![]() |
|
Inverze v DVB-TJsem z Lovosicka (Severní Čechy) a dnes se mi uložily v DVB-T na kanálu 21 rakouské programy (3SAT, ORF Sport Plus, PULS4, ServusTV), u nichž obraz není. Asi začíná inverzní ráz počasí s příjmem hodně vzdálených vysílačů. Proto by mě zajímalo, zda bude v pozemním digitále stejný problém v rušení našich programů z nedalekých vysílačů, vysílači vzdálenými, jako tomu bylo v analogu.Skylink + O2TV
|
kvasnak
Registrace: 3/2009 Příspěvků: 4 417 |
![]() |
|
RE: Inverze v DVB-TJo, inverze se projevuje i v DVB-T, jelikoz stale jedna o analogovy VF signal v UHF pasmu. Naskenoval se ti Mux 2 z rakouskeho vysilace Jauerling 959 m.n.m., pobliz mesta Sankt Pölten. Loni mi tu vysel clanek o prijmu DVB-T za inverze.On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
RE: Inverze v DVB-TInverze funguje, rušení také. Třeba Brno Hády k40 Nova - Trutnov k40 CT1 Nemusíme chodit do Rakouska, pouštíme si to v republice sami. |
grupen
Registrace: 5/2008 Příspěvků: 469 |
![]() |
|
re :saxonAhoj chlape,jo,už to začíná,dnes se mě v autě nějaká cizina míchala do 97.7 z Votic....Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 1 807 |
![]() |
|
lubbikTy posloucháš takovou (nevhodné slovo)činu jako je Kiss? :)Chytáš doma VKV z Lince, mě to ted hraje uplně strašně. Všechny tři svářečky OE3, FM4 i LIFE. Dneska jsem byl ve Lnářích a okolí a můžu Ti říct, že naše Kleť jede jako bejk, všechny Muxy pálí jako divočáci. Zato ten Svatobor, to je velká bída. Zkoušel jsem asi pět lokalit a všude daleko horší než Kleť - hrůza. Já si doma s tou inverzí moc neškrtnu, mam sice čtyři dolohý colorky, ale všechno to mam selektivně vyřezaný, jen na současné a budoucí kanály z Jauerlingu, Votic, Kleti, Včelné a Javořice. Leda bych to přehodil na tu UHF-ku, co mám pod sedmiprvkem na motoru, ale kam to nechat natočený? Nechal bych to na Panasonicu, kde je automatika pro nové kanály, kdo má u toho furt dřepět... Co to schéma tvé Sonky, máš něco? Rád bych to jen tak pro studium získal. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
re :saxonAle,ale,co to je za slova :lookaround: Jelikož jsem lovec,tak nikdy nevydržím u jedné stanice,sic by hrála sebelépe.Prostě mne zajímá,co se děje na sousedním kmitočtu.Ty to neznáš :O No a navíc hrají často věci,které jsem pouštěl na diskách,ještě,když jsem tedy hrával,teď už jen plesy.No Lifko 100.5 tady nikdy nešlo silně,ale zato stabilně.Lépe šlo na vertikál,přeci jen Javořice z podobného směru dělá své.Jenže co v Kutné Hoře běží ten strašný Region,tak mám s vertikálem po héhé a na horizontál to běží jen pár dní v roce.Třeba až předělám antény a pohraju si i s výškou antén,tak se to zlepší...ale mám já čas,nevím co dříve,prostě nestíhám.Jsem zvědav,kdy se ta dlouhá UHF Kathreinka dostane z garáže na stožár..Na to schéma se ti podívám.V esritovém katalogu Sony z roku 96 je vyfocená otevřená pětka :8)Kathrein UFS 922 . Nokia 9800,9600 . Humax 5400 . Ferguson HF 8900,Ariva 200 . Edision MINI,VIP2 . Paraboly FUBA OP 85,motor HH100,multifocus 28-23-19-13 . karty CS LINK, ORF, SKYLINK
|
lubbik
Registrace: 11/2006 Příspěvků: 1 807 |
![]() |
|
lubbikOK, budu rád za cokoliv z technické dokumentace. Chci to porovnat s Onkyo / řešení vstupních jednotek, selektivity a tak.A s tou muzikou to tak neber, myslel jsem to s nadsázkou. ;) Já nedavno ukládal do předvolby budějovický Kiss a vyslechl jsem jeden moderátorskej vstup a myslel jsem, že dostanu kopřivku. Jinak je mi to jedno. Mě baví posluchat rádio tím víc, čím vysílá z větší dálky... Z našich mám na presetu akorát CRO1, Beat a to naše, abych zjistil kdo je v práci... Jinak SRN, AUT. On Air!
|
Saxon
![]() |
|
RE: Inverze v DVB-TNo a dnes i když občas s výpadky se dá na rakušany koukat.Skylink + O2TV
|
kvasnak
![]() |
|
re :saxonDnes se mi přidali další programy na kanále 31 (ORF1, ORF2 N, ORF2 W, ATV) a na kanále 38 (P3TV). Jsou to další Multiplexy rakouského vysilače Jauerling ?Skylink + O2TV
|
kvasnak
![]() |
|
RE: Inverze v DVB-TAno, ted mas komplet vsechno z Jauerlingu.On Air!
|
Saxon
![]() |
|
![]() |