![]() |
|
DVBT OstravaAhoj všem.Rodiče bydlí v Ostravě Třebovicích a do nedávné doby chytali na symetrizační člen ne střeše oba muxy úplně v pohodě byl nasměrovaný mezi Hošťálkovice a Hladnov. Po výměně antén vv Hošťálkovicích se rapidně zhoršil mux s Novou - kanál 39. Dnes nejde skoro vůbec, zkouším to natáčet a výsledek je buď špatný příjem nebo žádný. Kanál s ČT jede vždycky na 99 procent. Díky za rady. |
jarys
Registrace: 4/2006 Příspěvků: 42 |
![]() |
|
DVBT OstravaNenapsal jestli tam máš nějaký zesilovač či anténu.Na symetrizační člen chytneš akorát vlka :))) |
donkarlos
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 432 |
![]() |
|
DVBT OstravaSymetrizační člen bez zesilovače, bez antény-příliš silný signál z blízkých vysílačů. Poradil mi to D2MAC a šlapalo to dokonale až do té jejich akce. I když to s tím taky možná nemá nic společného, zas tak tomu nerozumím, ale časově se to shoduje. |
jarys
![]() |
|
Tak jsme se zasmáli, a teď zase do práce!Symetrizační člen na střaše, a poradil Ti to D2MAC. A to Ti máme jako věřit? Že tomu nerozumíš je nad slunce jasné. V takovém případě je ale nejlepší si sehnat někoho kdo tomu rozumí. Tobě něco vysvětlovat je marnost nad marnost. To je zřejmé už z toho symetráku na střeše co Ti poradil D2MAC.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 685 |
![]() |
|
DVBT OstravaTa malá černá krabička uprostřed antény je symetrák, že? To že to šlapalo je fakt. Můžeš mi vysvětlit proč bych si asi tak vymýšlel, ty anténní gigante? Předpokládal jsem odpověď typu-směrová anténa číslo..nasměrovaná na Hladnov, protože ji teď ruší signál z Hošťálkovic. Odborníků tvého typu jsem už zažil dost. |
jarys
![]() |
|
Co příspěvek to perla.Ta černá krabička uprostřed antény symetrák není. To za prvé. Za druhé se Ti jinak velmi dobře daří exhibovat svoji hloupost. Jinak Tvé chování označit nelze.Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
|
Enik
Registrace: 11/2005 Příspěvků: 2 685 |
![]() |
|
Eniku,EnikuTak na tu černou krabičku co není symetrizační člen(sorry) to už zase jede. Netušil jsem, že se to tu stalo webem opravářů a montérů STA, kteří neporadí a na dotaz lidí mimo obor odpoví - najmi si odborníka. Takže Eniku, zase jsem tě s nepotřeboval a můžeš zas jít montovat, abych to řekl slušně. |
jarys
![]() |
|
@EnikTak od toho dávám ruce pryč... :)))Nevím, nic si nepamatuju, nic jsem neporadil... 125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434.
Pokud chcete přežít doktorské studium, nesmí se váš školitel nikdy dozvědět, že vůbec existujete.
|
D2MAC
Registrace: 8/2004 Příspěvků: 2 003 |
![]() |
|
RE: DVBT OstravaPokud tam mas tak uzasne silny signal, pouzil bych na zkousku male ceske sito.To ja tu mam dnes od rana opet digitalni tmu na k40. Od toho dementniho Trutnova jsem byl pekne odstinen kopcem, tak to sice s vyraznym narustem chybovosti slo, ale co tu napdl snih a odrazi se to, je to sama kostka. Kdyz otocim antenu, mam tu mux CT z trutnova lepsi jak z Brna. Zitra hodim Quad na parabolu a dam i k te male bedne do kuchyne sat.prijimac, ty nervy s ceskym DVB-T me za to nestoji. Doma to mam na rozvod kvuli TV :( |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
RE: DVBT Ostravajarys ma pravdu.ja chytam na plochou dvoj linku300ohm zakončenou konektorem z symetrizaci300/75 a to 55km od Ostravy muže potvrdit tomik535.Takže se vždy bavim když tu čtu jake maji byt anteny ktere tady doporučuji chytrulini typu /ENIK/ |
miku
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 1 165 |
![]() |
|
RE: DVBT OstravaJenze tihle chytrolini resi ty problemy, o kterych se Vam "odbornikum" ani nezda. Takze važ slova. |
J a
Registrace: 7/2005 Příspěvků: 3 337 |
![]() |
|
DVBT OstravaDíky za reakce, už mi to zase šlape. Na to samé co předtím. |
jarys
![]() |
|
re :Potvrzuji,že i tady v Jihlavě je teď Černá Hora stabilní,bez výpadků.Když tady čtu některé příspěvky,tak si ani nemyslím,že jsme na odborném fóru,ale spíše v časáku pro baby,kde jsou občas rady jak na digitalizaci,nebo jakou TV si koupit.... Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 1 807 |
![]() |
|
RE: DVBT OstravaSynci,predne podle polohy kopyt...Na co se dohadovat?Jednoduse to vyfotim a ukazu,aby nevznikaly dohady.Cerna krabicka,muze byti i cernou skrinkou z letadla z r.1944,ak to pres Trebovice letelo...@miku:prosim zadej souradnice GPS a specifikuj velmi presne co a na co chytas 55 km od Ostravy,tedy jaky MUX,zda u te plochy dvojlinky mas zesilovac atd. Pak to bude naprosto cestne a sportovni.Protoze jsem jist na 116,23%,ze zadny z "chytrolinu" zde prezentovanou informaci jarysem takto nevypustil z ust,resp.klavesnice. Jsem z Ostravy,stavim se tam,vyfotim to a napisu-chystej slivovici at se ozerem,jinak samozrejme v Trebovicich to pali jak byk. |
hdpe
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 4 402 |
![]() |
|
@hdpeV případě nicku "miku" si dovolím několik myšlenkových asociací - vzhledem k tomu, že zná nick Tomik535, který je, tuším, odněkud z Těšínských Beskyd (+/-), i ta vzdálenost by celkem seděla, tak si tvrdím odhadnout, že ten příjem bude realizován na návětrné straně hor, v nadmořské výšce cca 450m+.Pokud má k dispozici STB odolný proti pre-echu a relativně slušný výhled na Ostravu, je přijěm muxů 1,2,3 celkem reálný i na kus drátu vhodné délky, správně impedančně zakončený. 125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434.
Pokud chcete přežít doktorské studium, nesmí se váš školitel nikdy dozvědět, že vůbec existujete.
|
D2MAC
![]() |
|
RE: DVBT OstravaZdar,muze byt,budeme to nasledne zkoumat podrobneji:) |
hdpe
![]() |
|
RE: DVBT Ostravajeto v 465m nm vGutech mux 1,2,3 kvalita82-86 Mascom 1300T,antenka uvnitř zděne chaty 2m od vakuovaneho okna.Guty jsou pod Javorovym |
miku
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 1 165 |
![]() |
|
RE: DVBT OstravaZdar,diky - to je cestne a sportovni:).Mas tedy asi primou viditelnost a do Ostrava-Hladnova vzdusne cca 30 km.Mohu rici,ze v Ostrave-Hrabuvce je v 2.patre cihloveho domu na pokojovou antenu prijem v perdeli,pane hrabjo:) |
hdpe
![]() |
|
RE: DVBT OstravaNo, když už jsme v Ostravě - nezdá se vám, že poněkud přizvedli výkon vysílače muxu4 na Mariánském náměstí poté, co tam přidali Óčko?Můj STB od té doby ukazuje lepší % hodnoty "kvality" signálu. 125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434.
|
D2MAC
![]() |
|
já se na to vys...Doma jsem si udělal stožár dlouhej jak týden před výplatou,nakoupil dlouhý směrovky, navrhnul selektivní slučování a zesílení, natahal pořádný kabely, a pořádně rozbočil a on to chytá na obyčejnej symetrák. Jo, kdo umí, ten umí... On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
Enikvždy jsem si myslel,že jako jeden z mála machrů ,připustíš i zázrak,tvá reakce je pro mě sklámáním.D2mac,jelikož jsem nekoupil zatím ten zesák pořád mám problémy s 4 muxem,nevidím žádné zesílení,jinak v Havířově jede vše v pohodě včetně poláků!!!Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 916 |
![]() |
|
@SaxonNejlepší na tom je, že si vůbec nepamatuji, že bych tu někomu takovou hovadinu radil...Ono ale možná není úplně od věci v takové lokalitě se 3-4 vysílači "za bukem", ale z jiných směrů, použít něco jako kruhový dipól na FM - s tím rozdílem, že délka dipólu by byla spočítána na rozhraní 4. a 5. TV pásma. A nebo se na dipól úplně vykašlat a požít klasickou prutovou anténu... BTW - možná se ještě tento rok dočkám historicky prvního příjmu DVB-T signálu ze zahraničí v místě mého bydliště...záleží, jak dopadne Skrzyczne a Krížava, resp. jestli Emitel a Towercom pojedou podle plánu... 125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434.
|
D2MAC
![]() |
|
@spykoU mě po přidání óčka mux4 celkem znatelně signálově posílil, zajímavé, že nepozoruješ zlepšení - možná zůstal výkon stejný, jen se změnila vyzařovací charakteristika antény mým směrem...Nejproblémovějším muxem je teď suverénně mux1 "díky" pre-echu. Doufám ve zlepšení po najetí Hošťálkovic z nové antény. Těch 100kW pro mě není v podstatě důležitých, daleko důležitější patrně bude vyzařovací charakteristika antény, a ta by měla být podstatně lepší. 125/140cm = (80E - 37,5W), 95/105cm = (36E L/R), 2x LNB Invacom, Color Super 92 Emme Esse, Teroz 434.
|
D2MAC
![]() |
|
RE: DVBT Ostravajj, mohu potvrdit, že jsem tu "anténu" u miku viděl :)Je tam z Ov dobrý příjem, kdyby měl lepší, má i poláky. Ale ty má ze satu, který jsem mu u něho přehrával. Znova osmnáctku v osmiválci
|
Tomik535
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 15 127 |
![]() |
|
D2macno já sem to řešil jednoduše,jelikož se polaci nerozhoupali,/skrzyczne- tvp platforma/,tak jsem nic nekupoval,na crt philips jsem připojil mascom 530t-jede vše v pohodě,až na občasné výpadky mux4,očko jede z klimkovic/public taky/,tak to neřeším,na px80 jsem nechál satelit + dvb-t z polska,k tomu odrazy 39 a 54/občas vypadnou/+57 z třince,jsem zatím spokojen,rozhoupu se až se probudí poláci,včetně HDpřístroje.Jinak vše na holý symetr.člen !!!Ne všichni lidé, s vysokým IQ, si ho zaslouží!
|
spyko
Registrace: 6/2006 Příspěvků: 3 916 |
![]() |
|
![]() |