| 27.07.2007, 15:42.29 | |
LCD TVUž se tu o tom něco napsalo a rád bych znal Vaše názory: LCD TV KLASIKA : kontrast 7.000 : 1, jas 500-550 cd/m, odezva 8 ms., rozlišení 1366 x 768 , HD READY, HDMI a DVB-T. Porovnání - Jsou technologie 1OO Hz nebo 100/12O Hz , potom FULL HD., versus odezva 6 i 3 ms. Svůj názor mám, poraďte. Díky . Hecama se neunavujte . CES. |
![]() CES |
| 27.07.2007, 15:59.23 | |
RE: LCD TVJdi do toho, v soucasne dobe je HDTV vstupu z DVB-S(UPC,DigiTV), DVB-T, DVB-Ctolik, ze budes maximalne spokojen presto, ze HD vysilani v 1280x768p se bude krasne prepocitavat(upscaling) na onech bezvadnych 1366px.Tato technologie je naprosto uchvatna, prinasi dokonaly obraz i zvuk(mp3 v320kbs je standard, DTS rovnez) je jedno co koupis.Po uspesne marketingove masazi jsi naprosto o teto kvalite presvedcen, zustan i dal.Vynalozene prostredky doporucuji utratit za dovolenou nebo venovat charite, z obojiho budes mit lepsi pocit.Videl jsem toho spoustu, nechal jsem si tu uzasnou technologii predvest a zustanu do doby HDTV vysilani u CRT bedny, doufam, ze jeste 10 let vydrzi.Tolik sarkazmu, tolik vaznosti.Plati jednoduche rceni "Chytremu napovez".Kdo uz koupil te jiste presvedci, ze je to skvely kauf.Alespon si nebude moc rikat, ze je blbec a je sam.Sam, slepy a hluchy k tomu co vidi a slysi, smiren s realitou. |
![]() meduzka |
| 27.07.2007, 16:19.35 | |
RE: LCD TVKaždému co se líbí a na co má - CRT, LCD, PLAZMA , POJEKTOR. HDTV přece není jediný důvod proč mít moderní přístroj. Co vysílaní 16:9, DVD, PC - už jen kvůli toho, to přece za to stojí. CRT uhlopříčka 70 cm (4:3) a černé pruhy nahoře a dole - skvělá podívaná :))) |
![]() pakusi |
| 27.07.2007, 16:23.04 | |
@meduzkaAčkoliv máš v mnohém pravdu,domnívám se,že zobrazení některých programů ČT z CSlinku pomocí HDMI kabelu bude určitě kvalitnější než totožný signál ve formátu RGB na CRT. |
![]() táhlovej |
| 27.07.2007, 18:03.18 | |
RE: LCD TVtahlovej:Nastesti CRT veskery chyby schova.Minusy teto technologie v souvislosti se soucasnou kvalitou vysilani prevazuji nad kladem LCD TV a obchodnik si masti kapsu. Bohuzel ani zobrazeni z DVD me nenadchlo.Zatim povazuji jakoukoliv LCD ci PD za zbytecnost pri stavajici kvalite.Vuyziti vidim pouze jako doplnek PS3, X-Box 360 ci prehravani Blu-ray ci HD-DVD.Jinak to stale povazuju za spatnou dekoraci obyv.pokoje.Jsou veci nad kterymi ja zavirat oci nebudu a ani nechci a proto i nakup LCD ci PD nadale povazuji za vyhozene penize.Alespon do doby adekvatnich zdroju a vylepseni techto technologii.Vernost barev, spotreba energie(viva la live earth), reakce na rychle sekvence apod.CRT sice zdlabne 100W, ale i tak je spotreba LCD,PD stale vyssi.Ani HDMI to proste nezachrani.Kdo chce, tak tu placku proste do vyklenku steny obyv.pokoje da, hlavne, ze uz to ma taky a ne jenom soused.A ma to lepsi a levnejsi nez on.Je to jen muj nazor, verim tomu co vidim a slysim a podle toho pak kupuju.Nejsem ten typ byt "IN" za kazdou cenu.Dotazy typu co je lepsi nebo co doporucite jsou zbytecne, pokud se na to nepodivam sam. A pokud se mi to libi, tak me zajimaji veci jako je spolehlivost, poruchovost, servis.Jinak je to pouze a jen v hypoteticke rovine.S cim je spokojen Arnost, to se nemusi libit Jarmilovi(snad tu tyto nicky uz nejsou).Tak si rad na podobne dotazy proste rejpnu. |
![]() meduzka |
| 27.07.2007, 19:15.49 | |
RE: LCD TVJsou lidé, kteří chtějí velký obraz. Jsou lidé, kteří chtějí LCD nebo plasmu. Jsou lidé, kteří nedostatky těchto technologií nevidí nebo je vědomě popírají. Je to jejich soukromá věc. Je celkem snadné dokázat, že obraz na těchto panelech je zatížený poměrně velkým množstvím zobrazovacích vad, které jsou z principu věci neodstranitelné. Je tedy věcí každého z nás, kterým nedostatkům a vadám dá přednost, jestli těm na CRT, nebo těm na LCD či plasmě. Je to svobodná vůle každého jedince. Já bych ty prachy za to nedal ani náhodou! |
![]() Enik |
| 27.07.2007, 21:59.57 | |
RE: LCD TVdnes su na trhu lcd, ktore maju dyn. kontrast cca 10000:1 a viac, pracuju tech 100Hz alebo maju proc Farouja alebo chipy od Micronas. Pre mna ale hlavnym KO kriteriom pre CRT je max uhlopriecka, teda 82cm a to, ze su to skrine velke ako svet. dnes si uz neviem predstavit, ze by som mal v obyvacke telku, ktora zabera priestor 0.5 m3 a ponuka uhlopriecku 82cm. faktom ale nadalej zostava to, ze ak sa pozeram na TV z 1/2 metra, tak nedokonalost LCD a PDP obrazu voci CRT je vididelna. pri sledovani ale z 3-4metrov, co je asi dnes standard, sa dnes uz lcd vyrovnaju crt-ckam. samozrejme pri zabezpecenom kvalitnom signale, kedze sme ale na parabole, predpokladam, ze to budesw krmit signalom zo sat.@ CES: este aby som odpovedal na tvoju otazku (full HD, 100HZ) tak odpoved je velmi zavisla od skladby tvojho signalu. ak prevlada sat signal + nejake to dvd, tak je spravna volba 1366x768 a 100Hz. Ak si ale fanusik Xbox + mas HDDVD alebo bluray, tak je spravna volba fullHD al za cenu, ze to nebude mat 100Hz. |
![]() ggg |
| 28.07.2007, 14:05.55 | |
RE: LCD TVNo já si nemyslím že 82CRT je limit.Měl jsem plazmu ale obraz z 2,5m byl fakt hnus,tak šla z domu a místo ní mám Panasonic 94cm s ACUITY a obraz je perfektní.Dá se na to dívat i z 1m.O LCD nemá cenu mluvit,v ceně do 50 000,- jsou to vyhozené peníze.OVŠEM-kdo chce mít moderní placku a dívá se z 5m tak ať ji má.Já zatím patřím mezi ty kteří obhajují CRT. |
![]() madx |
| 28.07.2007, 16:52.36 | |
prosimnakupte si tie CRT do zasoby, lebo o chvilu uz nebudu..... |
![]() gorefan |