port converter cable.
Napr. na jednom a tom istom receiveri Illusion M3, Loader (pre firmware, soft,...) išiel ihneď a bez problémov, ale Chanel Editor sa mi nikdy nepodarilo korektne rozchodiť, síce ten port poznal a prenos začal, ale vždy skončil s chybou. Humax-y chodili O.K., TOPFIELD-y nie,... bolo toho viac.
Odvtedy používam redukcie buď PCMCIA-RS232, alebo do novších notebookov napr. i-Tec ExpressCard Serial RS-232, všetky majú plnohodnotný hardware-ový RS232 port a idú bez problémov. Mám na nej napevno pripojený Null-Modem kábel a keď RS-232 potrebujem, stačí kartu len zasunúť alebo odbrať (podobne ako USB), aj za chodu OS.

Kvinto
Registrace: 6/2009

Vyskúšal som aj s jednoduchým káblom (2,3,5)a nefunguje to.
Takže ostáva ešte možnosť, ktorú spomínal KVINTO. Musím si ale pozhanať potrebný hardware. Zatiaľ ďakujem a ešte sa ozvem, ako som dopadol.

rolis7

mas spravny firmware?

existuji dve revize HW a tim padem dve verze firmware. Myslim, ze to jsou ID50602 a ID50102. Neni problem tady?

littleoak
Registrace: 7/2008

Ako som slubil,tak sa vraciam k uvedenému problemu. Nakoniec sa mi podarilo zapozicat starsilaptop s origo RS-232. A cuduj sa, vsetko ide bez problemov. Takze je to jasne, tie USB prevodniky su na dve veci - na h... a na nic. Objednal som, ako poslednu moznost prevodnik, ktory spominal KVINTO (Expres-RS232), ak to nezaberie, tak som skoncil. Je to ale na zamyslenie pre výrobcov prevodnikov, preco ich vyrobky su nefunkcne a vlastne preco ich vobec nazyvaju prevodnikmi????

rolis7

@rolis7

Tak daj potom vedieť, ale som presvedčený že to pôjde O.K. . Používam tieto prevodníky okrem SAT receiverov aj k programovaniu priemyselných regulácii a zab.ústrední a nikdy žiaden problém nebol.

Kvinto
Registrace: 6/2009

Vyriešené. Prevodník, ktorý doporučil KVINTO (Exprescard-RS232)plne funkčný, všetko ide na prvý pokus. Ďakujem. Doporučujem na tieto veci používat len tento typ prevodníkov.

rolis7

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra