Quantcast

Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

zateplení domu a satelit na zdi u okna

Vsechny zdravim. Ceká nás zateplování fasády a montáz plastových oken (druzstevní byt). Momentálne máme satelit na zdi vedle okna a pro koaxiál jsme provrtali díru do dreveného rámu okna - to asi u plastových oken nejde. :-(( Jak jste to resili vy, co uz to máte za sebou? Kudy ted máte tazený koax a jak se dá resit upevnení sat. drzáku na zateplenou fasádu? Díky moc za vsechny rady.

sunny4u
Registrace: 12/2006
Odpověď v diskusním vlákně

sunny4u

https://www.parabola.cz/forum/topic-39972/

maxi6
Registrace: 5/2009

RE: zateplení domu a satelit na zdi u okna

Ked ti budu vymienat okno daj si nejaku trubičku alebo gagorec do rohu aby si v buducnosti pripadne mohol koax aj vymenit a držiak jednoznačne nehat tak ako je na polystyrene ti ani na žiadnych špecialnych hmoždinach nebude držat tak ako ti drží teraz

"Neprítomnosť dôkazu nie je dôkazom neprítomnosti."

Nicktos
Registrace: 2/2008

Díky moc za tipy. Trubicku nejakou speciální nebo stací na ten kousek "husí krk"?

sunny4u

stačí husí krk,ale spousta firem nechce převzít záruku na zateplení pokud tam překáží držák

pierrepetr
Registrace: 5/2006

to si chci koupit

dalsi satelit za oknem :) jeden se pta na dostupnost , dalsi ho chce kupovat a jinde ho ma kazdej ve vesnici. husta scifi tenhle server :)

Dreambox DM520-OpenATV 6.2, Cloudibox3-MBMini-OpenATV 6.3 a 6.4, Vu+ Zero4K-OpenATV 6.4, T-90 5W-42E

bublajs
Registrace: 9/2006

drzak davame na firme vzdy pod fasadu a pod polystyren...ale musi se dat o to delsi a chlapi to vzdycky zapravi ze couha z fasady jen pozinkova trubka a koaxial tahneme budto tak ze udelame pruraz ve zdi pod oknem a do tenheho husiho krku a nebo kdyz se meni okna tak se domluvime at se kouax protahne jeste pred montazi pod venkovni parapet,potom pod ramem,zapenit a potom pod vnitrnim parapetem a dale husim krkem k zasuvce vysekat samozrejmne do zdi a nebo listu....

Meidny2
Registrace: 10/2008

Nooo, z toho mám taky strach, je to druzstevní düm, vsechno se ted dozvídáme "za pochodu" a na etapy, na rodinném dome by to bylo neco jiného :-)), tam si clovek rozhoduje za sebe.

sunny4u

Pokud máš družstevní byt, tak na tebe nemáj, i tu zeď u okna máš zaplacenou. Jde jen o to zda je ta konzola na parabolu ok pevná dostatečně dlouhá v té zdi nebo panelu. Jinak to fasádnici v pohodě obloží a u nás to je v klidu. Jinak po dobu obkladu pro lešení je jí třeba dundat, nebo se s mistrem domluvit,n zda jí můžeš dát na lešení a koax nastavit F spojkou. To "i" si můžeš dovolit na střeše, ale nesníš nic poškodit. V nájemních bytech tyto výhody nemaj.

CES
Registrace: 4/2007

sunny4u

Satelit jsem si pořídil až po zateplení baráku ( 10cm ), koax jsem měl natažený husím krkem pod oknem už předtím ( při výměně oken, ta byla dřív ). Ale teď k držáku : koupil jsem jsem 3 šrouby i s hmoždinkami ( speciální 20cm, 1ks cca 100.- ) a normálně jsem provrtal polystyren a zeď a držák opatrně přitáhl ( ne na krev !!!! ). Už dva roky mi na této kombinaci visí 85cm s motorem a u nás v Krkonoších docela fouká i padá sníh
:))) :))) Vše v poho drží R^ R^

satlama
Registrace: 1/2009

Parabolu na dobu montáze sundám, to je ok, slo mi o ten drzák, pokud by fakt mohl být pod izolací (polystyren 12 cm), tak to bude stabilní. A v podstate naporád :)))

sunny4u

@bublajs

Začínáš ze sebe dělat velkýho mistra světa(na což samozřejmě nemáš)co čtu v poslední době Tvoje příspěvky a ono to pak na konec pusobí tak že jsi hlu....ák.
Pokud se ti ten server nelíbí což prezentuješ i s narážkami na adminy tak sem nelez..

pat
Registrace: 1/2006
Galerie: pat

Požadejte družstvo o roztažení koax. kabelů pod zateplením a instalaci multiswitch,do kterého se přepojí stávající STA, umožní se příjem DVB-S, popřípadě DVB-T.Je to v tomto případě nejlevnější řešení do budoucna.
http://www.koscom.estranky.cz/archiv/uploaded/278

RAFI007
Registrace: 1/2006

To RAFI007

musím v tom odkazu - web linku neco vymazat? Ted mi to nejde navolit, kdyz to jen zkopíruju

sunny4u

Jeste jednou dekuju vsem za dobré tipy, müzeme se na to ted líp pripravit :))

sunny4u

plášť a balkóny jsou už od nedávna společné prostory,o tom co bude na domě rozhoduje družstvo,nebo výbor společenství vlastníků

pierrepetr
Registrace: 5/2006

zateplení domu a satelit na zdi u okna

Ke společným prostoru , vždy rozhoduje vyjádření vlastníka budovy které je na stavebním úřadě. Jinak taky zateplujeme panelák , ale pro satelity máme na strojovně výtahu rampu.Svod je řešen do lišt a dálé přes místnosti slaboproudu .

pohosat
Registrace: 4/2008

@Nicktos

Píšeš nesmysly,na polystyrénu drží,jak přibitý

Prosat
Registrace: 8/2005

re Prosat

No nevím nevím,přibít konzolu do polystyrénu :))),jasný obrazně řečeno!Jinak taková T90(15kg),nic výraznýho.Jinak máš nějakou zprávu o Irdeto3 Skylink ohledně sdílení.Byl jsem na dovče a ještě offline Rv

Slibem nezarmoutíš,ačkoliv ti to nikdo neudělá lépe než já ti to slíbím!!!!

binladin2
Registrace: 10/2007

Možná má Prosat na mysli extrudovaný polystyren.
Podle mně je nejjednodušší nechat konzolu na nezateplené zdi a fasádní polystyren kolem obříznout a pak ještě před lepidlem a fásádní hmotou nandat kolem trubky pro zpevnění dvakrát perlinku, aby se eventuelně ptáci nedostaly na polystyren.
Pak už by z toho udělali střelnici.

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

re Saxon

To by byla Zelená úsporám :))) Extruďák třeba do tří metrů.To byl ranec když vezmu fasádní a extrudovaný.Je fakt že by mu to necucalo vodu :laughing: Jinak naprostý souhlas,konzolu na původní fasádu a dobře zapravit!!!Má to ovšem taky své proti.Když takto upevněný držák vezmu termokamerou možná by jste se koukali co je to za most.Vžy když provádím snímkování tak to tím bavím :)))

Slibem nezarmoutíš,ačkoliv ti to nikdo neudělá lépe než já ti to slíbím!!!!

binladin2
Registrace: 10/2007

re:zateplení domu

toto jsem řešil cca před měsícem,dlouhej husí krk až na střechu,firma co zatepluje nám tam nadělala držáky na antény,sedí pěkně na střeše,mám pro sebe šest držáků,zatím tam mám jednu120 a jednu 80tku,můžu tam dát klidně 200cm anténu a ani to není vidět

moki
Registrace: 10/2009

Ten extrudák by to určitě zvládl, ale musí se ten tlak od šroubů a základny konzole rozložit na větší plochu.
Je to ale zbytečně komplikované řešení.

Polystyren se přeci dává i pod čisté betony, tak to musí něco vydržet...

;)

On Air!

Saxon
Registrace: 5/2007
Galerie: Saxon

re binladin2

Jsou ty tepelný mosty v tomto prípade - konzola züstane pod polystyrenem fakt tak strasný? Me slo spís o to, aby se navrtáním izolace neporusila ta celá nová fasáda, ze by treba pak pod to pri desti zatékalo atd. To by pak bylo docela drahý .-(( A co moznost udelat podlozku pod drzák satelitu - ve stejné tloustce jako izolace - 12 cm, a izolace by se nalepila okolo - pak by se dal kdykoliv vymenit drzák bez porusení izolace - zkousel jste to nekdo?

sunny4u

re:zateplení domu a satelit na zdi u okna

Jednoznačne je najlepšie poctivo upevniť konzolu na pôvodnú fasádu a nechať to zakryť polystyrénom. Žiaľ, veľmi často sa stáva, že ľudia si objednajú montáž až po zateplení. V tom prípade to riešim takto: pri klasickej konzole navŕtam diery 12mm cez polystyrén na cca 80mm hĺbku v stene. Do dier vtlačím pištoľou epoxyakrylátový dvojzložkový tmel a hneď natlačím závitovú tyč M10 primeranej dĺžky. Max. do polhodiny je to vytvrdené, naskrutkujem maticu M10 na vymedzenie hrúbky izolácie naložím konzolu zaistím maticami a je to hotové. Aj keď tá chémia je drahá, je to funkčné na 100%.
Ešte k tomu koaxu. Ideálna je vložená trubka medzi rámom a stenou. Montoval som však satelit majiteľovy firmy ktorá vyrába kvantum plastových okien (pozor nie nakupuje a montuje) a ten mi po otázke práve na ten kábel povedal, že nevidí problém v tom, že sa navŕta 7mm diera do rámu okna. A nieje dôvod prečo by mala padnúť záruka na okno. Takže kábel ťahám tak ako to komu vyhovuje.

Scudo
Registrace: 2/2006

Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra