![]() |
|
zateplení domu a satelit na zdi u oknaVsechny zdravim. Ceká nás zateplování fasády a montáz plastových oken (druzstevní byt). Momentálne máme satelit na zdi vedle okna a pro koaxiál jsme provrtali díru do dreveného rámu okna - to asi u plastových oken nejde. :-(( Jak jste to resili vy, co uz to máte za sebou? Kudy ted máte tazený koax a jak se dá resit upevnení sat. drzáku na zateplenou fasádu? Díky moc za vsechny rady. |
sunny4u
Registrace: 12/2006 Příspěvků: 19 |
![]() |
|
sunny4uhttps://www.parabola.cz/forum/topic-39972/ |
maxi6
Registrace: 5/2009 Příspěvků: 118 |
![]() |
|
RE: zateplení domu a satelit na zdi u oknaKed ti budu vymienat okno daj si nejaku trubičku alebo gagorec do rohu aby si v buducnosti pripadne mohol koax aj vymenit a držiak jednoznačne nehat tak ako je na polystyrene ti ani na žiadnych špecialnych hmoždinach nebude držat tak ako ti drží teraz"Neprítomnosť dôkazu nie je dôkazom neprítomnosti."
|
Nicktos
Registrace: 2/2008 Příspěvků: 270 |
![]() |
|
RE: zateplení domu a satelit na zdi u oknaDíky moc za tipy. Trubicku nejakou speciální nebo stací na ten kousek "husí krk"? |
sunny4u
![]() |
|
RE: zateplení domu a satelit na zdi u oknastačí husí krk,ale spousta firem nechce převzít záruku na zateplení pokud tam překáží držák |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 382 |
![]() |
|
to si chci koupitdalsi satelit za oknem :) jeden se pta na dostupnost , dalsi ho chce kupovat a jinde ho ma kazdej ve vesnici. husta scifi tenhle server :)Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E
|
bublajs
Registrace: 9/2006 Příspěvků: 8 830 |
![]() |
|
RE: zateplení domu a satelit na zdi u oknadrzak davame na firme vzdy pod fasadu a pod polystyren...ale musi se dat o to delsi a chlapi to vzdycky zapravi ze couha z fasady jen pozinkova trubka a koaxial tahneme budto tak ze udelame pruraz ve zdi pod oknem a do tenheho husiho krku a nebo kdyz se meni okna tak se domluvime at se kouax protahne jeste pred montazi pod venkovni parapet,potom pod ramem,zapenit a potom pod vnitrnim parapetem a dale husim krkem k zasuvce vysekat samozrejmne do zdi a nebo listu.... |
Meidny2
Registrace: 10/2008 Příspěvků: 385 |
![]() |
|
RE: zateplení domu a satelit na zdi u oknaNooo, z toho mám taky strach, je to druzstevní düm, vsechno se ted dozvídáme "za pochodu" a na etapy, na rodinném dome by to bylo neco jiného :-)), tam si clovek rozhoduje za sebe. |
sunny4u
![]() |
|
RE: zateplení domu a satelit na zdi u oknaPokud máš družstevní byt, tak na tebe nemáj, i tu zeď u okna máš zaplacenou. Jde jen o to zda je ta konzola na parabolu ok pevná dostatečně dlouhá v té zdi nebo panelu. Jinak to fasádnici v pohodě obloží a u nás to je v klidu. Jinak po dobu obkladu pro lešení je jí třeba dundat, nebo se s mistrem domluvit,n zda jí můžeš dát na lešení a koax nastavit F spojkou. To "i" si můžeš dovolit na střeše, ale nesníš nic poškodit. V nájemních bytech tyto výhody nemaj. |
CES
Registrace: 4/2007 Příspěvků: 4 385 |
![]() |
|
sunny4uSatelit jsem si pořídil až po zateplení baráku ( 10cm ), koax jsem měl natažený husím krkem pod oknem už předtím ( při výměně oken, ta byla dřív ). Ale teď k držáku : koupil jsem jsem 3 šrouby i s hmoždinkami ( speciální 20cm, 1ks cca 100.- ) a normálně jsem provrtal polystyren a zeď a držák opatrně přitáhl ( ne na krev !!!! ). Už dva roky mi na této kombinaci visí 85cm s motorem a u nás v Krkonoších docela fouká i padá sníh:))) :))) Vše v poho drží R^ R^ |
satlama
Registrace: 1/2009 Příspěvků: 96 |
![]() |
|
RE: zateplení domu a satelit na zdi u oknaParabolu na dobu montáze sundám, to je ok, slo mi o ten drzák, pokud by fakt mohl být pod izolací (polystyren 12 cm), tak to bude stabilní. A v podstate naporád :))) |
sunny4u
![]() |
|
@bublajsZačínáš ze sebe dělat velkýho mistra světa(na což samozřejmě nemáš)co čtu v poslední době Tvoje příspěvky a ono to pak na konec pusobí tak že jsi hlu....ák.Pokud se ti ten server nelíbí což prezentuješ i s narážkami na adminy tak sem nelez.. |
pat
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 3 108 Galerie: pat |
![]() |
|
RE: zateplení domu a satelit na zdi u oknaPožadejte družstvo o roztažení koax. kabelů pod zateplením a instalaci multiswitch,do kterého se přepojí stávající STA, umožní se příjem DVB-S, popřípadě DVB-T.Je to v tomto případě nejlevnější řešení do budoucna.http://www.koscom.estranky.cz/archiv/uploaded/278 |
RAFI007
Registrace: 1/2006 Příspěvků: 2 040 |
![]() |
|
To RAFI007musím v tom odkazu - web linku neco vymazat? Ted mi to nejde navolit, kdyz to jen zkopíruju |
sunny4u
![]() |
|
RE: zateplení domu a satelit na zdi u oknaJeste jednou dekuju vsem za dobré tipy, müzeme se na to ted líp pripravit :)) |
sunny4u
![]() |
|
RE: zateplení domu a satelit na zdi u oknaplášť a balkóny jsou už od nedávna společné prostory,o tom co bude na domě rozhoduje družstvo,nebo výbor společenství vlastníků |
pierrepetr
Registrace: 5/2006 Příspěvků: 28 382 |
![]() |
|
zateplení domu a satelit na zdi u oknaKe společným prostoru , vždy rozhoduje vyjádření vlastníka budovy které je na stavebním úřadě. Jinak taky zateplujeme panelák , ale pro satelity máme na strojovně výtahu rampu.Svod je řešen do lišt a dálé přes místnosti slaboproudu . |
pohosat
Registrace: 4/2008 Příspěvků: 88 |
![]() |
|
@NicktosPíšeš nesmysly,na polystyrénu drží,jak přibitý |
Prosat
Registrace: 8/2005 Příspěvků: 1 353 |
![]() |
|
re ProsatNo nevím nevím,přibít konzolu do polystyrénu :))),jasný obrazně řečeno!Jinak taková T90(15kg),nic výraznýho.Jinak máš nějakou zprávu o Irdeto3 Skylink ohledně sdílení.Byl jsem na dovče a ještě offline RvSlibem nezarmoutíš,ačkoliv ti to nikdo neudělá lépe než já ti to slíbím!!!!
|
binladin2
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 236 |
![]() |
|
RE: zateplení domu a satelit na zdi u oknaMožná má Prosat na mysli extrudovaný polystyren.Podle mně je nejjednodušší nechat konzolu na nezateplené zdi a fasádní polystyren kolem obříznout a pak ještě před lepidlem a fásádní hmotou nandat kolem trubky pro zpevnění dvakrát perlinku, aby se eventuelně ptáci nedostaly na polystyren. Pak už by z toho udělali střelnici. On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
re SaxonTo by byla Zelená úsporám :))) Extruďák třeba do tří metrů.To byl ranec když vezmu fasádní a extrudovaný.Je fakt že by mu to necucalo vodu :laughing: Jinak naprostý souhlas,konzolu na původní fasádu a dobře zapravit!!!Má to ovšem taky své proti.Když takto upevněný držák vezmu termokamerou možná by jste se koukali co je to za most.Vžy když provádím snímkování tak to tím bavím :)))Slibem nezarmoutíš,ačkoliv ti to nikdo neudělá lépe než já ti to slíbím!!!!
|
binladin2
Registrace: 10/2007 Příspěvků: 236 |
![]() |
|
re:zateplení domutoto jsem řešil cca před měsícem,dlouhej husí krk až na střechu,firma co zatepluje nám tam nadělala držáky na antény,sedí pěkně na střeše,mám pro sebe šest držáků,zatím tam mám jednu120 a jednu 80tku,můžu tam dát klidně 200cm anténu a ani to není vidět |
moki
Registrace: 10/2009 Příspěvků: 186 |
![]() |
|
RE: zateplení domu a satelit na zdi u oknaTen extrudák by to určitě zvládl, ale musí se ten tlak od šroubů a základny konzole rozložit na větší plochu.Je to ale zbytečně komplikované řešení. Polystyren se přeci dává i pod čisté betony, tak to musí něco vydržet... ;) On Air!
|
Saxon
Registrace: 5/2007 Příspěvků: 18 235 Galerie: Saxon |
![]() |
|
re binladin2Jsou ty tepelný mosty v tomto prípade - konzola züstane pod polystyrenem fakt tak strasný? Me slo spís o to, aby se navrtáním izolace neporusila ta celá nová fasáda, ze by treba pak pod to pri desti zatékalo atd. To by pak bylo docela drahý .-(( A co moznost udelat podlozku pod drzák satelitu - ve stejné tloustce jako izolace - 12 cm, a izolace by se nalepila okolo - pak by se dal kdykoliv vymenit drzák bez porusení izolace - zkousel jste to nekdo? |
sunny4u
![]() |
|
re:zateplení domu a satelit na zdi u oknaJednoznačne je najlepšie poctivo upevniť konzolu na pôvodnú fasádu a nechať to zakryť polystyrénom. Žiaľ, veľmi často sa stáva, že ľudia si objednajú montáž až po zateplení. V tom prípade to riešim takto: pri klasickej konzole navŕtam diery 12mm cez polystyrén na cca 80mm hĺbku v stene. Do dier vtlačím pištoľou epoxyakrylátový dvojzložkový tmel a hneď natlačím závitovú tyč M10 primeranej dĺžky. Max. do polhodiny je to vytvrdené, naskrutkujem maticu M10 na vymedzenie hrúbky izolácie naložím konzolu zaistím maticami a je to hotové. Aj keď tá chémia je drahá, je to funkčné na 100%.Ešte k tomu koaxu. Ideálna je vložená trubka medzi rámom a stenou. Montoval som však satelit majiteľovy firmy ktorá vyrába kvantum plastových okien (pozor nie nakupuje a montuje) a ten mi po otázke práve na ten kábel povedal, že nevidí problém v tom, že sa navŕta 7mm diera do rámu okna. A nieje dôvod prečo by mala padnúť záruka na okno. Takže kábel ťahám tak ako to komu vyhovuje. |
Scudo
Registrace: 2/2006 Příspěvků: 56 |
![]() |
|
![]() |