Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Kavlita CT HD na skylinku?

Ahoj, chci se optat na CT HD.
Pujcil jsem si kartu, naladim na Vantage 1100 CT HD, vse je v rezimu 1080i. ale obraz se na pohybujicich hranach rozklada na radky. Proste je tam videt prokladany rezim, ne uplne, ale je to poznat. Treba ServusTV v 1080i me zobrazuje totalne ostre, takze chybu v nastaveni receiveru odmitam. Je opravdu tak nekvalitni obraz na CT HD?? Samozrejme podle programu jsem zjistil, ze v plnem HD se vysilaji tak 4 programy za tyden, takze toto bylo prepocitane.
Me to hodne zklamalo. Chova se to tak vsem?
A to jsem si rikal, ze nastal cas si poridit kvuli CTHD kartu. Bohuzel na te pujcene karte neni aktivni NovaHD, abych to porovnal. Dik za reakci.

petrprv
Registrace: 10/2007
Odpověď v diskusním vlákně

RE: Kavlita CT HD na skylinku?

A čo je to tá "Kavlita"?

jklajban
Registrace: 2/2006

Mám

pocit,že kromě přenosu dostihu z Pardubic tam nic jiného v HD zatím nebylo a do konce roku nebude.Jo možná asi ještě papež-ale to nevím jistě.

hobo
Registrace: 1/2007

nojo.

Omlouvám se za překlep.
No že tam nic není v HD a vše je přepočítané to vím, ale čekal jsem, že to přepočítané bude dívatelné a ne že to bude horší jak SD kanál. Dneska ještě mrknu na seriál v HD, jestli to bude lepší a bez vad v obraze. Protože to přepočítané HD mě hodně zklamalo, když je to horší než obyč SD kanál. Výhoda oproti obyč dvb-t byla jen, že tam nebyly kompresní vady tolik viditelné. Ale ty řádky při pohybu mě vadily o dost více.

petrprv

ten problém je u nich, prostě nekvalitní upscaling, taky jsem si toho všimnul. nova hd má naproti tomu ten přepočítanej obraz v pořádku.

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond

Já ani nepoznám na mojí fullHD televizi, jestli mám přepnuto na ČT nebo ČT HD. Je to bída. Kam se hrabou na NOVA HD.

žlab
Registrace: 6/2008

CT HD je opravdu tragedie.
Jediná "HD opradová věc" je/byla Velká pardubická nebo dnes ten přiblblej seriál Vyprávěj..
Ostatní není nic víc než trochu lepší SD.
A už vubec nechápu že třeba pořady "Máte slovo" nebo "otázky Václava Moravce" nebo "Uvolněte se prosím" jsou dá se říct nové téměř "Live" vysílání a ypadá to opravdu tragicky..

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat

já myslel že i seriál Vyprávěj je natočen v HD

dutyboy
Registrace: 8/2006

RE: Kvalita CT HD na skylinku?

Díky moc za reakce. Další důvod pro mě počkat s pořízením karty až na dobu, kdy to bude zajímavější. Třeba začne Barandov v HD.

petrprv

Je to tak, ČT HD zatím bída, některé pořady jsou jako z youtube... N@va HD je OK.
petrprv: zkus si na kartě aktivovat ochutnávku HD plus, na tu SMS snad máš...
Text SMSky pro aktivaci HD PLUS je: „SKYLINK HD číslo karty bez mezer.
Cena jedné SMS je 7 Kč vč. DPH z ČR resp. 0,40 EUR ze Slovenska.
Textové zprávy se posílají na telefonní číslo 9035507 (z ČR) resp. na číslo 7017 (ze Slovenska).

Žádejme kvalitu, ne kvantitu.

PetrT

musím říci, že kvalita ČT HD je z HD programů na skylinku nejhorší a s HD to nemá nic společného, jen to logo Rv

vicini
Registrace: 10/2009

re: petrprv

ale Barrandov HD už vysílá... :))

žlab

ČT1 HD

musím se ČT trošku zastat..., rozhodně poznám rozdíl mezi ČT1 HD a ČT1 na satelitu a to nejen ve Vyprávěj (kde je propastný)... i v jiných kanálech je u mě rozdíl dost viditelný

rejča

ČT1 HD

u měse zdá ČT1 HD stejný jako ČT24..prostě SD

žlab

RE:ČT1HD

No já ten rozdíl mezi ČT1 a ČTHD rozhodně vidím!

Neroslav
Registrace: 8/2007

RE:ČT1HD

no, rozdíl tam přeci je...že ČT HD je lepší SD než samotné ČT SD (a to ještě jen v logu) :))

žlab

O tom, že ČT HD je vždy daleko kvalitnější než SD verze není pochyb. Pouze toho skutečného HD vysílání je jako šafránu...

Žádejme kvalitu, ne kvantitu.

PetrT

RE: PetrT

...to se ale netýká ČT. Ta má s HD společné jedině tak logo v rohu obrazovky ;)

žlab

ty placený programy v HD plus vůbec nejsou špatný. proto vždycky jedině skylink kartu. nova sport hd snad konečně vyřešila ty technický problémy, eurosport vypadá perfektně, discovery hd programově v ničem nezaostává za tou sd verzí (i když někomu může vadit ta angličtina a titulky v holandštině, my ostatní jsme rádi, že tuhle stanici vůbec máme) a v případě history hd se skylink přesně trefil do toho, co na ostatních platformách chybí. tenhle program je mimořádně zajímavej a obrazově na tom taky není špatně:
www.youtube.com/watch?v=qQtbklwKm48

Vantage 7100S / EmmeEsse 160 offset / Multifeed 13+19+26+28E / Inverto Black Ultra Twin / Giga Twin Blue CAM/HD+ DEU / Sky Italia / UK Freesat Card/ Lets see what we can do and learn in this land of misery.

vortimond

Nova

sport HD má pořád při přímém přenosu z anglické ligy takové to mžikové rozmáznutí obrazu a to dost často během jedné pule.Při studiovém záběru a při reklamách během toho přenosu to není.Ostatní HD programy to nedělají ani jeden.

hobo
Registrace: 1/2007

Jenom skromny dotaz odkdy Skylink vysila CT HD.Signal putuje po optice do nemecka a odtud na satelit.Takze za kvalitu a programovou nabidku zodpovida vylucne CT.

Fanyn
Registrace: 11/2007

Připomínám

již zde napsané : nativní HD = malá mezera mezi jedničkou a HD

valsora

kvalita

Vcera jsem si pockal na serial v HD a ten byl uz kvalitne lepsi. Datovy tok kolem 10-11Mb/s. Obraz uz byl pekny. A u toho prepocitaneho, asi jsem mel smulu predtim kdyz jsem to zkousel nebo oni meli nejaky problem. Vcera jsem uz nepozoroval radkovani v obrazu prepocitaneho SD. Takze je to pouzitelne. Asi by rekli sami, ze je to stale ve fazi testovani a neruci za kvalitu.

petrprv

Rozdíl mezi ČT HD a SD je vididelný. Problém nastavá, když to chte srovnávat a právě se vysílá něco v SD, co je ještě navíc zaznamenané v bídné qalitě,(např. jsem všimnul: nějaké studiové pohádky, hledání ztraceného času).
Když si pustíte zprávy , a budete srovnávat SD versus HD jen např. studiové záběry, tak ten rozdíl poznáte.Pokud budete srovnávat nějaká příspěvek např. s NHL, který je přepočítavaný z SD NTSC, tak tu bude shit - to je jasné.
Já mám CT HD naladěno od doby co veřeně vysílá (v testu) a několikrát jsem přepínal na SD a neměnil bych.
Škoda, že toho nativu je prachbídně Rv , ale klavita je dobrá, datový tok kolem 12 mega. Pro vaše info NovaHD má 10.
Nemůže ČT HD srovnávat se Servusem - ten je 100% native.
A že to občas mlůže blbnout - tak to se není čemu divit, je to "veřejný test" a pokud jste četli nějaké články o tom tak víte, že se skutečně testuje, např někdy mají misto 1080i vysílat 720p a může toho být víc.
ČT HD je jendoznačně krok vpřed R^ a já už se těším na ZOH 2010 :8)

šibal
Registrace: 8/2009

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra