![]() |
|
Kavlita CT HD na skylinku?Ahoj, chci se optat na CT HD.Pujcil jsem si kartu, naladim na Vantage 1100 CT HD, vse je v rezimu 1080i. ale obraz se na pohybujicich hranach rozklada na radky. Proste je tam videt prokladany rezim, ne uplne, ale je to poznat. Treba ServusTV v 1080i me zobrazuje totalne ostre, takze chybu v nastaveni receiveru odmitam. Je opravdu tak nekvalitni obraz na CT HD?? Samozrejme podle programu jsem zjistil, ze v plnem HD se vysilaji tak 4 programy za tyden, takze toto bylo prepocitane. Me to hodne zklamalo. Chova se to tak vsem? A to jsem si rikal, ze nastal cas si poridit kvuli CTHD kartu. Bohuzel na te pujcene karte neni aktivni NovaHD, abych to porovnal. Dik za reakci. |
petrprv
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 62 |
![]() |
|
RE: Kavlita CT HD na skylinku?A čo je to tá "Kavlita"? |
jklajban
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 1 797 |
![]() |
|
Mámpocit,že kromě přenosu dostihu z Pardubic tam nic jiného v HD zatím nebylo a do konce roku nebude.Jo možná asi ještě papež-ale to nevím jistě. |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 458 |
![]() |
|
nojo.Omlouvám se za překlep.No že tam nic není v HD a vše je přepočítané to vím, ale čekal jsem, že to přepočítané bude dívatelné a ne že to bude horší jak SD kanál. Dneska ještě mrknu na seriál v HD, jestli to bude lepší a bez vad v obraze. Protože to přepočítané HD mě hodně zklamalo, když je to horší než obyč SD kanál. Výhoda oproti obyč dvb-t byla jen, že tam nebyly kompresní vady tolik viditelné. Ale ty řádky při pohybu mě vadily o dost více. |
petrprv
![]() |
|
RE: Kavlita CT HD na skylinku?ten problém je u nich, prostě nekvalitní upscaling, taky jsem si toho všimnul. nova hd má naproti tomu ten přepočítanej obraz v pořádku.Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 19 826 |
![]() |
|
RE: Kavlita CT HD na skylinku?Já ani nepoznám na mojí fullHD televizi, jestli mám přepnuto na ČT nebo ČT HD. Je to bída. Kam se hrabou na NOVA HD. |
žlab
Registrace: 6/2008 Příspěvků: 523 |
![]() |
|
RE: Kavlita CT HD na skylinku?CT HD je opravdu tragedie.Jediná "HD opradová věc" je/byla Velká pardubická nebo dnes ten přiblblej seriál Vyprávěj.. Ostatní není nic víc než trochu lepší SD. A už vubec nechápu že třeba pořady "Máte slovo" nebo "otázky Václava Moravce" nebo "Uvolněte se prosím" jsou dá se říct nové téměř "Live" vysílání a ypadá to opravdu tragicky.. |
pat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 3 108 Galerie: pat |
![]() |
|
RE: Kavlita CT HD na skylinku?já myslel že i seriál Vyprávěj je natočen v HD |
dutyboy
Registrace: 8/2006 Příspěvků: 71 |
![]() |
|
RE: Kvalita CT HD na skylinku?Díky moc za reakce. Další důvod pro mě počkat s pořízením karty až na dobu, kdy to bude zajímavější. Třeba začne Barandov v HD. |
petrprv
![]() |
|
RE: Kavlita CT HD na skylinku?Je to tak, ČT HD zatím bída, některé pořady jsou jako z youtube... N@va HD je OK.petrprv: zkus si na kartě aktivovat ochutnávku HD plus, na tu SMS snad máš... Text SMSky pro aktivaci HD PLUS je: „SKYLINK HD číslo karty bez mezer. Cena jedné SMS je 7 Kč vč. DPH z ČR resp. 0,40 EUR ze Slovenska. Textové zprávy se posílají na telefonní číslo 9035507 (z ČR) resp. na číslo 7017 (ze Slovenska). Žádejme kvalitu, ne kvantitu.
|
PetrT
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 638 |
![]() |
|
RE: Kavlita CT HD na skylinku?musím říci, že kvalita ČT HD je z HD programů na skylinku nejhorší a s HD to nemá nic společného, jen to logo Rv |
vicini
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 317 |
![]() |
|
re: petrprvale Barrandov HD už vysílá... :)) |
žlab
![]() |
|
ČT1 HDmusím se ČT trošku zastat..., rozhodně poznám rozdíl mezi ČT1 HD a ČT1 na satelitu a to nejen ve Vyprávěj (kde je propastný)... i v jiných kanálech je u mě rozdíl dost viditelný |
rejča
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 697 |
![]() |
|
ČT1 HDu měse zdá ČT1 HD stejný jako ČT24..prostě SD |
žlab
![]() |
|
RE:ČT1HDNo já ten rozdíl mezi ČT1 a ČTHD rozhodně vidím! |
Neroslav
Registrace: 8/2007 Příspěvků: 355 |
![]() |
|
RE:ČT1HDno, rozdíl tam přeci je...že ČT HD je lepší SD než samotné ČT SD (a to ještě jen v logu) :)) |
žlab
![]() |
|
RE: Kavlita CT HD na skylinku?O tom, že ČT HD je vždy daleko kvalitnější než SD verze není pochyb. Pouze toho skutečného HD vysílání je jako šafránu...Žádejme kvalitu, ne kvantitu.
|
PetrT
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 2 638 |
![]() |
|
RE: PetrT...to se ale netýká ČT. Ta má s HD společné jedině tak logo v rohu obrazovky ;) |
žlab
![]() |
|
RE: Kavlita CT HD na skylinku?ty placený programy v HD plus vůbec nejsou špatný. proto vždycky jedině skylink kartu. nova sport hd snad konečně vyřešila ty technický problémy, eurosport vypadá perfektně, discovery hd programově v ničem nezaostává za tou sd verzí (i když někomu může vadit ta angličtina a titulky v holandštině, my ostatní jsme rádi, že tuhle stanici vůbec máme) a v případě history hd se skylink přesně trefil do toho, co na ostatních platformách chybí. tenhle program je mimořádně zajímavej a obrazově na tom taky není špatně:www.youtube.com/watch?v=qQtbklwKm48 Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.
|
vortimond
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 19 826 |
![]() |
|
Novasport HD má pořád při přímém přenosu z anglické ligy takové to mžikové rozmáznutí obrazu a to dost často během jedné pule.Při studiovém záběru a při reklamách během toho přenosu to není.Ostatní HD programy to nedělají ani jeden. |
hobo
Registrace: 1/2007 Příspěvků: 7 458 |
![]() |
|
RE: Kavlita CT HD na skylinku?Jenom skromny dotaz odkdy Skylink vysila CT HD.Signal putuje po optice do nemecka a odtud na satelit.Takze za kvalitu a programovou nabidku zodpovida vylucne CT. |
Fanyn
Registrace: 11/2007 Příspěvků: 5 561 |
![]() |
|
Připomínámjiž zde napsané : nativní HD = malá mezera mezi jedničkou a HD |
valsora
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 230 |
![]() |
|
kvalitaVcera jsem si pockal na serial v HD a ten byl uz kvalitne lepsi. Datovy tok kolem 10-11Mb/s. Obraz uz byl pekny. A u toho prepocitaneho, asi jsem mel smulu predtim kdyz jsem to zkousel nebo oni meli nejaky problem. Vcera jsem uz nepozoroval radkovani v obrazu prepocitaneho SD. Takze je to pouzitelne. Asi by rekli sami, ze je to stale ve fazi testovani a neruci za kvalitu. |
petrprv
![]() |
|
RE: Kavlita CT HD na skylinku?Rozdíl mezi ČT HD a SD je vididelný. Problém nastavá, když to chte srovnávat a právě se vysílá něco v SD, co je ještě navíc zaznamenané v bídné qalitě,(např. jsem všimnul: nějaké studiové pohádky, hledání ztraceného času).Když si pustíte zprávy , a budete srovnávat SD versus HD jen např. studiové záběry, tak ten rozdíl poznáte.Pokud budete srovnávat nějaká příspěvek např. s NHL, který je přepočítavaný z SD NTSC, tak tu bude shit - to je jasné. Já mám CT HD naladěno od doby co veřeně vysílá (v testu) a několikrát jsem přepínal na SD a neměnil bych. Škoda, že toho nativu je prachbídně Rv , ale klavita je dobrá, datový tok kolem 12 mega. Pro vaše info NovaHD má 10. Nemůže ČT HD srovnávat se Servusem - ten je 100% native. A že to občas mlůže blbnout - tak to se není čemu divit, je to "veřejný test" a pokud jste četli nějaké články o tom tak víte, že se skutečně testuje, např někdy mají misto 1080i vysílat 720p a může toho být víc. ČT HD je jendoznačně krok vpřed R^ a já už se těším na ZOH 2010 :8) |
šibal
Registrace: 8/2009 Příspěvků: 572 |
![]() |
|
![]() |